Биодерма маслената од колку месеци може да се користи? јас за малиот почнав со мустела, па на крај сменив со биодерма маслена и уријаж млеко за тело. Дали може истите да се користат за бебето?
Може, јас користам на уријаж цела колекција. Само не мешај на пример маслена купка една а крема од друга фирма. Нека бидае една колекција
Ја користев од биодерма кремата, ама повеќе му одговара уријаж. А која купка ја имаш од уријаж? @Razvigorec
Што козметика да купам за бебе еден месец, на лиценцето и се појавуваат црвени брукички и се гледа дека е по суво лицето. Се мислам за Биодерма или Мустела.
Мајки здраво, предлог купка за новороденче...за првово користев Мустела, но сакам да сменам на Биодерма или Веледа...ваш предлог со која да стартувам, дали мора да биде маслена купката...?
Сеуште ја користам Мустелата само за коса миење на малата, 4 години е, а за тело на еуцерин маслената ПХ5, бидејќи и се појави како црвенило на ноџињата. Реално не гледам некоја разлика од 2 месеци користење на еуцеринот. И сега сакам за бебе со друга да стартувам, да сменам...
Здраво, да ми кажете ако знаете што е разликата помеѓу двете креми. Стара и нова амбалажа или сосема различен состав? Дали може да се користи за секој ден без да имаме некој проблем со лицето? Или подобро Weleda да земам за лиценце?
За новороденче за почеток освен шампон, масна крема за пеленска регија и лосион за тело што треба да се има? И препорака за бренд кој немаат многу хемикалии, веледа/мустела/биодерма, кои се поприродни? Дали тие бебешките шампончиња се и за тело или треба посебно да земам млеко за бањање? И дали кремата за пеленска регија се мачка на секое пресоблекување или само после бањање По дома не планирам да го бришам со влажни на пресоблекување туку само со вода да го замивам, па не знам дали после тоа ќе треба да го мачкам со крема Исто, дали се става пудра во прав на пеленската регија или тоа веќе не се користи
1. Toa ti treba sampon/kupka-edno isto e, mleko za telo i za pelenska 2. Brend odluci se za eden i probaj,na sekoe bebe razlicno e,nikoj ne moze da ti kaze ovaa zemi ja sigurno top ke bide. Na moeto mustela i naprai korupka na glavata,a za milijarda bebinja e top taka da...probaj vidi ako nema reakcii teras so taa linija 3. Jas mackam weleda za pelenska na sekoe presoblakanje,koristev i pavloviceva isto na sekoe mackav. 4. Zemi si tuferi babylove golemi kockasti se od dm i tie mokri gi vo topla voda i taka brisi bebe. Posle so peskirce/tetra ke go isusis i mackas turas pelena. Jas takvi koristam eve 9mes e super terame. Mojata na pocetok placese od vlaznite ladni i bea 5. Pudra ne se stava ne to treba toa
A од лосионот за тело се става на лице или има и креми за лице за бебе Леле скроз неупатена сум, ми е страв да не утнам
Na pocetok stavav od istoto ama pocna posuva da i stanuva kozata i kupiv baska ama toa bese posle nekolku meseci
Бебешката кожа е толку мека и убава да стварно е греота да ја мачкаш со било што. Ќе видиш кога ќе се породиш, дај Боже да немате проблеми со дерматити. На пример, моја препорака кога ќе менуваш памперс само измиј го газето со топла вода, исуши и толку. Ни влажни марамици, а крема само ако приметиш црвенило и тоа гледај некоја природна козметика. Мојот кога беше неколку месеци црнки му се направија на лицето од што го мачкав со крема. И да знаеш во првиот месец кај скоро сите бебиња се појавуваат бебешки акни, да не го мачкаш со ништо ќе си поминат сами. Така се чистат од хормоните на мајката. Јас тогаш се зезнав. Првите недели исто така немаш потреба да го бањаш со шампони ама ете и мене ми беше шубе (као неизбањат убаво), па само еднаш ставав шампонче во рака и со тоа го поминував цело тело. Ниту се поти, ниту мириса, само на млеко е и нема ништо нечисто кај бебето, напротив го има најубавиот мирис и без шампони и купки.
Од набројаниве веледа е органска. Мустела хемија а биодерма медицинска. Јас веледа користев и топла препорака. Ти треба гел за бањање, за цело тело и коса е ист, лосион или крема за после бањање и крема со цинк за оеленска регија. Ако најдеш куфер на коњ си. На манување пелена јас мачкав павловиќева и супер беше. Ама не ја препорачуваат пошто не е природна. На тебе е да одлучиш.