@Biodevojka ќе може ли да ми кажеш како ти изгледа составот, се работи за течен балсам за усни за бебиња/деца. Го барав на Сиберика ама долго време ми го дава out of stock, а маж го нашол ова балсамче во супермаркет. Педијатарката ме советуваше да користам вазелин за усните, ама негде имам читано низ форумов дека не е добар по состав. На малата и пука горната усна претежно. До сега само и се лупеше, а сега почна да и распукува на места. Некој совет што би можела да користам за тоа? 19 + е.
Да пробаш ланолин? Ја паметам диакусијата дека не е чист 100% ама јас би мачкала со пурелан, и онака го користев со месеци додека беше бебе.
Драга ова е најлошото нешто што може да ставиш. Подобро ти сама да направиш балсам кој не е тежок за подготовка отколку ова. Ланолин не препорачувам поради чистината на состојката, (не знаеме колку и дали е чиста) а сепак доаѓа во допир со уста и дел го голта бебето. Евентуално да видам некој балсам на Алверде или на Лавера сензитив па да ти пишам ок? Ако се одлучиш да направиш следи го овој рецепт кој се покажал како најдобар досега Доколку немаш вит. Е немора може да го изоставиш, а етеричното масло во твојот случај не го ставај воопшто.
Мој совет да си пробаш со нешто на природна база, можеш да пробаш и со кантарионово масло или оваа маст да ја нарачаш https://instagram.com/pchelinmelem?igshid=xazphmng98wc помага и се наоѓа за многу работи.
@Yowannty ѕирни го ова https://www.mustela.com/en/hydra-stick-cold-cream-nutri-protective#tab-ingredients
@Biodevojka колку ми е драго што те гледам активна, те молам мислење за овој состав, се работи за бебешко гелче и шампон 2во 1
@Biodevojka фала ти мила многу за одговорот. Го фрлив. И ставив неколку пати, се надевам нема да напраи некаква штета. @MissWitch не сум во МКД, а немам ни Инстаграм. Фала ти во секој случај. @The Unicorn ова ми фаќа око. Го најдов одма ама ми вели доставата за 2 недели. Ќе го побарам овде по аптеки деновиве. Фала ти женска.
Здраво драга, благодарам многу. Вака ова што ми го покажа не е баш најприродно има ПЕГ и тоа високи броеви како150, потоа акрилати итн. Она што може да ти го кажам е дека базата не е агресивна убаво е избалансирана како формула, иако повторувам ПЕГ не се по мој вкус. Системот на конзервирање е во ред. Не драга од неколку ставања не е ништо, уживај.
при крај сме со шампончето на веледа, размислувам друго да земам. предлог? нешто слично, чиста козметика по можност.
Дали ќе ми заврши работа пудра Бекутан, за иритација на вратчето, беба е побуцка, и свивките на гушичката и се иритираат, се ствара црвенило исто како свивките на ножињата, на бутчињата. И ставав витаминска маст со невен, ама дека мрсно собира прашинка, влакненца од алиштата , од ќебенцето и се собира нечистотија на тие места. Дали некој ја имал таа ситуација и со што сте го чистеле?