Лелее како сум нервозна и разочарана, ми дадоја од аптека од тоа без мирис Не го видов таму, откако го отворив забележав и си пишува на него дека е без мирис Вакво е:
Одеше спакувано со термометар како во ќесичка, откако го извадив од ќесичката прочитав, пред тоа не се читаше . Го решив проблемот, си купив од друга аптека од синото масло. Преубаво мириса. Јас ќе го искористам тоа без мирис .. А и како што читам тоа е против чешање на кожата, а ние немаме таков проблем, тоа е, здравје. Од ова зедов сега:
Женски користела ли некоја Мустела Стелатопиа за егзема кај бебе 3 месеци и дали помага да се ја снема егземата? Има на 2 места на лицето, ја мачкам со обичната Мустела ама си стои егземата. Или препорачајте некоја крема што има ефект.
Предлог за маслена купка и лосион за бебе. Нема никаков проблем само на некои места сега почна како сува кожичката да е. Педијатар вика од ладно е.
Биодерма маслена многу е добра има и големо паковање од литро се исплати трае подолго. Малиот имаше дерматит одма му се среди, поголемово има малце посува кожа и одма омекнува.
дали некој знае што би можело да помогне за убоди од комарци што стојат на лице веќе 2 месеца после одмор? ќе ја тагнам @Biodevojka, би ти била благодарна доколку знаеш решение за да ги избледам скроз.
Јас не сум задоволна, многу грдо мириса и не се упува туку ти останува на кожата од надвор и ти седи како мрсно. Ја имам пробано на моето лице. Од биодермата би ти препорачала да земеш.
Здраво драга дали мислиш на флеки од убод? Доколку акаш прати ми слика во приватна порака за да видам за што станува збор. Дали е кај дете проблематиката? Поздрав.
здраво, да, флеки се од убоди од комарци. пред 2+ месеци ја укасаа на 7 места на лицето, другите исчезнаа, а 2 уште си стојат. се работи за 10 месечно бебе. не изгледаат воопшто страшно, како две мали розови точкички на образот, но сакам да ги нема.
Здраво @Biodevojka , летото ми препорача многу убави минерални креми за заштита од сонце, кои одлично ме заштитија. Сега чекам бебе и се решив за: WELEDA Baby Шампон и гел за туширање од невен 200 мл WELEDA Сапун од невен 100 г WELEDA Baby Крем од невен за заштита од пеленски осип 75 мл BABY CARE Sensitive Влажни марамчиња Органско бадемово/кокосово масло Сите во составот имаат линалол, како што читав наназад спомна да се избегнува........ Сакам да прашам каков ми е изборот, и дали ми треба нешто друго за новороденче од козметика? Читав дека многу користат Јекодерм иако не знам за што се користи. Прашање за паволивичевата на др. Павлович - Дали важи истото споменато погоре во постовите?
Здраво драга, најнапред честитки за бебушко. Инаку за твоето пршање, до третиот месец нема потреба никаква козметика за бањање на бебето. Истото може да го сториш со помош на оризов скроб или шака ориз во газа од аптека во кадичката за бањање. Од тртиот месец па нагоре може слободно Веледа која е одлична козметика и тоа на следниов начин трипати го бањаш бебето со оризов скроб и четвртиот со мала количина гел за миење растворен во кадичката за бањање. На тој начин бебето постепено се доведува во контакт со состојките од средството и се избегнува или сведува на минимум можноста за алергиски реакции на кожата. Истото важи и за креми за тело. После третиот месец може. Павловичева маст воопшто не е природна и Јакодерм исто така. Од сѐ што спомена ти препорачувам Веледа. Linalool е компонента која природно ја има во теричните масла или козметички мириси и според закон мора да биде истакната со оглед на тоа што некои се алергични *да не предизвика несакани реакции). Инаку не е штетна како состојка. Доколку сакаш козметика без мирис во тој случај оваа е идеална Моментално се на 30% попуст поради Black Friday. Исто од трет месец па нагоре на начинот кој претходно го објаснив.
Фала многу на инфо. Кажи ми ти ми велиш до трет месец да не користам ништо за мачкање на газе? Исто така од влажните BABY CARE Sensitive Влажни марамчиња претпоставувам се океј според твоја препорака. А шеата / кокосовот / бадемотвото ги мислев за масажа. И може ќе е смешно ама каде да набавам оризов скроб?