Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Blagodaram za preporakata Mama25,no za zal ne sum od sk.Ako mozam ke poracam po nekoj da mi donese.Fala :*

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    предходно кажав дека сакам да ја користам бекутан козметиката. Е сега ајде по искусните да ми кажат што конкретно ќе ми треба за почеток освен крема :tmi: мислам за да не ја купувам цела колекција со што се бања првите денови ?

3. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    па купи си ја цела колекција имаш внатре шампон,пенлива купка,сапун,кремаво туба,масло,хидратантно млеко и маица и плус несесерот сето тоа е 600 и нешто денари имаш во зегин,веро,тинекс разликата во цена е од10-40 денари и ке ти траат пошто по малце се става

4. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Jas za pocetok planiram da se banjkame so sapunce Becolino,i Pavloderm zemav za gazeto.Drugo za ponataka ne znam sto ke mi treba.Bekutanot go izbegavam poradi toa sto sodrzi parabeni.

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Јас за почеток го бањав со шампон и купка 2 во 1 на Бекутан,преубаво мириса, го користев цел месец и откако ми заврши продолжив со сапунче Мерикс кое е исто многу убаво, после бањање го мачкам со јекодерм цело тело, после секе менување на пелена го мачкам со крема за деца со невен на Бекутан , мрсна е и многу брзо упива и сум задоволна и од неа

6. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    23
    Ме интересира дали уште одма бебето се бања со козметика и поточно што од козметика се користи од прв момент и кои креми исто така, дали веднаш се мачка со јекодерм ?

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Еве ние да сепофалиме денес бевме до дм и купивме алверде па ќе го пробаме ама најдовме само шампон лосион тоа нешто како 2во 1 што е и крема за газе па тоа и купив друго немаше ништо а баш сакав некое млеко за тело да земам инаку тоа шампонот мириса некако мн јако а кремата ама баш никако не мириса а и мама се почасти алверде крема со екстракт од бисер па ќе видиме како ќе ни се погоди

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. honeybunnySG

honeybunnySG Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    vo tek e otvaranje na nov brend na visoko kvalitetna baby kozmetika, pa ve molam odgovorite na prasanjata od anketata, nema da vi odzemat poveke od 5 minuti.

Vi blagodaram odnapred.

9. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Јас за ќерка ми не користев никакви креми и лосиони,после банкање ја мачкав само со јекодерм.

10. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Ние бидејќи сме малку специфични со кожата, имено имаме проблем со егзем кој се појавува кога по лице, кога на вратче, кога по тело, па користиме Eucerin маслена купка, која навистина е одлична нема што, а за после капење обавезно Eucerin масло за тело ( ова ни е задолжително бидејќи малиот има премногу сува кожа ).
    Вистина се релативно скапички производите, но и ефективни.

11. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Морам да пишам и ние имам е сува кожа ама не насекаде туку на одередени места поише се како плаки и користиме маслена купка од еуцерин не ни помогна па ја зедов А-дерма екс омега за големо чудо ни таа не ни помага еве веќе цела недела ја мачкам по 3 пати и џабе ниту една плака не се изгуби , ниту пак кожата и е помека , најефективна ми се покажа комбинацијата млеко нивеа нутрисенс со кантарионово масло после врз тоа да премачкам .
    Инаку за алверде то и ја ставив кремата за газе беше малку црвена баш на газето ама ептен малку иследното отварање беше со многгугууу црвенило како да и се успарила кожата чудно мн чудно зашто кремава не ми се виде мн масна а може е до пелената ама кога ја видов на цела мака ме фати смешка и и викам аман бе ќерко кај тебе се наопаку природното не чини :D и сеа се лекуваме со мустела, а тоа за бањање не сум го пробала

12. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Пробај со кремата во туба што е на хип ,нас ни помогна мн за сувата кожичка , без парабени е , без мирис , по препорака од педијатар ни беше

На pepus му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Да, одма може да се бања бебето со козметика.
    Јас и двете деца до 3-от месец ги бањав со Бубкен сапунче. После бањање целото тело го мачкав со павловичева (розевата на Галафарм), а газето со јекодерм или пак јекодермот го користев за иритации, ако се вцрви на пр. газето или пак обравчињата.
    Кога бебето ќе потпорасне може и со млеко за тело да го премачкувате, ние се мачкаме со Бекутан или пак Бубкен.

