Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    17.189
    Ова куферче?
    Оти гледам крема за лице има, нема за тело или може со таа да го мачкам цело? Screenshot_20220116-122459_Instagram.jpg

На marta993 и Ljubova им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    @pamelche Нема во куферчето млеко за тело, тоа се купува посебно.
    Јас куферчето еднаш го имам земено околу 1200 ден беше само заради таа кремата за лице сега за зима.
    Инаку, за новороденче според мене оваа кутија е одличен избор, не ти треба ништо повеќе. Препорачана цена 769ден.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    18.365
    Јас со оваа го мачкав по цело тело, воопшто не е густа и лесно се размачкува. Лосионот е редок и уште поспоро се троши, ама и оваа ке ти трае неколку месеци. Со оваа можеш и газе да мачкаш, не мора додатна крема да земаш. Потоа како трошиш ке си докупиш што ти треба, мене шампонот брзо ми се трошешеше ставав и во вода.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Еве две мислења кои ми останале во глава од Биодевојка, можете да си прочитате и да си донесете одлука.

На nevermet18, Biodevojka, lavinija28 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Nancy27*

Nancy27* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    129
    Zdravo mamicki, dali nekoja majka koristi Weleda krema od Neven za lice, na kerka mi nekolku dena i e suvo, rapavo i crveno dolu kaj obrvcinjata. Pa sakam da probam so Weleda

6. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    476
    Можеби е подобро да пробаш со зимскиот крем за лице на Веледа. Јас ги имам и зимскиот и обичниот крем за лице и можам да ти кажам дека зимското кремче е помрсно, веројатно и подобро ја хидрира кожата.

На Nancy27* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Мајки, некоја препорака за крем/млеко за тело и за лице кај 20 месечно детенце? Обравчињата му се суви, особено во близина кај устата. Деновиве заприметив и на некои места и мешето како посувко, досега не го мачкав со млеко за тело (освен како бебе со јекодерм). Некои препораки, сетови и сл? Гледам најмногу веледа ја фалите, не сум користела досега...На лице мачкам јекодерм...

На Nancy27* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Еуцерин пх5 лосион и маслена купка

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    8.179
    Ако бараш органско земи си Веледа. Јас првиот пат зедов Хип, сега го зедов Веледа лосион за капење, истиот е и за тело и за коса. Е сега не знам како правите вие, јас на цело тело и ставам од лосионот за капење, само на лице никогаш не сум и ставила. За мачкање тело уште на болница педијатарот ми рече дека нема потреба, ама јас си ја мачкам понекогаш од мерак. За газето зедов Павловичева оригинал, ставам на секое менување на памперс. Ми имаше некој донесено некоја друга витаминска крема за газе, ама оваа оригиналната многу поубаво се впива.

Последна измена: 17 јануари 2022
    На Nancy27*, pamelche и Karmina1989 им се допаѓа ова.
  10. Nancy27*

Nancy27* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    129
    Дали сте задоволни од Јекодерм кога мачкате на лице? Дали ја смирува кожата и ја прави мека и нежна? На ќерка ми исто и се суви обравчињата и црвени, може од што се лигави, 6 + е, матичната ми рече да ја мачкам со јекодерм. Ама исто ко и се вцрвени газето ми рече да мачкам со Јекодерм, па некако не ми оди и на газе и на лице со истата крема

11. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Моментално му смирува и меко му е лицето. Задоволна сум општо од кремата, сега сакав нешто да сменам дека е малку поголем . Инаку од раѓање мачкав јекодерм на тело (на лице скоро никогаш со ништо, а во лето јекодермот лошо ми мириса), а и на тело ретко мачкам, немало така потреба и си викам да не го шлакам за џабе. Но периодов некако посуво му е кожичето. На газе никогаш не сум мачкала со јекодерм-само павловичева галафарм и маст за потпарено кога има потреба.

12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Bioderma. Isto se pojavi posuvi delovi na liceto sk biodermata i se sreduva

13. Nancy27*

Nancy27* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    129
    Јас од раѓање користам Еуцерин маслена купка за капење, и сум задоволна, и павловичева оригинал за газето. Со лосион или млеко не мачкам на тело, го прашав мојот дерматолог, рече нема потреба од хемии ако кожата е нормална. Е сега зедов цела колекција на Веледа, дека е органска, па планирам со неа да продолжам кога ќе ја дотршам Еуцерин. Обравчињата и се посуви на ќерка ми и црвени, ама не мачкам со ништо на лице, чекам да видам дали ќе и се смири. Ако не ќе и ставам Веледа од невен Дали некоја мајка користи Веледа од невен за лице за бебе 6 +и е задоволна?

На Evertsen и bertold им се допаѓа ова.
  14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Зошто на секое менување пелена? Мене доктор ми рече да мачкам само ако се појави црвенило, инаку нема потреба.
    Онака јас користам лосион од Биодерма, со тоа го масирам и мачкам на сувата кожа. Кај што нема проблем ништо не мачкам. А павловичева ставам на вратчето бидејќи му е црвено.

15. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.595
    Биодерма за новороденче ја користите маслената купка и кое млеко за тело?

16. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    4.486
    Биодерма интензив лосионот
    Едит: и маслената купка :)

На RAK91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.595
    Toj бело со плаво така?
    За поголемиот ја користам таа комбинација, значи да си продолжам со истата и за бебето.

18. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    4.486
    Да да тој,може да си продолжиш :)

19. Evertsen

Evertsen Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    104
    И моето од студот има мака, обравчињата се сушат и црвенеат. Јас мачкам само Павловичева на лицето. Ефектот не е ни лош, ни фамозен. :?:

А на телото сите суви дамки и цел атопичен дерматитис го решив со Avene Xera Calm A.D.

Едно до две мачкања, наредниот ден ништо нема.

20. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Јас имам го имам лосионот Еуцерин атопи контрол, и си велам таму каде што има посуви делови да мачкам со него. Инаку, нема црвенило, туку само лиценцето што му станува суво и некогаш гледам кај мешето

На Evertsen и nevermet18 им се допаѓа ова.