Мајка, а може ли да ставам од кремата блу кап на лицето, немам пари да ја купам, се потрошив мнг, со една плата сме, па ваљда ќе ми дадат тестер ако побарам.
Фала ти, еуцерин маслена купка купив 730 д.,од 400 мл, имаше и од 200 мл, 481 ден. во Зегин, ама па не се исплатеше, но за друго немам толку пари. За тестери не знаев, ќе земам блу кап. ❤️
Ве прочитав прашувавте за крема за сонце за бебиња/деца. Во дм оваа година по подолго време ја донеле линијата на алверде за деца, а е попристојна цена.
Немаа тестери низ Зегин за блу кап, бев во три, но затоа имаа атопик контрол травел сајз 233 ден, таман поголемото од 1100 ми беше скапо, ова го земав. Значи, ќе го мијам со маслената купка, па ќе го намачка на лицето ова, и онака аптекарката и педијатар ката рече блу кап не ми требало. Аман веќе, ќе видам дали ќе му помине.Имам и сапун еуцерин. Лицето секој ден, а телото и коса на 3 до 4 дена. Што да правам тоа е. На телото нема ништо, ама па бие викате НЕ со детската нивеа. Иако до сега се покажа добра. Нз што да правам. Еве слика што купив.
Истото пакување го имам, заборавив да ти спомнам за ова Добро е што си нашла, јас барав по вторпат да земам и немаше тука. Не знам сапунот со каков состав е, но мислам со маслената да си го миеш.
А зошто и сапунот? Јас само со маслена го бањам. На тело ако нема ништо не мора да мачкаш. Мило ми е што си нашла решение. Исфрли се друго, само маслена купка и ова за лице. Јас со веледа го бањав и мачкав, што е органска, па не помогна ама немаше ни влошување, нивеа само ке влоши.
Ве молам за препорака за купка и млеко за бебенце, 13 дена има, кожата почнува да му се лупи. За ќерка ми користев eucerin маслена купка, weleda купка и млеко, corine de farm но не и беше вакво кожичето па мислам дека ми треба нешто ново за синко.. Се мислев помеѓу uriage, bioderma но ве молам за предлог доколку имате.
Jas koristam l'occitane karite bebe...moeto e belo bebe so dosta osetliva koza isto 13 dena sme nema gajle so ova. Ima gel za tusiranje i mleko za telo/lice