На почеток јас мачкав само со јекодерм, додека не се испостави дека му треба медицинска козметика затоа што имаше сува кожа. Или за почеток земи си маслена купка и не мора одма и лосиони да мачкате, видете како ќе е кожата.
Ние ја користиме основната верзија на Мустела (таа за посебна кожа е Mustela Stelatopia) и супер се покажа до сеа и кај двете деца.
Зависи од бебе, со првото користев мустела и еуцерин и бев многу задоволна, и сега земав од нив па ќе видиме
Јас од сам старт ја бањам и мачкам со Биодерма атодерм за сува и атопична кожа, газе мачкам со Павловичева.
Sosema tocno! Bebe mi e 6 nedeli, banjam so maslena kupka od babylove (organska kozmetika i pristapni ceni) i dva pati nedelno ja banjam so toa, a ednas nedelno stavam bademovo ulje, isto od babylove i toa samo za blaga masaza na teloto. Se nadevam deka i vo idnina nema da imame problem so kozata. Probav so chicco ama. Mnogu i ja isusi pa prekinav, mozebi za ponataka ke i bide taman. Za pocetok i jas predlagam isto , maslena kupka samo. Za izleguvanje i staviv weleda krem na lice, taa sto e za na ladno i vetrovito, odma se pojavija tocki kaj ocite okolu a ke reces prirodna organska kozmetika. Mustela nikogas ne mi bila ni vo izbor a izgor skapa e.
Бејбилав не е органска козметика, Алверде е. Првично почнавме со Биодерма маслената + балзамот за тело, сега сме на Веледа и супер е. На Веледа само кремата за пеленска почна да ме зеза, малку појако црвенило не смирува ама за секој ден е супер.
Жени да не сака некој мустела? 2033 ја платив. а редовна цена и е околу 2700. 1900 ја продавам. ради шампонот само тој е пробан. другите се неотворени.
И мене истото прашање ме интересира. Кожичката му е некако сува и како рапава, не дека е нешто страшно.
И на лице ставаш од лосионот? Во план ми е да го земам заедно со маслената купка, само не знам за лице дали нешто плус да земам
Дали некоја ја има користено кремата BIODERMA Cicabio Арника против модринки и отоци? Има ефект? Или пак FrezyDerm First aid е подобро?
Мачкав јас едно време од Фризидерм. Но мислам дека исто ти е и со крема и без крема. Со тек на време ќе се навикнеш
Здраво драга за чувствителна кожа оваа е дефинитивно најдобра и нема рамна. Без мирис и антиалергенски идеален за чувствителна кожа/ користи го во комбинација со купката за бањање Здраво драга производите на Laboratories de Biarritz се одлични еве повели статија каде ги имам рецензирано со слики https://biodevojka.blogspot.com/2022/10/alga-natis.html