не смдри веќе, ја имаат сменето не се секирај мајка рано и е ќе и се среди кожичката и на ќерка ми и беше сува и се лупеше на почетокот на ноџињата па и на рачињата. ја ја мачкав со мустела, ја бањав и уште ја бањам секој втор ден и ја мачкам со млеко, после некое време се среди сувоста
Земав и јас мустела со авокадо некое млеко. Се мислев веледа да земам, оти со веледа ја бањам и крема за пеленска регија ставам, ама многу скапо ми беше некако. Ова од мустела, на акција во зегин 480 мислам беше, а веледа околу 900
и ја го имам тоа со авокадо не знам дали ја бањаш секој ден, мене ми препорачаа бањање преку еден ден, ние така ја бањаме, баш сите ми се чудат
Исто преку еден ден ја бањам. Само што останав бремена, слушав некоја работилница од некој педијатар (дали од систина беше не знам) таму кажаа бањањето да не е секој ден, и здраво за готово си го сфатив
Мајки што мислите за Чико козметиката? До сега беше бебе со еуцерин ама би сменила или чико, корине де фарм или бејбилав. Иначе јекодермот го обожавам, можам да го мачкам на леб, само што претераа со цената иначе го користев постојано и за моите раце.
Мислење за Uriage? Или друг предлог? Од ветерот периодов на малото му испука обравчето, на поголемиот рацете му се лом. Воедно на помалото и по рацете, колковите му се појавуваат бели суви кругови (претпоставувам се работи за сува кожа, ваљда не е нешто страшно). И на уста што ставате? Класично лабело или има нешто посоодветно. Поголемиот одбра едно детско ама не ми се свиѓа ни мирисот ни ефектот. @emkaemka @eli25 @Sexybaby86 ... се си мислам дека ве читав негде за оваа козметика ама одамна беше
Јас купив маслена купка Уријаж за атопија или многу сува кожа (Секси знам користи само маслената што е таа убаво мирисала, мојава на ништо), со Биодерма атодерм крема за лице ја комбинирам. Телото е супер на мојов, па ништо не мачкам. Уријажот ок се покажа, крема за лице, лосион не сум ставала, па не знам.. Јас всушност го одмарам од Еуцеринот, колекцијата за атопија, инаку тие ми се секогаш прв избор.
Убава е уриаж. Јас белата линија му ја здмав на малото, голема е кутијата многу и по тело го мачкав. Јас за лице сум ставала веледа за заштита од студ и ветар , сма ова на ладното. Сега еуцерин пх5 и баш убаво го хидрира. Ама на сонцево мораш и фактор. Белите кругови се од сува кожа но на кожен ни рекоа и од сонцето. И за лице купи фактор не е рано, кога ќе излегувате.
@emkaemka @eli25 значи сепак Еуцерин Јас заглавив со Еуцерин уреа за поголемиот, скроз ги заборавив другите видови. Отидов на второ (можда 10то) мислење и ми дадоа Риластил за проблематичните места ама и тоа ќе оди во канта, само посуви му ги направи. Маслената му е ок ама лосион и нешто за лице морам да сменам. Со малиот па немав никаков проблем, со еко козметикс го бањав и мачкав ама сега и на него му треба нешто повеќе . @eli25 ти и на лице ставаш еуцерин пх5, така? И кој фактор го зимате за лице? Ќе морам и на раце, врат обавезно да му ставам заради проблематичните места. препораката беше минерална (еко козметикс користев и до сега ама генерално на плажа, претешко се размачкува за секој ден)
@Minnie-e Еуцерин за лице ставам јас, за атопија, не го мачкам со лосиони по лице. Крема со фактор пак од Еуцерин ставам.
Да пх5 Фактор еве сега се враќам од зегин само фризи дерм имаа, не сум го користела 25ка е Лани летото еуцерин .и екокозметикс сум зимала 50ка супер е
Ако станува збор за новороденќе до 3 месеци и нема посеби проблеми со кожата (црвенила и останато) нема потреба од мачкање ништо. Потоа може да одбереш некое убаво лосионче или кремче на пример она на Уртекрам без мирис кое е идеално. Или пак да употребиш масла како на пример бадемово после секое капење.
Синко се роди со атопичен дерматит, првите 2 дена во болница му даваа антибиотик некој и му се повлече, се до пред една недела. Сега му се појави само на челото како сува кожа и црвенило, дури како рапаво му е. До сега користев Веледа цела колекција, сега земав купка и лосион на Уријаж, ама нема подобрување. Што препорачувате да земам конкретно за проблематични суви места, како челото? И дали има некој кожен лекар за бебиња да препорачате?
Мајки што користите за бебињата кога ги носите на сонце? Гледав фризидерм имаат 25ка,веледа и биодерма 50+ па незнам какво да одберам
Ај да ве прашам за искуства. Веледа шампонче и масло за бебе сум купила но со камилица. Има некоја што го користела, вака убаво мириса ама дека е со камилица да не ми направи проблем.
Ekokozmetik 45+ e bebeskoto od 3mes kako bevme na odmor i sega koga e soncev den ja mackam na lice Ja koristev i ok bese ama tuka me predomislija da smenam na weleda deka prirodna kozmetika. Ova e malce retro sostav ne e na prirodna baza