Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. macka.te

macka.te Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    34
    Здраво. Дали некој има искуство со пиколино кремата за бебе?
    И ако може да ми препорачате купка за бањање на бебе. Да се спремам по малце [​IMG]

2. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Мала помош :inlove:
    Што ми е потребно од козметика за новороденче ?

3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    56.911
    - Пенливо за капење (не мора посебно шампон и купка, иако има и така да се купи). Јас почнав со Веледа.
    - Обично кремче, истото го користиш за тело и лице и не мора постојано. Јас не го шлакам нон-стоп првото. И со шампон/купка не се препорачува на почеток секој ден. Кремче имав Лавера, супер беше.
    - Крем за пеленска регија, јас ставав по потреба и минимална количина. Уртекрам со цинк ми се покажа најдобро.
    Овие три работи ти се основни.

Имав купено и масло од Натура Сиберика, го користев кога имаше грчеви за масажа на меше.
    За второто планирам исто, ништо дополнително не треба.

Толку ти треба, е сега прашање е за што ќе се одлучиш. :D
    Изборот е преголем.

Ако ти значи искуство, за првото почнавме со природна козметика - Уртекрам, Веледа, Лавера, Сиберика... После му се појави егзема па се префрливме на медицинска. За второто планирам исто да почнам со природна, па ќе видиме како ќе оди.

На WhiteCat33, Kikikikiri0405 и Maja1986. им се допаѓа ова.
  4. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Јас гледав на Мустела 2 во 1 шампонче за коса и тело мислев тоа да го земам (ваљда може ). И плус некое млеко или крем за после бањање и за пеленска регија .
    Мислев да не треба уште нешто :rofl:

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Земи си маслена купка најубаво ти е зошто после тоа и ако не сака да се мачка маслената не ја суши кожата. Е сега на било која фирма можеш да си земеш твој избор дали природна или медицинска козметика ќе користиш али и да земеш нешто поскапо секако трае долго зопто се една педа човечиња :)

За пеленска регија земи си обична крема колку да не е суво газето и плус некоја крема со цинк.

Е сега за надвор когга ќе го изнесуваш на поладно или ветер силен кога ќе има барај ја на бејби лов кремата против студ во туба е како со портокалова боја на моето ептен му помагаше за лице да не му пука на ладно. :)

На Maja1986. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Супер , фала ти многу.
    Ептен сум збунета и не знам што треба што не
    Супер фала ти , ептен сум збунка што треба што не И само прашувам :lol:

7. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Баш денес пазарев еве ако ти е од помош.
    Бејби лов користев и за првото ама тек отпосле, а по консултација со фармацевти сега почнувам од почеток како најчиста козметика.
    Купка за бањање и крема за пеленска регија ти е доста.
    Јас не сум за шљакање дете со млеко по цело тело. Ќерка ми од раѓање не и ставав млеко за тело буквално после бањање само на газето ако е воспалено и има супер кожа, никогаш сме немале проблем нит со осипи нит дерматити.
    За лице исто крема на бејби лове со алое ама за кога ќе биде многу ладно надвор само на образите ако има потреба.
    Друго ќе си земеш влажни исто 99посто вода на бејби лов и на хипп ти се добри, памукчиња, чешле некое со влакна, хидроген и алкохол за папоче, за тебе улошки и влошки за гради... IMG_20230911_162927.jpg

На Kikikikiri0405, Maca Macka, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Супер , со сликава право во ДМ и решен проблем :D
    Фала ти многу:inlove:

На Kikikikiri0405 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  9. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    4.488
    Задоволна ли си од шампончето? Сакам да и сменам веќе е 2 ипол години и цело време биодерма користевме... Претпоставувам и на бејби лов составот е добар?

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    56.911
    На твојата слика ја има кремата за лице? Не успеав да се снајдам во ДМ само за тоа. Ако можеш пушти како изгледа.

11. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Презадоволна. Мојата има долга коса и супер се покажа.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Еве ја. Две креми се само со цинк за пеленска регија и оваа со алое за лице. Screenshot_2023-09-12-08-42-58-072_com.android.chrome.jpg

На Kikikikiri0405 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Јас би рекла влошки за гради да не земаш, еве јас со првото дете изнакупив и никогаш не ги искористив. Ете мене не ми течеше млеко, а ни сега со второво иако дојам.
    Ќе купиш ако ти затреба.
    И хидроген купив за првото, не го ни отворив, немаше потреба. И за второво само алкохол употребував, така ми кажа педијатар на испис и на контроли.
    Во болница ќе ти кажат што да земеш за папоче и како да го чистиш, па тогаш може да си купиш тоа што ќе треба.
    Земи си туфери од ДМ и со нив натопени во вода може да бришеш газе наместо со влажни. Не сум фан на влажни на толку мало бебе.
    Крем за пеленска регија и шампон/купка.

На Kikikikiri0405 и Maja1986. им се допаѓа ова.
  14. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Блазеси ти. Јас со првото не земав влошки за гради никој не ми кажа и течев само. Сите блузи лом и смрдев на расипано млеко. Тогаш немаше вакви со лепенка па морав и прслук и вакви влошки. Сега видов дека и со лепенки прават спас да не мора прслук на секое. Сега од одма си се снабдив да не течам...

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Блазеси ти што ти течело :D

16. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    964
    Za slikava alal da ti e za nedela nekade planiram i jas da si kupam neka stoe moze nema da imam dr prilika da posetam dm e sega malku glupo prasanje otpilika kolku vreme koristis od toa sto ti e na slika mesecno na 2 3 dokupuvas i otpilika kolku plati da se sprema psihicki i za toplomer kade i kakov e najdobro da zemam i sisinja bar edno da imam

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    902
    Што би ми препорачале за пеленска регија, бебето има црвенило никако да му помине пробав повеќе производи, што би можело да помине а да го најдам во Италија 5 месеци е

18. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Траат доста за козметиката зборам , ќерка ми големата купката за бањање секој ден што ја туширам ми трае по 3,4 месеци, кремот до 5 мес може и поише... Не ставам секој ден

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    56.911
    Пробај да ја најдеш оваа, француска е.

На Amore123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    159
    Ми треба мислење за бебе од месец ипол што да земам за сува кожа? Лицето и е суво и и се појавуваат лишаи, а и на телото и се осеќа само на допир.
    Мустела, Веледа, Еуцерин, Ла роше или пак нешто друго? Мислев со мустела да пробам. Инаку првично купив од Бејби лов ама не у одговара ич, ни за бањање, ни кремата за лице од алое.