Форумџика на годината

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    ЗА тој Џонсон зборував погоре ама страв мие да ја мачкам го купив за себе додека бев трудна ниеднастрија не ми се појави плус е парабен фри заради мојата „фобија “ ама некаде на нет прочитав за некои скандали на фирмаваи ми е страв да и го мачакам неа инаку и купката е преубава

На homealone му/ѝ се допаѓа ова.
  2. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Ние братучед ми откако се роди го мачкавме со ова и фала богу досега ништо не му се случило па можеш да пробаш една капка на рачето и ако не и е ништо значи си вреди џонсонот а тие скандали може и да се дезинформации знаеш луѓето сакаат да зборуваат

На pepus му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BarbieGirlsweet

BarbieGirlsweet Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    26
    Јас користам од марката Мустела и мн сум задоволна и не се парфемирани и се на антиалергиска база,посебно млекото за чистење на газето и лицето а и убаво брише и останува прекрасен мирис и хидрира јас сум мн задоволна од овие производи и едиствено ова им одговара на бебињата мои сум пробала од нивеа звистал,но добиваа како зрна и црвенила па сега за сега добро им одговара на бебињата мои и не планирам да менувам,а како крема за газето ја користам dermocream i Bepanthol бидејчини двете креми различно реагират на нивните мали газиња....

4. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Јас два пати го искапив мали со Натусан се викаат тука а тоа уствари Џонсонс да ти било. И не се само скандали, кога до 2015 сите продукти треба да им се повлечени од пазарот. А и во странство особено во северна Европа, се сугерира исклучиво со козметика без парфем и без парабени.

5. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Џонсонс нема парабени баш затоа ми падна чудно и з аова имам чуено до 2015 што ја знам некогаш се вистина некогаш се дезинформации како со соковите фанер па пупу не важи коа беше што да кажам затоа користам нивеа и таа е без парабени а уште несум чула ништо скандалозно :D ако чујам ќе фатам џадеи од тоа што да кажам друго

6. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Нема „вистина-невистина“, сами си излегоа со известување за јавноста :)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Мајкички, ние наместо бекутанот витаминската крема, се префрливме на новава крема од нивеа за сензитивна кожа, без алкохол, без парабени, без боја, многу убаво мириса и го штити газето.

8. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    и јас сум мноу задоволна од ниевата,јас земам ваква и ја комбинирам со павлодерм.

Прикачени фајлови:

9. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
  10. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Мамички да ве прашам витаминската крема со перу балзам дали е за секојдневна употреба?
    Мислам на онаа од Фитофарм, на неа пишува детска крема со balsamum peruvianum а не го пишува целиот состав, па не знам дали може секојдневно да се користи!?

11. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Ја користам секогаш ако приметам црвенило на наборите мн ретко и одма помага за газе за црвено газе насни беше ужас црвено и ни се лупеше користев кантарионово масло и видовме резултати за 24 часа за една недела кожата беше обновена и бела зашто мн се лупеше иоткако се среди пак си користам витаминска ама на фитфарм исто

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  12. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Mamicki postoi li bebeska kozmetika bez parabeni? Kolku sto vidov i procitav do sega,recisi site sodrzat. I da ne e mn.skapa?

13. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Нивеа е без парабени хип исто мислам и не се мн скапи тоа млекото затело е 197 ден за сува кожа немам зборови даго исфалам ми спаси 1100 ден кои требаше да ги фрлам на А-дерма екс омега колку за илустрација најскапа е само од нивеа кремата за заштита од ветар 229ден во рамсторе

14. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    Bay Love ви е без барабени, а некои производи на Nivea имаат. Но друго сакам да кажам, денес земавме од детската витаминска крема на Галафарм и можам да кажам одлична е, ја вратиле пак таа старата густа, убава и како мириса. Сите креми сум ги пробала и последна земав Павлодерм и не ми се допадна. Оваа дефинитивно нема замена :)

15. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Сањичка кои прозиводи имаат парабени за деца на нивеа ? Ај пиши ми ако сакаш јас до сега немам сретнато ниту еден за да знам да не ги купувам зашто купкатаи маслото и млекото немаат тоа имам користено до сеа а тие за возрасни знам дека имаат парабени

Е па ако паднала продажбата и ќе трчаат да ја вратат тоа највише ме нервира скоро кај сите производители не само на козметика а нешто тргне мн да се продава и го фалат трчи расипи го ;)

16. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    Да и мене ме нервира тоа, зошто да менуваш нешто кога гледаш дека се продава и луѓето се задоволни од тој производ. Затоа и ја сменив детската витаминска крема со Павлодерм. Но искрено ја земав пак бидејќи не ми се допадна Павлодерм, многу се тегне и мирисот не ми се допадна, ама тоа е прашање на вкус, некои се многу задоволни. И гледам ја вратиле пак таа старата убавата. Pepus јас многу и не користам козметика за бебето од Нивеа, но едни марамици што ги имам soft & cream има внатре, а ептен убаво мирисаат. Поубави немам мириснато. Тоа најубаво кога се купува да се види во состојките. Исто и Бубхен има на некои производи, ние имаме една детска крема Care Cream што има внатре. Јас дека многу ми се допадна колекцијата на Baby Love од ДМ, и имаат пристапни цени ја користам многу и баш имам забележано дека нема парабени.

17. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Ааа за проверување обавезно затоа име зачуди а ние влажни не користиме само за надвор едни никакви на хопс зашто еднаш месечно ги употребуваме

18. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    дали знае некој колку кошта нивеа бејби нутри сензитив сос крема ?

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Јас користам колекција Бекутан - шампон, купка, млеко, пудра и сапун.

20. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Каталинче ако си од Скопје појди си во DM и купи си цела колекција на Alverde за бебушот тоа ти е најевтина и најдобра варијанта,да не се повторувам пошто имам и претходно пишувано цените им се поевтини дури и од Нивеа која што за парите за мене не вреди ама ич како и Бекутанот (зошто со сила да ги бутаме децата со хемикалии кога има подобра солуција барем сега ?! :tmi: )И само да надополнам Алверде има сертификат дека е природно за разлика од Нивеа која нема паравени на одредени производи но има токсични супстанци ! Имаш варијации на Logona,Lavera ама каде каде се поскапички.
    Еве ти сликче да знаеш што да бараш

Прикачени фајлови:

На Moira, katalina, pepita82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.