Малот ми има атопичен дерматит, мачкавме мустела, риластил сега сме а биодерма но на вратчето има црвенило ко лишајче кое никако да се оправи дека се лигави и поти. Педијатарката ми рече афлодерм може да ставам иако не е многу за коритико за бебе, искуства имате сакам само на тоа да му ставам пошто ептен му е црвено ко да ќе се раскрвари?
Колку е мал? Мојот до кај 3тиот месец имаше под вратчето црвена линија кај што му се превиткуваше. Му помина кога почна убаво да крева глава. Инаку треба да се внимава ,да се брише почесто од лиги и особено после бањање.
6м, ама не е линија туку кругче како лишајче црвено, имаше и на рацете и на грбот такви на кожен ни рекоа дерматит ама тука му е баш деликатно место и не му се смирува па незнам дали да намачкам кортико
Ако не си порбала да пробаш со биодерма сос спрејот ? Или цикабио ли како беше таа кремата . Прашај во аптека. Јас имам искуство со спрејот целиот беше црвени кругови целото тњло и нозе само од тоа му се повлече трјано. Претходно афлодерм пробавме откако престанав за два ден апак целиот беше исфрлен.
Знам дека се избегнува кортико, ама на моја другарка детенцето исто така имаше, па стави адвантан неколку пати и помина. Чим не поминува со друго...мора чаре да се најде
Дааа се согласувам, он и на лицетп има ама докторката ми рече нр би препорачала кортико на лице а веќе незнам што не пробав се нервирам
Каков фактор треба да земам за бебе 8++? Стана топло а многу е бела страв ми е да не ја изгори сонцето
Нешто како да смениле во формулата. Не така густа како таа пред две години што ја имав од Бугарија. И полесно се размачкува
јас имам од Германија жолта жолта... лесно се мачка, ама толку жолто остава што освен за на плажа не ја бива за друго
А до 6 месеци ако го шетам на вакво време како сега, да не му мачкам ништо? А шеширче за главче? 6 недели е малото.
Мало е. Нема да го шеташ на јако сонце, ќе си шетате до кај 10 максимум и после 17 часот. Јас така правев со моите. До година не им мачкав крем со спф, после почнав. Шеширче или бело лесно капче со стреа може секако.