Препорака за влажни марамици? До сега со вода и крпчиња го бришев, најдобро е знам, за надвор од дома ми е проблем
Да ве прашам,малата на капакот на окото има мало црвенило и како сува кожа, и кога е надвор подолго исто и е сува и на обравчињата, дали е добра оваа крема на Веледа или некоја друга да ми препорачате?
Здраво дали некој го има гористено URIAGE BéBé 1st Хидратантно млеко ? До сега користевме MUSTELA Хидратантно млеко за тело, но се мислам дали да смениме и пробаме URIAGE. Што препорачувате вие од млеко за тело за година ипол дете?
Здраво, за нега на новороденче, за после бањање што е најубава се користи? Имам купено купка за бањање на Џонсон и треба да земам уште улје за после бањање а не знам за кое да се одлучам? А не знам ни кој да прашам дали и со што треба да се мачка новороденче после капење. Треба да се породам наскоро а ми остана уште ова да го купам за се да биде комплетно. Дали може да ми помогнете?
Крема за пеленска регија, добра е на Фризи дерм? Не планирам да користам павловичева воопшто. На ум сум да земам некоја ефтина за во болница, било што, а за дома Фризи дерм. За бато користев Пенатен, лименка кутија, многу му беше убава ама не ја носат веќе тука. Јас не мачкам на секое едно менување пелена, сами по потреба. И што е со цениве на детска козметика? Нема ништо со нормална цена и нормален квалитет, се е по 500+ денари, ако се изземе Бекутанот кој нели не иде во предвид.
Малата ми е 5 ипол месеца порасна и пуфката моја, јас од прв ден од кога ја родив, после бањање ја мачкав со млеко за тело, го користев на бејби лав, скоро се од козметика користам на бејби лав, а за лице и земав посебна крема исто на бејби лав, до сега е супер, така да слободно можеш да си земеш млеко за тело за да ја мачкаш бебка, на почетокот и се лупеше количката мислев дека е од млекото, ама после ми кажаа дека е нормално и се менува количката.
Не ја видов последниот пат, ќе појдам во среда на контрола па ќе влезам и у ДМ, да земам и пелени и крема и се што ми фали да доземам. Ми останаа и влошки да земам, имаше многу гужва у Еурофарм не земав минатиот пат.
Јас имав земено од оваа последно што ја ставив во Последно што купив за бебе, крема за заштита од студ и иритации, за баткото, од едно ставање сувата кожа омекна и сега превентивно ставам на лице супер е. Земав и за бебе цела колекција. Со масло од бадем и авокадо.
Pa toa gledam, organska kozmetika a so pristapni ceni. Ne sakam da zemam mustela, em mi e skapa em verojatnosta deka ke se pogodi e ista so babylove kolekcijata. Taka da odluciv da zemam organsko, pa ako treba da menuvame ke smenam sekako, ama barem znam ne sum platila 3000 i kusur za kozmetika sto ne se pogodila.
Тоа де. Ќе дадеш 300ден и ако не се погоди не се погоди, тоа е, ќе ја смениш, а вака 3000ки за ти да се шлапаш. И не е еднаш само, секој месец треба да купуваш. Ај налет направија астрономски цени веќе. Отвори сликата кај мене и барај ја таа колекција, супер е, нежна и лесна.