Среќа кај нас мм нема гајле и од старт го бања ја мислам првите денови он дури го бањаше срцево не ми чукаше Он па гајле нема алал да му е Му мачкам и јас веледа обавезно иначе одма е вцрвенет
Ахх за вакцини, првиот пат колку плачеше реков наредно ти влегуваш. Али храбро срце пак јас ќе си одам, барем одма после ќе ја гушнам да ја смирувам @rainbow_bb Јас вакви користам Првите од аптека, другите од ДМ. Натопиш со млака вода исцицкаш и тераш
Мајки помош. Сама се зезнав, добив на поклон шампонче Џонсон и будала го употребив и гледам веќе на фрбот и нозе сува кожа, а реално премногу малку ставам колку да не биде само со вода. Користам веледа крема за тело, така да претпоставувам дека не е од неа сува кожата. Каква купка да земам?
Некоја мајка што ја користела на Мустела кремата за ладно - дали сте забележале чуден мирис? Вчера прв пат ја отворив, ама ми има различен мирис од другите производи, некако појак и неубав.
Јас имам мустела хидратантното млеко само мириснато и сега кремата за ладно. И да почудно мириса, и баш прво јас ја пробував неколку дена па и на бебе по ептен малце. Али сфатив дека таков и е мирисот, и еве за неколку дена и помина рапавото на обравчињата. Сега и се меки како памукче. Напочеток кога ќе ја намачкаш делува мрсно али после убаво се упива.
Ве молам да ми кажете која е подобра опција за атопична кожа кај бебе,дали од еуцерин или мустела или има некоја друга подобра?
На моето Мустела не му помогна, поцрвено и посуво му стануваше обравчето. Од Еуцерин за ден-два му помина и мазна му стана кожата, еве не се зацрвенува веќе. За трета не знам, среќа не стасав трета да пробувам Да напоменам, на други делови од телото нема проблем. Ама и во темата Совети баш пишав дека е фино тестери да се земат и да се види која одговара.
Имсм тестер од еуцерин вчера го мачкав неколку пати на меше има моето, само таму, му се повлекоа скоро скроз денес не мачкав пак се влоши . Имам мислам и од мустела тестери ќе пробам и со тоа да видам разлика. Педијатарот ни препорача еуцерин и претходно мачкав еуцерин ама за сува кожа . Секојдневно ли мачкаш и откако му се повлече?