Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Па овде кај мене нема сенка сите клупи се на сонце, он во количката покриен целосно ама кога вртев кругови го фаќаше преку тетра :|

2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Можно е да го фатило сонце, но да не му било претопло штом имало црвени образи? Со тетра пелена, жешко на сонце ја пече цела количка, плус покриено со тетра внатре, како претоплен да не бил.
    @Jana06 Баш пишуваше за ова.

На dromka и Jana06 им се допаѓа ова.
  3. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Може може ама ич несака сонце и светло и дома кога треба да спие денски ми се спуштени ролетните, и надвор се мачиме а сакам да го научам на сонце

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Мора да се научи на дневна светлина, нека се помачи неколку дена. Никако, никако немојте да ги покривате со тетра или било што преку количка, го имам претоплено малиот на 2-3 месеци едвај го смирив. Секако е спарно, па плус и струењето на воздухот да му го скратиш :shake: Никако.

На dromka, Sofi.ja, Bicka77 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Во право си

6. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    2.885
    Мајка не те сватив прееска, мислев дека го фаќа сонце кога ќе се сврти количката, те молам никако тетра и вака е топло. Прееска една мајка го имаше покриено бебето со пешкир, ама ниту си да кажеш нешто, не знаеш кој како ќе те свати. Ете Јана нажалост искусила претоплување.
    :hug:

Едит: Значи и јас ја имам покривано количката со тетра, ама кога беше новороденче и беше јануари месец. Кога затопли за некој степен одма ја тргнав и приметив по бебе поубаво му беше.

На Jana06 и Krofna* им се допаѓа ова.
  7. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Јас видов мајка го покрила исто незнам дали беше кебенце или подебел пешкир се изначудив
    Ама изгледа и јас сум за чудење 8-|

На 0ли, Jana06 и Kolache na mama им се допаѓа ова.
  8. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.311
    Допаѓања:
    19.681
    Читав во една статија пишана од доктор, количка не се покрива со ништо за сенка има чадорчиња плус што се ставаат на количката. Покриена количка кога е топло времето значело исто како да оставиш дете во кола на сонце. Затоа не ги покривајте количките ниту со тетра колку и да е тенка.

На Nisse, Oneo, thelittle17 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Anilove

Anilove Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    62
    Бев кај матичната за малиот и ми рече дека малиот имал атопичен дерматит или детска егзема, така рече, тоа сувото со црвено на лицето било тоа,наследил од еден од родителите, еден од нас имал сува кожа. И ми даде еуцерин да купам маслена купка и лосион атопик контрол.
    Немав пари за 2те,купив само маслена купка 730 ден 400 мл.
    Е сега не сфаќам, а неа не ја ни прашав, од купкава да мачкам на лице, демек му го мијам, а за косата што, да си продолжам ли со нивеата? Смотана јас!

10. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.381
    Јас би ти препорачала да земеш соодветна крема затоа што нема да му помине само од купка. Синко имаше на нозе, неколку кругови ама упорни. Мачкав со веледа за сува кожа ама не помогна. Маслена купка и овој крем и се среди за 5 дена. Кај твоето е на лице плус.
    И коса мијам со купката. Инаку нивеа само ке одмогне.
    Ова е 554 денари 75 мл.

Screenshot_20210415-125114_Chrome.jpg

На dromka, ivance.. и azelea им се допаѓа ова.
  11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Вака тргни ја нивеата дополнително ке го суши.
    Совети добивав најразлични кај мене успева вака. Доколку го бањаш секој ден немој со купки или маслени или било какви подобро само со вода измиј го.
    На 4 дена бањај со купка маслена.
    Да научи кожата сама да се масти и да почне да лачи заштитен слој да не се суши.
    Подобро ти е 3 пати 4 пати на ден да хидрираш кожа со крем за атопичен дерматит кај нас бидеорма атодерм превентив се покажа одлична. Поскапа е но трае
    До лето ке има проблем после ке се сунча и ке има скорз нова кожа. За жал зимски период повторно се појавува барем кај моето дете
    А најдобро отвори атопичен дерматит тема има многу искуства

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    Од кај ја зема? Дали може овааи на лице да се става,дека на бебе му се јави лишајче до устата и на лактот,па ја намачкав од млекото за тело за многу сува кожа на уриаж и гледам и избледе,ако не помине ќе земам ваква.

13. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.381
    Да, само што прочитав, пишува лице и тело, деца и возрасни.
    Какво е тоа млеко, може слика? Кога ке го потрошам ова не знам што да земам, добро би ми дошол предлог.
    Веледа не помогна, а пробав и со лосион од невен, и со тој за сува кожа бело со виолетово пакување.
    Со оваа крема за 5 дена ги снема.

14. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    Еве го,ова повеќе го купувам за големата дека зимно време и е многу сува кожата и и се појавуваа лишаи на некои делови од телото,малку е помрсно за во зима со маслената купка го користам само сега ми е потрошена ,а за на лето може и плавата од уриаж за бебе тоа е полесен лосион и исто маслена купка и убаво мириса,а оваа е без мирис. IMG_20210415_141620.jpg IMG_20210415_141640.jpg

На ivance.. и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.381
    Фала. :hug:
    Мене ме буни тоа што на синко не му е сува кожата, не екстремно, можеби малку. На други делови нема лишаи, само на нозете, на една позади на листот, на друга над стапалото. И тоа ептен мали беа.
    До сега го мачкав со веледа, а гледам сега откако го бањам со маслена купка на уриаж, оваа

Screenshot_20210415-143017_Chrome.jpg

Кожата му е помека и само на лице му ставам веледа. Ама ја потрошив и не знам што следно да земам.
    Ако сакаш да ти сликнам состав од оваа на биодерма?

На ivance.. и azelea им се допаѓа ова.
  16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    Па добра ти е и оваа што ја имаш,понова е сега излезе баш за бебиња не сум ја пробала, понатаму ќе ја купам и оваа,мириса ли?
    Да,:) сликни ми да видам

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.381
    Јас од сината барав, ама не најдов, па си реков ај оваа ке ја земам, маслена е. Мирис нема, баш никаков мирис, на чисто мириса.
    Повели,
    20210415_143648.jpg 20210415_143706.jpg

Screenshot_20210415-144345_Gallery.jpg

Вакво млеко веројатно ке земам.

На ivance.. и azelea им се допаѓа ова.
  18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    15.661
    Да,на ова плаво мислев,има и лосион како во туба со такво за шприцање како таа погоре ,јас од оваа колекција моментално ги имам шампонот и кремот за лице, многу убаво мирисаат,баш на бебе:)(heidy)

На thelittle17, dromka, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.704
    Допаѓања:
    18.381
    Ке побарам туба од 500 мл, сигурно е поисплатлива.
    Оваа купка е океј цена, 820 се 500 мл, во споредба со веледа која е 600 ден а 200 мл. И ова со шприцање закон е. :D
    Јас и глава му мијам со маслена купка, маж прашува нели требало шампон. :D Да барам и шампон штом има.

20. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Целосно со маслена купка, јас ја користам маслената на биодерма целиот и коса и лице и тело значи не директ на него растварам во водата кај што го легнувам
    И после со лосион мачкам исто и на глава зашо имаше теменица
    Никако на нивеа

На thelittle17, dromka, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.