Ова ми изгледа супер! Многу ти благодарам за препораката Редактирав- прочитав подетално ова е всушност како лосион за чистење кој не се одмива, сега уште повеќе ми се свиѓа
Нема потреба да мачкаш ништо секојдневно. Само суво и чисто газе да допира до пелената. Со креми и лосиони само се спурува повеќе и има поголеми шанси за честа појава на пеленски осип. Од лично искуство зборувам, со две деца, со првото редовно мачкав креми после секое менување пелена, често му се јавуваше пеленски осип. Со второто ништо не мачкав, немавме воопшто проблеми со пеленски осип. А имаше атопичен дерматит за разлика од големиот кој немаше проблематична кожа.
Со првото почнав секој ден еднаш дневно со Веледа со цинк оксид,му ја сушеше кожата, па преминавме на павловиќева, но никогаш немаше пеленски осип... Сега секако морам да купам нешто,да сум спремна па ќе видиме со кое темпо ќе мачкаме,благодарам за советот... (Инаку накај 4 месеци му се појави дерматит исто,само се манифестираше на раце и нозе, претходно за туширање исто користев Веледа со невен, а всушност не му одговарала,после многу пробани гелови и емолиенти по 4 години го доведовме под контрола со биодерма атодерм,се друго што пробавме не му одговараше,или едноставно го надрасна проблемот... )
Препорака за некоја мрсна крема за пеленска регија(павловичева/некоја налик таква) ? Користев 123 на мустела не сум задоволна
Дали на машки детенца кои се околу 2 и пол годинки им ставате некое кремче на лице, и кое би препорачале? Досега ништо немам ставано, но сега со ветре и поладно се мислам да не е убаво малку да му биди кожата како хидрирана на некој начин...Некои препораки?
Доволно голема да и се плетка и прави топче. Најмногу коса има од сите дома. Еднаш морав со ножички да го крцнам заплетканото.
Јас имам користено и добри се. И составот им е добар зошто мојата имаше атописки дерматит па проверни ми се и од таа страна.
Може зимно време да ставаш креми за заштита од ветер и студ, иначе кожата ќе му се исуши и испука. Нема врска машко, женско, треба да им се заштити лицето. Барај wundschutz креми, пишува дека се за ладно време и обично се помрсни.
Јас додека е топло времето не му ставам ништо на лице оти нема потреба. Но, вака кога ќе залади времето, за да не му се сушат обравчињата го мачкам со Веледа зимскиот крем за лице. Од мене препорака за ова кремче.
Здраво дали од Веледа или Мустела има купка за бањање? Го имам од Веледа шампон гелот , меѓутоа би сакала нешто што се раствора во кадичката. Поздравче
Koristam od prv den do denes (3 godinki e) mustela krema za lice. No posledno zabelezav deka ne n ponaga, liceto i e mnogu suvo kako Pobeleno na nekoi nesta i kako rapavo. predlog za deuga dobra krema za 3 godinki