Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Пепи а не згрешив што за бањкање и земав 2во1 на чико? :?: Значи сега за сега на одредени делови да ја мачкам со јекодерм а останатото со павловичева,а покасно да и земам млеко за тело? Така? :?:

2. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Forko и јас земав 2 ви 1 пенливо средство и шампонче на хип така ке му дојде се двоумев дали да почнам со сапунче ама ова некако ми е понежно :*

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    А што мислите за бекутан колекцијата? Гледав во аптека ги има сите производи внатре па се мислев дали да ги купам и реков ај да почекам да не брзам

4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    јас се мислев дали за целата бекутан или одделно и за да ја пробам на кожичката земав бекутан шампонче и крема онаа со портокалово капаче. За понатака ќе си докупувам се што ќе имам потреба

5. ivana89sara

ivana89sara Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    bubhen ili nivea gi koristam naizmenicno i najdobri mii se...a pavliceva detskata vitaminska krema na bekutan

6. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Јас го користев Бекутан и сум задоволна.Но сега му зедов Беколино да го пробам... па вака не е лошо..

7. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    ми рекоа павловичева е сега мрсна за цело тело па да ја ставам само на газето..па да прашам дали мелекцето на чико е убаво?

8. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Внимавајте во козметиката за вашите најмили да нема Phenoxyethanol
    Во последно време интензивно се зборува за опасноста од оваа хемикалија кај најмалите.
    Често ја има во влажните марамици.

9. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    може да ми посочите кое сапунче да го купам за новороденче? се имам купено, само уште за банкање немам никаква козметика, веќе сум во 9ти месец, па да си се доспремам за новиот ни член во семејството :)

10. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Jas pred da se porodam zedov Becolino sapunce za banjkanje.Megutoa vo bolnica site bebinja gi banjaa so Bekutan 2in1...pa taka jas ne sakav da menuvam oti veke 5 dena bebeto e nauceno na toj miris,si prodolziv i jas so toa da ja banjkam.

На nevesta му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас го бањам уште од првиот ден кога се вративме од болница, со Мерикс дечји сапун и сум задоволна до сега, многу убаво мириса и дури и јас си го мијам лицето секое утро со него, супер е ;)

12. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    а во која болница се пораѓаше? јас ќе се пораѓам во ГАК, па ако таму ги бањаат со бекутанов и ја би го зела истиот, да не менувам.... ах уште не знам какво сапунче да купам :?:

13. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    јас почнав со бекутан сапунче, ама после неколку дена се откажав од него и почнав да го капам со 2во 1 тоа шое пенливо од бекутан супер е :) а бт на болница ги видов ги капеа со обичен некој си сапун, сериозно :devil:

14. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Јас почнав да ја бањам ќерка ми со Мустела и продолжив со Мустелата до една година. Може е поскапа, околу 1000 ден. е, ама многу малку се троши. Со секој ден бањање, мустелата ќе ја потрошите за 3-4 месеци, а и повеќе. Многу малце се става, а прави многу пена. Плус што воопшто не ја суши бебешката кожа како што ја сушат сапуните.

15. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    фала ви женски :*
    туку барајќи на нет за бекутан, го открив и ова маслено сретство за капење http://www.alkaloid.com.mk/becutan-masl ... 150ml.nspx
    го пробала ли некоја?
    бидејќи имам читано дека за новороденче е доволно да се бања само со вода и маслиново масло :o па гледам на Бекутан имаат некое средство на база на масла, чудно е што не се плакне, но веројатно нема никакви хемикалии освен масла :wasntme: имате ли искуство со ова?

16. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Само да ви кажам мамички во болница не ги бањаат бебињата, јас се породив на ГАК и син ми си седеше 4 дена колку што бевме во болница не бањат, па јас го бришев со вода и пешкирче кога ми го донесоа 3 ден , бидејки беше два дена на инфузија таму кај нив, и бев повеќе присутна каде што беа тие бебчиња врзани за инфузија , ниту бањање ниту ништо, пелена ќе сменат и толку , и даваа дохрана ад, а за другите бебиња тие од старт се со мајките па и тие не се бањати и мајките сами си ги средуваа, цимерката која беше со мене, си го среди сама бебето од првиот ден , но и таа не го избања туку само го бришеше со влажни марамици.

Мојот педијатар ваква препорака даде, немојте многу средства да користите најдобро е едно шампон+купка 2во 1 , и обично млеко за тело за после бањање или во замена за тоа павловичева и оставете го кожичето на бебето само да дише и да јача ......Поздрав :*

17. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    инаку јас до пред некое време синко после капење, по телото го мачкав со јекодерм, а сега имам од бекутан млеко и супер е , а на лицето му ставам витаминска маст ;)

18. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    да јас ја бањам со тоа во водата ставам и супер е бекутан колекцијата е екстра

19. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Точно, на ГАК не ги бањаат бебињата. Јас бев 5 дена во болница, бебево го избањаа (ваљда) кога се роди, а после кога прашувавме дали може да присуствуваме на бањањето на нашите бебиња ни викаа дека немаа средства за бањање, ниту пак имаа крема за газето на бебињата. Нормално ние сакавме се од дома да донесеме, ама пак не ги избањаа.
    Прво бањање дома и беше на ќерка ми.

20. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Za GAK ne znam dali gi kapat,jas se porodiv vo Stip i tamu gi banjaa sekoe sabajle so Bekutan 2in1 sto sami si gi kupuvavme.