Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Големата е само за црвенило бидејќи е со цинк оксид, се користи по потреба.

На Oneo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Kako pisav zemav pavloviceva dur se resam sto sledno,po den ipol ne e veke crveno

3. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    97
    Ве молам за мислење за купка за тело детенцето е 2 годинки се мислам помеѓу hipp и corine de farm ваши искуства?

4. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    9.728
    Јас сум со хипп од бебе па еве сега и 6 ти почнавме,задоволна сум и лосионот на хипп и шампонче на хипп користиме ,мада нема мн.косиче ама и ставам да има фул третман.Бебе нема реакција,кожичката е одлична.Ќе продолжиме со него.:inlove:

На azelea, ivance.. и Mamy. им се допаѓа ова.
  5. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    Не сум во тек, дали babylove козметиката е одобрена од @Biodevojka ? :$
    И препорака за шампон за коса за перутава коса? Со месеци демек габа лечевме, па позади цела глава му се перути. Не сме на дефинитивно со "дијагнозата" но има ли шампон на природна база што ќе хидрира?
    Инаку од дерматолог ни е препорачан blue cap и еуцерин маслен ама немаат некој ефект а и ми е смачено од нив :|

Да прашам и дали некоја користела шампон и гел за туширање од Еко козметикс? Што да одберам помегу еко козметикс и Лавера?

Последна измена: 5 јули 2021
  6. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга зависи кој производ. Мислам дека некои производи од бабу лове беа ок како декларација, не ми текнува што точно (знам дека некои феминки постираа декларации) ама ако те интересира некој специјално прати ми декларација. Од Еко козметикс ја имам пробано само кремата СПФ 50. Од Лавера имам пробано повеќе работи и многу ми се допаѓа како линија, ако не ти е тешко стави ми ги двете декларации па ќе ти кажам која повеќе ми се допаѓа.

Што се однесува до првутот, колку години има детето? Каков шампон досега сте користеле? Голем дел од случаевите со првут се должи на премногу агресивен шампон. Поздрав

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    3,5 години има и од лани од ноември беше постојано со терапија за габична инфекција. Имаше кругче кај што му испаднала косичка и се чешаше па ни препишаа кетоконазол шампон, ројазол крема, па блу кап шампон и некој раствор со салицилна киселина, па после од кај друг дерматолог се смири исто со некоја мешавина од канестен и сл, салицилна но и маслиново масло (од претходниот мислам дека најголем проблем се направи, му ја изгоре кожата ми се чини, а од овој малку се смири но во целиот дел позади кај што третиравме и околу почна да му се перути).
    И според мене овој проблем произлезе од агресивната терапија но дерматолот ни препиша шампон блу кап, и по потреба спреј блу кап и мешавината. Јас би сакала да пробам со нешто природно, не знам дали е во ред :?:.
    Еве и состав на blue cap (имам чувство дека после бањање е полошо)
    Screenshot_20210706-010417_Google.jpg
    Едит: Порано од бебе со Еуцерин маслената му ја миев и кратко со Логона но тогаш немаше проблем.
    Инаку има проблематична кожа на телото

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Леле драга кога читам што сте ставале на 3 ипол годишно дете ми иде да плачам...најискрено. Тоа се тешки шампони и киселини за толку мало дете. Шампонот од декларацијата е агрсивен за дете, агресивен е за возрасен а не па за дете. Па со толку агресивен третман повеќе сте го зголемиле првутот бидејќи кожата е нападната, премногу обезмастена и се лупи постојано. иритирана и не може самата да се обнови. Слушај ме направи вака: пред секое миење на главата нанеси масло (маслиново, сончогледово, јојоба што имаш дома не е важно), само на коренот на сув корен онаму каде има проблем со првут. Маслото има за цел најнапред да ја омекне кожата, да воспотави еден вид на баланс, а потоа кога косата ќе ја миеш со шампон истиот ќе биде зафатен со измивање на маслото и нема да може да одмие сѐ до крај. Како шампон земи го овој кој ќе ја смири иритацијата на темето на главата.

Јас не сум дерматолог, ама ми изгледа екстремно салицилна раствор за толку мало дете. Кажи ми дали сеуште има габичка на кожата и доколку да, за каков вид на габичка станува збор да ја прашам мојата професорка по фитотерапија која е натуропат за деца што би можело природно да се направи. Иако јас сметам дека најнапред мора кожата да ја вратиш во баланс, затоа и ти препорачувам употреба на масло и овој многу нежен антиалергенски шампон. За било што слободно пиши.

На Lizi, Minnie-e, eva993 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    @Biodevojka ти благодарам премногу. Само да прашам дали е ок шампонот да го користам и за помалото (2г) кое нема проблем.
    Четворица дермаролози консултирав и сите се "закануваа" дека ако не делува терапијата ќе мора да пие таблети кои може да влијаат многу штетно на црниот дроб и од страв од таблетите третирав постојано. Првата мешавина со салицилна мислам уште поголем проблем направи ама ме убадуваа дека габата се вратила па мачкав. Среќа барем што таа др отиде на боледување па другата смени терапија ама ни тоа не од голема корист. Она му направи брис кој се покажа негативен ама остави простор дека може да е негативен заради терапијата :@, всушност никој не потврди дека е габична инфекција во прашање. Од кај последниов доктор (канестен, салицилна, маслиново и уште нешто) најголем ефект имаше ама остана перутава кожата во цел тој дел и околу.
    Инаку од пред неколку дена гледам дека повторно се јавува некоја реакција на местата за кои се претпоставуваше дека е габа и не знам на кај да терам. Дали да правам нов брис :?:. Скоро цела година се вртиме во круг а немам ни точна дијагноза :(
    Ако може било како да помогне професорката би била премногу благодарна, твојот совет секако ќе го применам.

10. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    7.626
    @Biodevojka ако може мислење и за овој шампон
    Screenshot_20210707-134939_Chrome.jpg

11. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    да. Второто е со цинк оксид. Одлична е за црвенило :)

13. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    4.488
    Убава ли е козметиката на Baby love,конкретно купката и шампончето за бебиња?

14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Јас користам шампон БЛ за моето,задоволна сум.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Nema da znaes dur ne probas....jas na moeto mu staviv gel/sampon na mustela i i se naprai suva koza na glavceto a generalno vazi za super kozmetika taka da.....sekoe bebe baska prica

На dromka, Oneo и lovely91 им се допаѓа ова.
  16. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    IMG_20210710_232933.jpg а составот на мустела за бебе? Ако не ти е проблем @Biodevojka да помогнеш?

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Исто искуство со мустела..
    Користев мустела од почеток, но добив чико производи на поклон и сакав да ги пробам. Исто кожата на главата му беше сува и сега гледам дека се среди.
    Која козметика користите сега?

18. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Jas si koristev loccitane,a mustelata ja dobiv na poklon. Koa mi zavrsi moeto rekov da ja probam 750ml e pakuvanjeto ama ne ke si kupam pak loccitane za bebe,mustelata jas i maz ke ja potrosime

19. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Jas sum mng zasovolna od celata kolekcija na mustela, super i prija na beba, ne planoram da i ja menjam inaku imam eden kup drugi kozmetiki sto dobivav poklon bekutan najmng ama ke se banja mm so niv

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Da znam deka e super mustelata mnogu drugarki ja koristea za deca ama eve na moevo neso ne i cini samponceto. Mada moze i da e od promena na klima posto samo na glavata i se pojavi suva kozicka a cela ja banjav so istoto

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.