1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    156
    ЗА тој Џонсон зборував погоре ама страв мие да ја мачкам го купив за себе додека бев трудна ниеднастрија не ми се појави плус е парабен фри заради мојата „фобија “ ама некаде на нет прочитав за некои скандали на фирмаваи ми е страв да и го мачакам неа инаку и купката е преубава

На homealone му/ѝ се допаѓа ова.
  2. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Ние братучед ми откако се роди го мачкавме со ова и фала богу досега ништо не му се случило па можеш да пробаш една капка на рачето и ако не и е ништо значи си вреди џонсонот а тие скандали може и да се дезинформации знаеш луѓето сакаат да зборуваат

На pepus му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BarbieGirlsweet

BarbieGirlsweet Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    26
    Јас користам од марката Мустела и мн сум задоволна и не се парфемирани и се на антиалергиска база,посебно млекото за чистење на газето и лицето а и убаво брише и останува прекрасен мирис и хидрира јас сум мн задоволна од овие производи и едиствено ова им одговара на бебињата мои сум пробала од нивеа звистал,но добиваа како зрна и црвенила па сега за сега добро им одговара на бебињата мои и не планирам да менувам,а како крема за газето ја користам dermocream i Bepanthol бидејчини двете креми различно реагират на нивните мали газиња....

4. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.769
    Јас два пати го искапив мали со Натусан се викаат тука а тоа уствари Џонсонс да ти било. И не се само скандали, кога до 2015 сите продукти треба да им се повлечени од пазарот. А и во странство особено во северна Европа, се сугерира исклучиво со козметика без парфем и без парабени.

5. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    156
    Џонсонс нема парабени баш затоа ми падна чудно и з аова имам чуено до 2015 што ја знам некогаш се вистина некогаш се дезинформации како со соковите фанер па пупу не важи коа беше што да кажам затоа користам нивеа и таа е без парабени а уште несум чула ништо скандалозно :D ако чујам ќе фатам џадеи од тоа што да кажам друго

6. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.689
    Нема „вистина-невистина“, сами си излегоа со известување за јавноста :)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    298
    Мајкички, ние наместо бекутанот витаминската крема, се префрливме на новава крема од нивеа за сензитивна кожа, без алкохол, без парабени, без боја, многу убаво мириса и го штити газето.

8. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    773
    и јас сум мноу задоволна од ниевата,јас земам ваква и ја комбинирам со павлодерм.

Прикачени фајлови:

9. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    156
  10. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.028
    Мамички да ве прашам витаминската крема со перу балзам дали е за секојдневна употреба?
    Мислам на онаа од Фитофарм, на неа пишува детска крема со balsamum peruvianum а не го пишува целиот состав, па не знам дали може секојдневно да се користи!?

11. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    156
    Ја користам секогаш ако приметам црвенило на наборите мн ретко и одма помага за газе за црвено газе насни беше ужас црвено и ни се лупеше користев кантарионово масло и видовме резултати за 24 часа за една недела кожата беше обновена и бела зашто мн се лупеше иоткако се среди пак си користам витаминска ама на фитфарм исто

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  12. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.618
    Допаѓања:
    778
    Mamicki postoi li bebeska kozmetika bez parabeni? Kolku sto vidov i procitav do sega,recisi site sodrzat. I da ne e mn.skapa?

13. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    156
    Нивеа е без парабени хип исто мислам и не се мн скапи тоа млекото затело е 197 ден за сува кожа немам зборови даго исфалам ми спаси 1100 ден кои требаше да ги фрлам на А-дерма екс омега колку за илустрација најскапа е само од нивеа кремата за заштита од ветар 229ден во рамсторе

14. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    Bay Love ви е без барабени, а некои производи на Nivea имаат. Но друго сакам да кажам, денес земавме од детската витаминска крема на Галафарм и можам да кажам одлична е, ја вратиле пак таа старата густа, убава и како мириса. Сите креми сум ги пробала и последна земав Павлодерм и не ми се допадна. Оваа дефинитивно нема замена :)

15. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    156
    Сањичка кои прозиводи имаат парабени за деца на нивеа ? Ај пиши ми ако сакаш јас до сега немам сретнато ниту еден за да знам да не ги купувам зашто купкатаи маслото и млекото немаат тоа имам користено до сеа а тие за возрасни знам дека имаат парабени

Е па ако паднала продажбата и ќе трчаат да ја вратат тоа највише ме нервира скоро кај сите производители не само на козметика а нешто тргне мн да се продава и го фалат трчи расипи го ;)

16. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    Да и мене ме нервира тоа, зошто да менуваш нешто кога гледаш дека се продава и луѓето се задоволни од тој производ. Затоа и ја сменив детската витаминска крема со Павлодерм. Но искрено ја земав пак бидејќи не ми се допадна Павлодерм, многу се тегне и мирисот не ми се допадна, ама тоа е прашање на вкус, некои се многу задоволни. И гледам ја вратиле пак таа старата убавата. Pepus јас многу и не користам козметика за бебето од Нивеа, но едни марамици што ги имам soft & cream има внатре, а ептен убаво мирисаат. Поубави немам мириснато. Тоа најубаво кога се купува да се види во состојките. Исто и Бубхен има на некои производи, ние имаме една детска крема Care Cream што има внатре. Јас дека многу ми се допадна колекцијата на Baby Love од ДМ, и имаат пристапни цени ја користам многу и баш имам забележано дека нема парабени.

17. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    156
    Ааа за проверување обавезно затоа име зачуди а ние влажни не користиме само за надвор едни никакви на хопс зашто еднаш месечно ги употребуваме

18. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    дали знае некој колку кошта нивеа бејби нутри сензитив сос крема ?

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    18.217
    Допаѓања:
    40.241
    Јас користам колекција Бекутан - шампон, купка, млеко, пудра и сапун.

20. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.959
    Каталинче ако си од Скопје појди си во DM и купи си цела колекција на Alverde за бебушот тоа ти е најевтина и најдобра варијанта,да не се повторувам пошто имам и претходно пишувано цените им се поевтини дури и од Нивеа која што за парите за мене не вреди ама ич како и Бекутанот (зошто со сила да ги бутаме децата со хемикалии кога има подобра солуција барем сега ?! :tmi: )И само да надополнам Алверде има сертификат дека е природно за разлика од Нивеа која нема паравени на одредени производи но има токсични супстанци ! Имаш варијации на Logona,Lavera ама каде каде се поскапички.
    Еве ти сликче да знаеш што да бараш

Прикачени фајлови:

На Moira, katalina, pepita82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.