јас од прв ден го бањам со baby love ultra sensitive, од истата линија го мачкам и со млеко за тело. Си реков ДА probam, pa ako ne chini ke ja koristam jas. Ama fala Bogu mu odgovara, a cenata e da ne recham smeshna vo sporedba so Uriage ili Medela. P. S. Izvinete za fontot, od mobilen kuckam
Помалово дете има дерматит плус си има многу сува кожа, само Биодерма му помогна сега има баш мазна кожа како на бебе.
Здраво мами јас полека се спремам за бебушот па решив на веледа да земам производи кога ќе се роди.Планурам да земам шампон и гел што е за бебиња две во едно,кремата за пеленска регија и ќе ми треба ли и тоа маслото од невен што е за после бањање? Планирам во плодност да се пораѓам и гледам таму од старт ја користат оваа козметика ама не знам дали е потребно на почеток да користам крема или маслото што е за бебиња.Инаку во зегин сега за велигден има 25 посто попуст на веледа
Од кога почнува да се мачка бебе со вакви креми за сонце? Еден месец сме стари па да знам дали да купувам
И јас уште се спремам и си земав тоа што наброја, гелче и шампонче тоа 2 во 1 што е и кремата за пеленска регија и уште маслото планирам пошто го немаше ќе го најдам деновиве. Земав и плус онаа оригинална павловиќева од ДМ, онака да ја имам ќе се најде ваљда за нешто
Јас и сега користам 30ка за двајцата (10 и 4 години). Лани летото на плажа во Охрид ги мачкав со Sundance детски крем со спф 30, не изгореа, ама ние на плажа седиме до пладне, после пак доаѓаме околу 5 часот. За море во Грција може 30ка, но сепак користам 50ка, ама Турција и Египет не поминуваат без 50ка фактор. Ова од лично искуство. Избегнувам хемиски филтри, затоа со 30ка фактор ги мачкам. Сега имаме поголем избор на средства со физички филтри, а повисок фактор. Во план ми е да го пробам на Лавера лосионот со 50ка фактор.
Ja zemav sega od dm alverde, vo shtip ja ima imashe uste dve tri ostanato. Utre kje ja probame ako ima sonce barav vo aptekite aveene i eco cosmetics ama nemaa