Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734
    Mapez спрејот за против каснувања од комарци , каде може да се најде? Гледам го немаат на страната на Логона.

2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.058
    Допаѓања:
    40.402
    Изгледа не го носат веќе. Баш пред некое време коментиравме и проверив во сите аптеки што имаат онлајн секаде беше out of stock.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734

Да , веќе не го носат :( земав од ДМ еден спреј од Чико ваљда ќе помогне зошто малава е лом во нозете ;(

4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.058
    Допаѓања:
    40.402
    Ако не помага пробај го мустикер од зегин

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.389
    Допаѓања:
    103.192
    Јас искрено засега од Мустикер сум задоволна за Бејби, се спасивме.

6. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    453
    Se spremam za porajgaj pa vo mnogu nedoumnici sum osobeno okolu kozmetikava. Sto iskustvo imate od bekutan? Dali e pogodno za novorodence? I sto da kupam? Penlivo so sampon, kremce za gaze, jremce za lice, pudra suva, maslo...? Ili nesto gresam, treba plus minus nesto?

7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    20.368
    Немој Бекутан. Ако имаш можност земи Веледа, Уриаж, Мустела и слично. Во приближен ценовен ранг се сите. Доволно ти е купка/шампон и крема за пеленска регија. Јас купив сѐ, ама многу ретко го мачкам со крем за лице и млеко за тело. Премеки се и стварно нема потреба.

На AlchinovaR1979 и mcokolada им се допаѓа ова.
  8. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Јас не би Бекутан. Ако имаш можност земи од овие што ти ги препорача @Bella_Stella, или можеш да земеш Hipp или Babylove козметика.
    Инаку користев шампон/купка за бањање и крема за пеленска регија. Имав земено и лосион и крема за лице/тело но ретко ги користев. Пудра не купив, ниту планирав да користам.
    Стварно нема потреба од многу козметика за мали бебиња.

На mcokolada, VDT2906 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  9. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.311
    Допаѓања:
    19.681
    Ни ја не би Бекутан како што спомнаа другите членки нити Косили. Ако сакаш нешто во тој ранг на цени подобро Baby love од Dm или Hipp. За почеток купка или 2 во 1 и крема за газе.

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Бекутан ни под разно искрено. Земи маслена купка и бањај бебе нема да имаш потребаод мачкање после тоа и меко ќе биде на било која фирма. И за газето земи крема само имај ја маст за потпарено доколку се вцрвени и земи си обична на било која фирма, само павловичеване би ја препорачала можеш на веледа да си земеш за почеток.

На mcokolada му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    453
    Fala vi na site za izdvoenoto vreme i sovetite

12. ija

ija Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    723
    И на алверде од дм е супер а ефтина е и спаѓа во природна козметика ако не се имаш одлучено таа од природниве козметики е најефтина.

На mcokolada му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Aries0999

Aries0999 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    29
    Искуство со babylove козметиката од дм за новороденче?
    Во план сум да купам 2во1 шампон и купка, крема за пеленска регија и павловичева оригинал за газето освен павловичева може ли нешто друго за газето оти гледам не ја препорачувате и
    Дали има потреба од сунѓер за бањање на новороденче или не?

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.389
    Допаѓања:
    103.192
    Јас почнав со Алверде, со масло од семка од авокадо и бадем, предобро беше и ќе се вратам на него да дотрошиме ова сега што користам. Сунѓер не ти треба, што ќе трлаш на бебе. Јас павловичева и на двете не користев, според мене мрсно на газе не е потребно.

15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    Јас за газето ништо не користам за секојдневна употреба. Со првото на почеток да зашто мислев дека мора, сега го мачкам само ако е црвено, инаку убаво избришано/измиено и суво газе нема никаков проблем. Со бејби лав немам искуство ама ја фалат, шампон+купка и крема за пеленска ти е доволно.

16. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.909
    Има линија на Бејбилав Ултрасензитив, најдобро од неа да земиш за почеток иако сите ги имам пробано, сите се убави, но таа е без парфем и за чувствителна кожа.
    Крема за пеленска регија можеш да мачкаш само по потреба, а Павловичева, ниту нешто слично, нема потреба да се мачка на секое менување на пелена.

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Ако си во можност, земи Веледа.
    Инаку, Алверде во ДМ е со супер состав и со доста пристојна цена.

Досега само млеко за тело имам употребено на почетокот кога и' беше посува кожата.
    И купката за бањање.
    Еве има два и пол месеци, на газе ништо не сум мачкала, нема потреба. Ако се сцрвени, тогаш ќе мачкам со цинк. Суво да е, често менување пелена и нема гајле.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  18. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    1.207
    Во Зегин видов на Мустела две во едно гел за бањање, тоа го користеше или? Има и едно како маслено. За косата (главата) треба нешто маслено плус или? И крема за пеленска регија дали има посебна или павловичева? :)

19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    20.368
    Јас користам Веледа. Ако си љубител на мириси да знаеш дека нема ‘мирис на бебе’ туку мириса на невен. Мене не ми беше пресуден мирисот, ама маж ми стално мрмка сакал да му мириса :) па следно би сменила со Уриаж или Мустела. Масло за главата не ти треба, освен во случај да се појават теменици. За пеленска регија на почеток користев од Веледа, после земав оригинал Павловичева, а веќе не користам ништо. Многу ретко ставам, само ако видам вцрвено газе.

На JustBeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.058
    Допаѓања:
    40.402
    Ако сакаш да ти мириса на бебе, а да е природна види ги на еко козметикс. Јас го користам млекото за тело за двајцата и преубаво, нежно ми мириса.