Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.595
    Биодерма маслената од колку месеци може да се користи?

јас за малиот почнав со мустела, па на крај сменив со биодерма маслена и уријаж млеко за тело.

Дали може истите да се користат за бебето?

2. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    3.158
    Може, јас користам на уријаж цела колекција. Само не мешај на пример маслена купка една а крема од друга фирма. Нека бидае една колекција

На RAK91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.595
    Ја користев од биодерма кремата, ама повеќе му одговара уријаж.

А која купка ја имаш од уријаж? @Razvigorec

На Razvigorec му/ѝ се допаѓа ова.
  4. еурокрем

еурокрем Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    389
    Што козметика да купам за бебе еден месец, на лиценцето и се појавуваат црвени брукички и се гледа дека е по суво лицето. Се мислам за Биодерма или Мустела.

5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.541
    Допаѓања:
    8.817
    Биодерма. Јас користев Мустела, ич не сум задоволна. Од Биодермата стакло и е кожата.

На crazylady и lovely91 им се допаѓа ова.
  6. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    29
    Мајки здраво, предлог купка за новороденче...за првово користев Мустела, но сакам да сменам на Биодерма или Веледа...ваш предлог со која да стартувам, дали мора да биде маслена купката...?

7. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    14.131
    Не беше задоволна од Мустела ?
    Ја неа ја планирам иако имам време.

8. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Не сум пробала Веледа, јас сум задоволна од Биодермата.

9. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.698
    Допаѓања:
    18.361
    Маслена ако има потреба. Веледа за почеток а ако не се погоди тогаш друга козметика.

10. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    29
    Сеуште ја користам Мустелата само за коса миење на малата, 4 години е, а за тело на еуцерин маслената ПХ5, бидејќи и се појави како црвенило на ноџињата. Реално не гледам некоја разлика од 2 месеци користење на еуцеринот. И сега сакам за бебе со друга да стартувам, да сменам...

На nevermet18 и stsmua05 им се допаѓа ова.
  11. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    15.575
    Здраво, да ми кажете ако знаете што е разликата помеѓу двете креми. Стара и нова амбалажа или сосема различен состав? Дали може да се користи за секој ден без да имаме некој проблем со лицето? Или подобро Weleda да земам за лиценце?
    Screenshot_20220112_151738_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg Screenshot_20220112_152200_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Прикачени фајлови:

12. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    3.158
    Сега гледам извини, маслена купка плавата за сува кожа. Презадоволна сум

13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    17.187
    За новороденче за почеток освен шампон, масна крема за пеленска регија и лосион за тело што треба да се има? И препорака за бренд кој немаат многу хемикалии, веледа/мустела/биодерма, кои се поприродни?
    Дали тие бебешките шампончиња се и за тело или треба посебно да земам млеко за бањање?
    И дали кремата за пеленска регија се мачка на секое пресоблекување или само после бањање:$ По дома не планирам да го бришам со влажни на пресоблекување туку само со вода да го замивам, па не знам дали после тоа ќе треба да го мачкам со крема:^)
    Исто, дали се става пудра во прав на пеленската регија или тоа веќе не се користи:rofl:

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    1. Toa ti treba sampon/kupka-edno isto e, mleko za telo i za pelenska
    2. Brend odluci se za eden i probaj,na sekoe bebe razlicno e,nikoj ne moze da ti kaze ovaa zemi ja sigurno top ke bide. Na moeto mustela i naprai korupka na glavata,a za milijarda bebinja e top taka da...probaj vidi ako nema reakcii teras so taa linija
    3. Jas mackam weleda za pelenska na sekoe presoblakanje,koristev i pavloviceva isto na sekoe mackav.
    4. Zemi si tuferi babylove golemi kockasti se od dm i tie mokri gi vo topla voda i taka brisi bebe. Posle so peskirce/tetra ke go isusis i mackas turas pelena. Jas takvi koristam eve 9mes e super terame. Mojata na pocetok placese od vlaznite ladni i bea
    5. Pudra ne se stava ne to treba toa

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.276
    Зошто?
    Се спремам со информации за бебче кога ќе ни дојде, па чисто информативно. :wasntme:

16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    17.187
    A од лосионот за тело се става на лице или има и креми за лице за бебе :rofl:
    Леле скроз неупатена сум, ми е страв да не утнам :tmi:

17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Na pocetok stavav od istoto ama pocna posuva da i stanuva kozata i kupiv baska ama toa bese posle nekolku meseci

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Бебешката кожа е толку мека и убава да стварно е греота да ја мачкаш со било што. Ќе видиш кога ќе се породиш, дај Боже да немате проблеми со дерматити.
    На пример, моја препорака кога ќе менуваш памперс само измиј го газето со топла вода, исуши и толку. Ни влажни марамици, а крема само ако приметиш црвенило и тоа гледај некоја природна козметика.
    Мојот кога беше неколку месеци црнки му се направија на лицето од што го мачкав со крема.
    И да знаеш во првиот месец кај скоро сите бебиња се појавуваат бебешки акни, да не го мачкаш со ништо ќе си поминат сами. Така се чистат од хормоните на мајката. Јас тогаш се зезнав.
    Првите недели исто така немаш потреба да го бањаш со шампони ама ете и мене ми беше шубе (као неизбањат убаво), па само еднаш ставав шампонче во рака и со тоа го поминував цело тело. Ниту се поти, ниту мириса, само на млеко е и нема ништо нечисто кај бебето, напротив го има најубавиот мирис и без шампони и купки.

На Oneo, CareTee, Ljubova и 3 други им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.698
    Допаѓања:
    18.361
    Од набројаниве веледа е органска. Мустела хемија а биодерма медицинска. Јас веледа користев и топла препорака.
    Ти треба гел за бањање, за цело тело и коса е ист, лосион или крема за после бањање и крема со цинк за оеленска регија. Ако најдеш куфер на коњ си.
    На манување пелена јас мачкав павловиќева и супер беше. Ама не ја препорачуваат пошто не е природна. На тебе е да одлучиш.

На bertold, Ljubova и pamelche им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    @pamelche Од ова на Мила ќе додадам само дека пудра во прав одамна строго не се препорачува.

На Ljubova и pamelche им се допаѓа ова.