Ќерче се исфрла такви ситни бубулички по лицето изгледа од топлово. Незнам што да ја мачкам за ова? Шампонче каквво користите? Уште од болница знае да се исфрли црвени точкици по лицето и главчето па се повлекуваат па пак. Рекоа се чистела ама има уште
И моето памтам се исфрлаше така и мене ми рекоа дека се чистела ама ако ме држи памет добро ко да стававме хоперманган во водата. Е сеа дали помогна тоа или си помина само од себе...
Ако се ситни црвени со дел сосем малку бело на врвот се бебешки акни. И мојов е лом. Само лесна облека да не се поти и плакнење со млака вода. Бебешките акни не се третираат со ништо, во зависност од детето траат различно, од неколку дена до неколку недели. Без разлика дали ќе користиш нешто, ќе поминат сами кога ќе се исчисти бебето. Ќерка ми имаше само на лице и и траеја 3 недели, ова сега се исфрла прво на лице па по некој ден и на гради и рамена.
Не се баш ситни , малку се поголеми ама баш како што опиша се на изглед. Интересно е што се јавуваат кога ќе стане од спиење, кога плаче , ќе се појават неколку и после нема Има на лице, главче и позади на вратчето …
Така почнаа со по неколку кои ги снемуваше па се јавуваа, за по некој ден како осип стана, исто на лице, позади има на вратчето и напред на гради. Кога спие се смирени и кожата е нормална боја, кога ќе стане, а посебно кога плаче стануваат жар. Лошо изгледа ама е нормално. Ќе помине. Може кај вас ќе останат на неколку. Не се секирај од нашите хормони се.
Здраво да прашам дали Weleda има јак мирис или понеутрално е? (конкретно лосионот од невен) И дали има повеќе типови на лосиони од невен или е еден? Се извинувам на повеќето прашање ама не сакам да згрешам
Еден е лосионот од невен, има крема за лице и тело од невен ако мислиш на тоа. Целата колекција им е за нормална кожа и мириса нежно, дури не се ни чувствува мирисот. Колекцијата од бел слез им е за сува кожа, ама не сум ја користела и не знам како мириса. Јас го користев маслото, сапунчето, кремот за лице и гел-шампонот од невен, супер ми се покажаа.
Здраво мајки За бањање го користам гел-шампонот на веледа. Гледам сега почна да и се лупи кожата кај стомачето. Дали да и го земам ова? Или има нешто друго од колекцијата на веледа?
Некоја природна козметика за атопична кожа? Или да пробам со Риластил? Биодермата не помага, веќе 2 месеци поминаа
Мамички препорака за сува кожа? Бебка има 3м ја бањам и мачкам со хип сензитив. Матичнава ми ја препорача колекцијата на еко од логона за сува кожа, искуство некој што ја користел?
Јас за малиот користев Логона од раѓање и продолжив кога имаше атопичен дерматит. Конкретно колекцијата од невен ја користев, кај моево одлично се покажа.