Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    На ГАК дефинитивно не ги бањаат. Само ги забришуваат, син ми го донесов дома со крв на главата закоравена од породувањето. Ми го избања во соба сестрата да ми покаже како се бања, не дека не знаев, ама тоа и е работа. Ама главчето не му го миеше.
    На почетокот ја користевме Corinne de Farme, после Бекутан, едно време и Johnson's земав, ама кога прочитав дека се штетни ги фрлив така. Сега ја користиме козметиката на Baby Love од ДМ. Супер е, не пени многу, ама добра е, врши работа за секојдневно бањање. А како мириса.... ммммммм :)

2. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    За бањање со масленото средство на бекутан јас имам многу лошо искуство, не знам дали така се погодија работите може е случајност ,меѓутоа откако почнавме со него ни се појави лупење на кожата што беше многу чудно бидејќи средството е маслено , сега користиме еуцерин маслена купка , а откако почнаа горештините не ја мачакам со млеко, на газе ставам павловичева на бекутан сега за сега ама ќе си се вратам на фитофарм на лице не ставам ништо . До пред 1 месец користевме млеко нивеа нутри сенс за мачкање и а - дерма повремено иако проблемот ни се среди, а првите 40 дена ја бањав со еуцерин сапунче и со ништо не мачкав

3. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Мајчиња, ќе ве молам да пише некоја од вас ако знае каде има Докторс детска козметика (поточно новиот плав шампон/купка и истата таква крема), зошто не можам да најдам ни во Веро, ни во Рамстор, ниту во било кое друго продавниче..
    Не можам дури ни слика да најдам :doh:

4. Twinja

Twinja Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    68
    ^^ А во Зегин?

5. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Нема :(

6. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Вчера купив саносан купка и шампон и го избањав син ми многу убаво мириса нежно баш бебешки

7. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Девојченца дали некоја од вас користела креми и купки на chicco, дали се ок? Каде ги има најмногу избор ако знаете да ми кажете? данке

8. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    јас пред некој ден тргнав да купам чико и кога ги помирисав некако чудно ми мирисаа и си земав саносан. ги има во тинекс, космо

На cherry-pie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Twinja

Twinja Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    68
    Ние од старт сме на Чико 0+ купка и шампонче - No tears и задоволна сум. Е сега не мириса бог знае како, ама и онака факт се што мириса добро е хемикалија +. Можеш да ги купиш секаде, Тинекс, Веро, Рамстор, Енци Менци ....

На cherry-pie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.705
    Види дали има во ДМ маркетите. Таму има голем избор на детска козметика.

11. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    ^ И таму нема...

12. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    А СП маркет? Таму и во Веро имаа се и свашта на Докторс. Можеби баш таму ќе најдеш, ако немаш некој во близина, јас имам пред зграда, можам да проверам ако сакаш.

13. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    И во СП нема,и мене ми е пред зграда :D

14. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Докторс видов во Зегин Буњаковец.

А имаат посебна детска линија? Добра е? Јас сега земав бекутан маслена купка, ама таа не е за коса, само за тело е. Треба да побарам нешто убаво за коса. И јас почнав да си го користам Бекутанчево и супер ми е на моја кожа, не мора да се мачкам со крема после бањање.

На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Мене многу ми одговараат, а и на ќерка ми гледам. Преубаво мириса, и бааѓи чисти се во состав, затоа и ги барам арантаран низ Скопје :)

16. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Не сум сигурна ама во некој супермаркети што разгледував во делот за бебешка козмети многу чудно ми мирисаат одредени производи, како да се расипани. Пазете си од кај си купувате мислам дека од неубаво чување се расипуваат.

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801

Зависи од козметиката. Во принцип, бебешката козметика не мириса којзнае колку убаво ако е правена без додатоци од типот на парфеми, етерични масла и слично. На пример, влажните марамици на Baby Love (DM), воопшто не мирисаат убаво, оние во плавото пакување мирисаат на вода, ама од нив сум најзадоволна. Исто и козметиката на Corinne de Farme не мириса нешто посебно убаво, колку што се сеќавам. Ама битно е без парабени и конзерванси.

18. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Moira vidi vo Ramstor tamu ima poveke izbor,sto taka ti tekna da se prefrlis na doktors? Nemaat parabeni,boi ? Ili e nekoja organska linija nameneta za deca? Izvinete na fontot mob ne mi podrzuva latinica

19. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Не се сеќавам на составот, стицаем околности го земав во Охрид, за неколку дена само ми требаше, и ептен ни одговараше и на мене и на ќерка ми.
    Кремите сигурно немаат ништо, само соодветни растителни масла, а шампонов ќе треба да го проверам, само да го најдам прво :D Јас тргнав од тоа дека кремите им се чисти, па без да видам го земав.

Иначе нема ни во Рамсторе, ова е чудо невидено. Има некоја што живее во Лисиче во близина на ДОН маркет, за кога ќе оди, ако и` текни, да ѕирни дали има Докторс шампони за деца?
    Фала :)

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.380
    Допаѓања:
    103.143
    Имам пишувано за на внука ми осетливата кожа, со се пробаа и пак се појавуваше дерматит. Посаледно пробаа со новиов лосион за бањање на Нивеа, нешто што треба да глуми регенератор за кожа, многу и прија, додуша за возрасни е ама како и помага тоа е чудо невидено, одма се смирува кожичката и нема потреба после од мачкање.