Па незнам , сега купив ама големи се 500 мл така да сиг.бавно. И јас се шлапам може и синко ќе почнам
Ана добра е оваа козметика, така? Сега ја гледав во ДМ. Се мислам што да земам, јас за синко Хип до скоро зимав. Сега ја фалат гледам и Валеда.
Za deca so suva koza jas sum prezadovolna od La Roche Syndet. Zemav bioderma maslena, oti mi preporacaa deka treba da koristam La Roche Syndet i povremeno maslena kupka za malata, imav eucerin maslena i ajde bioderma deka premnogu falena ja zemav i otkazav ljubov na Eucerin, ama Eucerionot spored moeto iskustvo e daleku podobra od Bioderma. Za kosickata kotistam uriage first baby shampoo i sum mnogu zadovolna, kosata i e kako svila. Od urioage imam koristeno i nekoja krema za telo za malata bese isto dobra, sega ja mackam so Eucerin mleko za telo toa so beloto kapace i doliden e. Sekoja koza bara poseben tip na nega, koj nemal dete so problematicna koza ne znae sto e horor...
Здраво мамички ме интересира кои производи ги користете за хигиена на бебињата и од кој сте задоволни да ми предложете ❤️
Mamicki kako ste zadovolni od Babylove kolekcija samponce gelce za bebe okolu 10.11 meseci negde. Sega ima 9 meseci koristam Eucerin crvenata maslena kupka ama uste ovaj mesec i ke ja zavrsam pa da smenam sakav. Dosta zadovolna sum od babylove pelenite pa rekov mozebi i kolekcijata za kapenje e ubava. Spodelete iskustva
@Biodevojka здраво знам дека ти се разбираш со овие органските козметики, па би сакала да те прашам за мислење за малиот до сега користам биодерма за атопична кожа, зошто имаше на 4 месеци направено дерматит ( кој подоцна дознавме на алергиска база дека е најверојатно зошто кога се прекина со алергените се смири кожата) и досега само еднаш ми се исфрли од прашок за перење од обичните ариел мислам , а за него до сеа од раѓање користам персил сензитив течниот. Не знам дали беа потребни овие инфо хаха ама сакам да земам некоја од овие органските само која би одговарала за така поосетлива посува(претпоставувам) кожа. Ги гледав на белина од little siberica и Biarritz ама не можам да одберам или пак некоја друга фирма како weleda незнам имаш мислење некое искуство ? Ти благодарам
Devojki, aj kazete vie sto koristite maslena kupka na eucerin kakvo mleko ( losionce) za telo koristite? I dali za pocetok za novorodence bi sovetuvale eucerin ili weleda?
Од овие две Веледа. Инаку, јас ако се прашувам, ниедна, може да земеш од Натура Сиберика (Little siberica како линија за бебиња), имаат убави производи. Ги има во Белина. Исто и Логона има одлични производи, на природна база, а за новородено ми се најубави производите на Натура Верде Ги има во Веро, јас еден период ги користев после Логона, многу беа добри за малиот кога имаше атопична кожа.
Јас сум задоволна и од гелот за туширање и од шампонот. За толку мало бебе најдобар би бил Ултра Сензитив. Нема мирис и не прави многу пена, што значи не ја суши кожата. Инаку сум користела и крем, млеко за тело, масло за тело од Бејбилов и од се сум задоволна. Како друга опција би ти препорачала да го пробаш и 2 во 1 гелот за туширање и шампон на Алверде. Мене многу ми се допаѓа. Спојлер
Исти се цените ама тогаш акцијата само онлајн важеше. Педијатарот минатата недела ме праша што користам , преубава и била кожичката
А да прашам на топлово ги мачкате и со млеко после бањање? Гледам првиот производ е маслена купка, не е тоа доволно? Некако жешко ми мене што се мачкам уште па тоа мало црвче
Јас мачкав на почеток зошто моето е со атопична и многу сува кожа. Да не беше никогаш не би мачкала ништо ни лето ни зима. Со каква купка и да се капи мислам дека нема потреба од млеко.