Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    8.179
    Брунчиња на лицето или на телото?

2. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    По едно две на цело тело. Црвенило во средина како бело топче. Денес имаше на образот, го снема за 2 часа. Вчера на ноџето, пред тоа на стомак и така на различни места се појавува. Педијатарот кај што се породов рече дека е нормално, реагира кожата на надворешен свет, но еве 3 недели сеуште ги има. Не сакам да згрешам и да земам да третирам погрешно да не направам бела поголема..
    А денес имаше како ситни брунчиња на стомак како вруќаници така ми личеа. Ама после ги снема

3. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    781
    Bebevo mi e 4 meseci. Nekade na 1,5 mesec imase crvenilo po glwvce i lice, ama kao aj se cisti se uste. Dobro.
    Pred 2 nedeli fati temenica ja sredivme, ama maticen pedijatar vika temenica e kako dermatit, zemete koristete posebna linija za kapenje, a jas momentalno stavam hipp.
    E sega, detevo mi nema atopicna koza. Nexna mu e, i pri dopir i on koga se faka so racinja po lice se zarrvenuva.
    Sakam da zemam eucerin obicen maslena kupka, eucerin atopi ili bioderma, ama ne znam sto e podobro.
    Nemaat testeri vo zegin ( ili ne davaat) imam tester losion eucerin atopi, meka ja pravi kozata, ama pa pa se vcevenuva od dopir i po kratko se gubi crvenilito.
    Inaku nema egzema i sl

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.390
    Допаѓања:
    103.194
    На вашата ситуација не би зимала медицинска козметика.

5. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    781
    Tuku? Predloxi mi nesto?
    I jas smetav deka ne e delikatno. Ama pedijatar vika ne, atopicna koza mozw da bide da se tretira...
    E sega nema ni egzema ni krugovi, ni crvenilo koe aludira na dermatit, nejze temenicata i e osnova deka ke ima dermatit.,..
    Inaku samo koa ke go istusiram neli od sto go dopiram koa mackam losionce, pocrvenuva od dopir i se gubi toa. Zatoa smetav deka ne e strasno, ama pa vikam.pedijatar kaza :(

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.390
    Допаѓања:
    103.194
    Темница имаше и моето големо па немаше дерматит, имаше и бебе па нема дерматит. Јас користам Фризи дерм и Веледа сега, во купатило за газе полесно ми е со пумпица Фризидерм, во купка покрај ќумбе кога се бањаме користам Веледа. Од Веледата сум позадоволна, кожата му е премека, не дека од другите ме му беше, скраја да е, мака не сме виделе. По раѓање користев Алверде. Планирам да продолжам со Алверде после, овие ги земав на акција вала скапи ми се а иде лето, по 2 пати на ден ќе се бањаме, ако не повеќе за на газе ќе трева да ставиш пошто мојот е какач тежок, ќе ми дојде многу Веледа.

На Starchild и Nela_21 им се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Моето имаше и теменица и понежна кожа кога беше бебе. Се вцрвенуваше и појави лишаи на нозете. Од тогаш веднаш од Мустела преминав на Еуцерин маслена купка и лосион и сеуште си ги користиме тие,3ипол год има.

На Nela_21 и Anika55 им се допаѓа ова.
  8. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.662
    Допаѓања:
    61.973
    Моментално се на попуст во зегин и еуцерин и биодерма.
    Од тие две јас би ја одбрала биодерма. Маслото за бањање и оваа крема за нега

Screenshot_20230411_145609_Samsung Internet.jpg

9. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    781
    Masloto mislam go nemase na zaliha, sabajle kolku sto gledav

10. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.662
    Допаѓања:
    61.973
    Големото го немаше, да. Ама не знам дали попустот важи само онлајн, сепак е велигденски. Да го побараш низ аптеки. Стварно е преубаво и на убав попуст.
    И ќе ти трае долго. Јас имав од тоа од 200 мл, можда три месеци ми траеше. Тоа од литро го имам сега, не знам кога ќе го потрошам :)

На Nela_21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    781
    Golemoto ako e i za normalna koza, za celo semejstvo ke sluzi :)
    Ke zemam malo za proba, ako ne mu odgovara sto ke my praam na 1l :(

На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    874
    Допаѓања:
    1.102
    Пред два дена го земав во Ани фарм во капитол аптеката на попуст. Имаш опција и за онлајн.

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.590
    Допаѓања:
    201.835
    Теменицата нема врска со дерматитот, сите бебиња ја имаат, ама немаат сите дерматит. Земи нешто на природна база, медицинската козметика на Еуцерин, Биодерма и Мустела е преагресивна за нежна кожа. Логона е моја препорака, линијата со невен е одлична. Исто и козметиката на Натура Верде (во Веро ја имаше), како и Little Siberica (ја има во Белина).

14. Romantic

Romantic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    214
    Поисплатливо е тоа од 1л. и може и за нормална кожа иако пишува за сува и екстремно сува, ние цело семејство го користиме и немаме никој проблем, фала богу.
    Инаку погоре имаш пишано дали еуцерин атопиконтрол или биодерма атодерм, и двете се погодни за бебиња, така што кое и да земеш нема да згрешиш, јас за мене користам од атопиконтрол балзам, а за бебето атодерм балзам.

15. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    781
    Eucerin maslena so crveno kapace ili taa atopi ?

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Со црвено капаче, пх5

17. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Мајки предлог за добри влажни марамици само на вода.

Веќе месец дена се мачиме се пробав, сменавме пелени и најчесто ја одмивам на менување пелена, по 8 пелени на ден менувам, само навечер ја поминувам со влажни марамици на виолета и пак се појавуваат црвени брунчиња.

Што користите вие?
    Дома не ми е проблем да ја одмивам ама уште малку ќе почнеме да шетаме мора да најдам некое решение :(

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.390
    Допаѓања:
    103.194
    ДМ на Бејби лав со 99% вода. Овие со делфинчето.
    20230428_160738.jpg

На Starchild и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  19. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Ti pisala Angel za babylove, ubavi se maramicite ama mnogu neprakticni. Edna vleces 20 izleguvaat,nema sansa so Edna raka da izvadis maramica. Za nadvor mene licno ne mi bea prakticni I edvaj cekavv da gi potrosam. Zemisi edno pakovanje za proba.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    За дома можиш да земиш туфери сама ќе ги си ги натопиш со вода пред употреба за да избегниш марамици.
    За надвор или Бејбилов или Хипп ама плавите Ултра Сензитив да пробаш, тие ми се проверени и во состав и при употреба.

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.