Јас го користев сапунот, и сум презадоволна. Баш ја прашував Биодевојка пред да го купам, ми потврди дека составот е супер за новороденче.
Единствен што не ја мрси косата уште го користам него. Сите други што ги пробав, како со масло и беше косата после капење.
Мамички здраво. Имам едно прашање. Рано ми е, али си правам списоци што ќе ми треба за бебе, и ме интересира од која козметика сте задоволни? Шампон, влажни марамици и сл. Имам позитивно слушано за hipp, но сакам и ваши мислења и искуства
За влажни марамици, избери си 99% вода. Ги има виолета, бејбилов и други. Јас лично виолета купувам. За козметика многу зависи кожа на бебе. Би ти препорачала оригинал павловичева за пеленска регија за почеток. Купки, хидратантни креми зависат од кожа на бебе. Земав мустела и имав среќа да се погодат. Барај по аптеки да ти дадат тестери какви и да имаат. За да увидиш на старт што ќе одговара, па да си купиш нормал пакувања после
Јас исто ќе ти ги препорачам Виолета или Хипп 99% вода, од почеток до 2 и пол години ќерка ми нема никаква реакција само од нив. Шампонче и купка на почеток користев Корине де Фарм сензитив и ок ми беа, сакав да ја пробам еуцерин маслената купка и и таа ми беше добра. Користев кратко Веледа невен, па последно зедов Чико без солзи и и тоа е ок. Ќерка ми нема осетлива кожа, од новороденче до две и пол години нема никаква реакција на ниту една пробана козметика освен на бекутан, од него цела се исфрли. За бебе 2 купив: Марамици Хипп сензитив 99%вода Пелени памперс премиум Павловичева оригинал Судокрем да имам за секој случај Чико шампонче 0+
На моево на двете обравчиња му се појавија во форма на круг неколку ситни како зрнца , иста боја со лице, се приметуваат само на допир и ептен да го загледаш. Педијатарот вика да му ставам ациди борици и да мачкам крема против студ. Друг предлог имате??
Баш си имала среќа кога нема осетлива кожа Ќе видиме со моето бебче како ќе биде... Ама мпрам нешто да земам за почеток, па ако не с епогоди ќе менуваме потоа
Дали уште од прво капење користите козметика? Планирам да го купам сетот на Weleda во куферче што е, ама не знам дали уште од старт да ги употребувам. Гледав видеа од акушерки, даваат совети првите капења да бидат со вода со камилица или вода со маслиново масло и мајчино/обично млеко.
Твој избор е како ќе постапиш. Некои ги бањаат само со вода. Некои ги бањаат секој ден, други еднаш неделно. Буквално се е твој избор. Моето уште во болница го бањаа со бекутан. Продолжив и дома да ја бањам со купка. Помазна кожичка од нејзината не сум осетила
Јас бањав само со вода,се покажа супер во нашиот случај,немаше потреба од некаков третман беба. Маслиново не би ставила никако,може да ти се лизне,опасно е.
Кој шампон е добар за виткана коса, долга? Син ми откако е роден постојано го миев со шампоните на Корин и беа многу добри, некако последните месеци ги расипаа, косичката му станува разлетана, едвај му ги приберам локните. Дали имате искуство со некој шампон за виткана и долга коса, и сјај да има косичката, некако овие што ги користев и за таа намена изгубија квалитет, по можност со добри состојки да се, органски.
Може ли да ми предложите крема со заштитен фактор за 6+ бебе? @Biodevojka што мислиш за Weleda, Mustela или да барам нешто трето?
Pa ne rekov na najzeskoto, kade go vide toa pisano, ama detska krema do 30 faktor moze da se stavi. Sekako groto pod senka ke bide i na nejako sonce ama jas i krema bi stavila ne mozes samo na senkata da se oslonis. Baska ako go brcnes vo more od kade senka