За бањање може и друго бебешко сапунче, мене тоа ми го препорачаа, тоа и го користев.
    Може да ги бањате бебињата и со шампонче, во водата во која ќе го бањате бебето сипете малку шампонче (на пр. Бекутан купката 2 во 1 или поточно пенливо средство за капење на деца), направете со раката сапуница и бањајте. Исплакнете го бабето и на здравје бањање. :)

Што се однесува до кремите, по почетокот кожичката на бебето е сува и ќе се лупи, ставајте поголем слој на дланките, ноџињата т.е. стапалцата и секаде каде бебето има зарези како на пр. под вратчето, под коленцата, кај надлактицата, зад ушињата, на препоните...тука кожичката се трие и се вцрвенува, па ставете повеќе слој за да лизга. ;)

14. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Ние за бањање го користиме шампонот и купката 2во1 на бекутан и праубаво мирисаме...ммм... :inlove: А лиценцето му го мачкам со крема на Беколино со цинк оксид бидејќи многу се исфрламе на лицето и тоа највеќе ни помага.

15. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156

И јас очекував вака да биде на почетокот да се вцрвува или да се појавуваат иритации но тоа кај нас се случи дури после полни 2 месеци што се вика мене ми олесна као нема да биде осетлива таа тогаш почна да се суши и вцрвува и уште се бориме со тоа еве не со полни 5 па се надевам дека летово ќе попушти зашто од топлото кожата полесно лачи себум

16. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    I nie sme taze 6 dena :D imame suva kozicka na odredeni delovi ja sreduvame so masloto bekoluno preubavo mirisa I ja vlazni kozata,za lice po potreba bekutan cink oksid,za gaze bekutan so neven
    Se banjkame so bekutan samponce,sega za sega sapunce ne koristime
    Pelenki pampers zemav pri kraj mi se sega za proba gi zemav dajpers

17. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Едно прашање :) Земав 2во1 на чико за бањање и за после бањање јекодерм.Дали е добро? И дали со јекодермот го мачкам насекаде од лице до газе? Треба ли да земам уште нешто и дали ми е во ред изборот? И сакав да прашам земав пумпица за нос.гази,чепкалки за ушињата,шишенце,цуцла,треба да доземам грицкалица и капки д3.Што уште ми треба? :?:

18. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    forko ti treba alkohol 70% se macka okolu papceto so stapce za usi i prasak za vo papceto drugo nisto

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    значи се сум земала :) тоа ќе земам кога ке се роди ако не... :?: ај сега дојди у темата за детергенти зашто се шекнав не знам што да купам :D А јекодерм се мачка цело тело или...?

20. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Јас долго се двоумев околу козметиката ама пак земав Хип , скапички ми се , ама ме фака страв од искуство со керка ми колку и беше сува кожата од Бекутанот па затоа бев со резерва ,а гледам голем дел од тука пишувате дека сте на Бекутан ,искрено подостапни му се цените , еднаш пробав бубхен некако ми беше тежок мирисот ,павлодерм не сум задоволна , не знам дали се навикнавме на хип веке 3 години ја користиме , па ке тераме пак :)
    Јекодерм мачкавме уште од прв ден на места каде што има бебчето зарези , и најдобар е , дерматол прашоче земав за папочето ,алкохол , ја земав кремата на хип за лиценцето ако има потреба мада не беше лоша и на бекутан кремата во туба со цинк , и павловичева на галафарм се одлучив пак за неа сите со ред ги испробав некако најдобра ми е ;)