Од овие Хип и Бејбилов ми се испробани. И двете се убави во состав, природни. Хип многу убаво мириса, Бејбилов ултра сензитив е без мирис и слабо пени, малку сапун има во него што е за мене плус дека е нежен и не ја суши кожата. Само на сликата ти се млеко и масло, не купка, ама и нив ги имам пробано супер се.
Од овие hipp. А инаку пробај го еуцерин. Имам братучетка, бебе од 8 месеци, само од еуцерин не и се иритира кожата. Нивеа и корин де фарм и ја иритираат кожата.
Исто и јас би ти рекла од овие или хип или бејбилов. Тоа на корин не е лошо го купив пред скоро време, ама многу јако мириса, што според мене за бебе незнам колку е препорачливо. Значи мене мислам дека ми пречеше колку беше интензивен мирисот.
Mene site drugarki mi go preporacaa chicco. Ne sum gi mirisala nitu edno, neznam kako mirisaat bidejki e rano za kupuvanje ama od sto citam ovde izgleda sekoe bebe e razlicno i zavisi kako ke mu se pogodi.
Се зависи какви преференции имаш. Јас и за првото и за сега ќе одбирам природна козметика. За малиот користев веледа, па потоа хип, па вратив веледа. За жал тогаш прилично беше поограничено со природна козметика. Сега има многу повеќе избор и сеуште не сум одлучила што ќе користам, ама пак ќе биде нешто од тие веледа, екокозметикс, натура сиберика..... и што помалку тоа подобро.
Од страна на козметика ништо немам земено. Е сега што се ми е потребно. Шампон, млеко за тело, купка , масло , пудра , крем за пеленска регија. Што ќе ми препорачате, за новороденче ми е.
Јас зедов на веледа купка и шампон 2 во 1, млеко за тело, крем за пеленска регија и маслото за масажи. И крем за лице на пенатен го зедов
Млекo за телo и шампoн и кремче за лице кoристев на Hipp, а за газе oригинална павличева. На пoчетoкoт ги мачкав и сo Jекoдерм.
Мајки на бебиња со сува кожс кое шампонче го користите? За телото зедов Еуцерин маслената купка а за косата не знам што.
Јас за моите ја користев маслената на Еуцерин и Биодерма и никогаш не се мрсела косата, а имале многу коса од раѓање. Подоцна за поголемата продолжив со шампон од Хип и Бејбилов, мене ми се убави.
Конкретно овај гел е за атописка кожа. Гледам дека прашуваше што да земиш па јас би ти препорачала за почеток да земиш гел од некоја природна козметика и исто и за пеленската регија. Друго не ти треба на почеток. Понатаму ако случајно се јави потреба од типот на егзема, сува кожа и слично, можеш да земиш нешто наменско. Млеко за тело нема потреба да се мачка на мало бебе, треба кожата да се навикне сама да си ствара заштита. Пак ќе речам исклучок само ако кожата има потреба од додатна нега.
Дајте совет за крема за пеленска регија за секојдневно мачкање... За првото користев првин веледа,ама не ми се допаѓа воопшто, на база на цинк оксид е, интензивно мириса на невен и му ја сушеше кожата, па преминав на павловиќева. Е сега барам нешто слично на павловиќева ама со поприроден состав.... И да не е цинк оксид,сметам дека тоа е потребно за иритирана кожа,а не за секојдневна заштита...
Скоро сите за пеленска регија се со цинк. Евентуално ова да видиш, на француската страна колку што успеав да најдам нема цинк во составот https://www.bellina.mk/p/2790/alga-...osion-za-pelenska-regija-200-ml?categories=40