ЗА тој Џонсон зборував погоре ама страв мие да ја мачкам го купив за себе додека бев трудна ниеднастрија не ми се појави плус е парабен фри заради мојата „фобија “ ама некаде на нет прочитав за некои скандали на фирмаваи ми е страв да и го мачакам неа инаку и купката е преубава
Ние братучед ми откако се роди го мачкавме со ова и фала богу досега ништо не му се случило па можеш да пробаш една капка на рачето и ако не и е ништо значи си вреди џонсонот а тие скандали може и да се дезинформации знаеш луѓето сакаат да зборуваат
Јас користам од марката Мустела и мн сум задоволна и не се парфемирани и се на антиалергиска база,посебно млекото за чистење на газето и лицето а и убаво брише и останува прекрасен мирис и хидрира јас сум мн задоволна од овие производи и едиствено ова им одговара на бебињата мои сум пробала од нивеа звистал,но добиваа како зрна и црвенила па сега за сега добро им одговара на бебињата мои и не планирам да менувам,а како крема за газето ја користам dermocream i Bepanthol бидејчини двете креми различно реагират на нивните мали газиња....
Јас два пати го искапив мали со Натусан се викаат тука а тоа уствари Џонсонс да ти било. И не се само скандали, кога до 2015 сите продукти треба да им се повлечени од пазарот. А и во странство особено во северна Европа, се сугерира исклучиво со козметика без парфем и без парабени.
Џонсонс нема парабени баш затоа ми падна чудно и з аова имам чуено до 2015 што ја знам некогаш се вистина некогаш се дезинформации како со соковите фанер па пупу не важи коа беше што да кажам затоа користам нивеа и таа е без парабени а уште несум чула ништо скандалозно ако чујам ќе фатам џадеи од тоа што да кажам друго
Мајкички, ние наместо бекутанот витаминската крема, се префрливме на новава крема од нивеа за сензитивна кожа, без алкохол, без парабени, без боја, многу убаво мириса и го штити газето.
Всушност продуктите на Џонсонс треба да с ереформулираат до 2015 http://safecosmetics.org/article.php?id=1055
Мамички да ве прашам витаминската крема со перу балзам дали е за секојдневна употреба? Мислам на онаа од Фитофарм, на неа пишува детска крема со balsamum peruvianum а не го пишува целиот состав, па не знам дали може секојдневно да се користи!?
Ја користам секогаш ако приметам црвенило на наборите мн ретко и одма помага за газе за црвено газе насни беше ужас црвено и ни се лупеше користев кантарионово масло и видовме резултати за 24 часа за една недела кожата беше обновена и бела зашто мн се лупеше иоткако се среди пак си користам витаминска ама на фитфарм исто
Mamicki postoi li bebeska kozmetika bez parabeni? Kolku sto vidov i procitav do sega,recisi site sodrzat. I da ne e mn.skapa?
Нивеа е без парабени хип исто мислам и не се мн скапи тоа млекото затело е 197 ден за сува кожа немам зборови даго исфалам ми спаси 1100 ден кои требаше да ги фрлам на А-дерма екс омега колку за илустрација најскапа е само од нивеа кремата за заштита од ветар 229ден во рамсторе
Bay Love ви е без барабени, а некои производи на Nivea имаат. Но друго сакам да кажам, денес земавме од детската витаминска крема на Галафарм и можам да кажам одлична е, ја вратиле пак таа старата густа, убава и како мириса. Сите креми сум ги пробала и последна земав Павлодерм и не ми се допадна. Оваа дефинитивно нема замена
Сањичка кои прозиводи имаат парабени за деца на нивеа ? Ај пиши ми ако сакаш јас до сега немам сретнато ниту еден за да знам да не ги купувам зашто купкатаи маслото и млекото немаат тоа имам користено до сеа а тие за возрасни знам дека имаат парабени Е па ако паднала продажбата и ќе трчаат да ја вратат тоа највише ме нервира скоро кај сите производители не само на козметика а нешто тргне мн да се продава и го фалат трчи расипи го
Да и мене ме нервира тоа, зошто да менуваш нешто кога гледаш дека се продава и луѓето се задоволни од тој производ. Затоа и ја сменив детската витаминска крема со Павлодерм. Но искрено ја земав пак бидејќи не ми се допадна Павлодерм, многу се тегне и мирисот не ми се допадна, ама тоа е прашање на вкус, некои се многу задоволни. И гледам ја вратиле пак таа старата убавата. Pepus јас многу и не користам козметика за бебето од Нивеа, но едни марамици што ги имам soft & cream има внатре, а ептен убаво мирисаат. Поубави немам мириснато. Тоа најубаво кога се купува да се види во состојките. Исто и Бубхен има на некои производи, ние имаме една детска крема Care Cream што има внатре. Јас дека многу ми се допадна колекцијата на Baby Love од ДМ, и имаат пристапни цени ја користам многу и баш имам забележано дека нема парабени.
Ааа за проверување обавезно затоа име зачуди а ние влажни не користиме само за надвор едни никакви на хопс зашто еднаш месечно ги употребуваме
Каталинче ако си од Скопје појди си во DM и купи си цела колекција на Alverde за бебушот тоа ти е најевтина и најдобра варијанта,да не се повторувам пошто имам и претходно пишувано цените им се поевтини дури и од Нивеа која што за парите за мене не вреди ама ич како и Бекутанот (зошто со сила да ги бутаме децата со хемикалии кога има подобра солуција барем сега ?! )И само да надополнам Алверде има сертификат дека е природно за разлика од Нивеа која нема паравени на одредени производи но има токсични супстанци ! Имаш варијации на Logona,Lavera ама каде каде се поскапички. Еве ти сликче да знаеш што да бараш