Здраво. Дали некој има искуство со пиколино кремата за бебе? И ако може да ми препорачате купка за бањање на бебе. Да се спремам по малце
- Пенливо за капење (не мора посебно шампон и купка, иако има и така да се купи). Јас почнав со Веледа. - Обично кремче, истото го користиш за тело и лице и не мора постојано. Јас не го шлакам нон-стоп првото. И со шампон/купка не се препорачува на почеток секој ден. Кремче имав Лавера, супер беше. - Крем за пеленска регија, јас ставав по потреба и минимална количина. Уртекрам со цинк ми се покажа најдобро. Овие три работи ти се основни. Имав купено и масло од Натура Сиберика, го користев кога имаше грчеви за масажа на меше. За второто планирам исто, ништо дополнително не треба. Толку ти треба, е сега прашање е за што ќе се одлучиш. Изборот е преголем. Ако ти значи искуство, за првото почнавме со природна козметика - Уртекрам, Веледа, Лавера, Сиберика... После му се појави егзема па се префрливме на медицинска. За второто планирам исто да почнам со природна, па ќе видиме како ќе оди.
Јас гледав на Мустела 2 во 1 шампонче за коса и тело мислев тоа да го земам (ваљда може ). И плус некое млеко или крем за после бањање и за пеленска регија . Мислев да не треба уште нешто
Земи си маслена купка најубаво ти е зошто после тоа и ако не сака да се мачка маслената не ја суши кожата. Е сега на било која фирма можеш да си земеш твој избор дали природна или медицинска козметика ќе користиш али и да земеш нешто поскапо секако трае долго зопто се една педа човечиња За пеленска регија земи си обична крема колку да не е суво газето и плус некоја крема со цинк. Е сега за надвор когга ќе го изнесуваш на поладно или ветер силен кога ќе има барај ја на бејби лов кремата против студ во туба е како со портокалова боја на моето ептен му помагаше за лице да не му пука на ладно.
Супер , фала ти многу. Ептен сум збунета и не знам што треба што не Супер фала ти , ептен сум збунка што треба што не И само прашувам
Баш денес пазарев еве ако ти е од помош. Бејби лов користев и за првото ама тек отпосле, а по консултација со фармацевти сега почнувам од почеток како најчиста козметика. Купка за бањање и крема за пеленска регија ти е доста. Јас не сум за шљакање дете со млеко по цело тело. Ќерка ми од раѓање не и ставав млеко за тело буквално после бањање само на газето ако е воспалено и има супер кожа, никогаш сме немале проблем нит со осипи нит дерматити. За лице исто крема на бејби лове со алое ама за кога ќе биде многу ладно надвор само на образите ако има потреба. Друго ќе си земеш влажни исто 99посто вода на бејби лов и на хипп ти се добри, памукчиња, чешле некое со влакна, хидроген и алкохол за папоче, за тебе улошки и влошки за гради...
Задоволна ли си од шампончето? Сакам да и сменам веќе е 2 ипол години и цело време биодерма користевме... Претпоставувам и на бејби лов составот е добар?
На твојата слика ја има кремата за лице? Не успеав да се снајдам во ДМ само за тоа. Ако можеш пушти како изгледа.
Јас би рекла влошки за гради да не земаш, еве јас со првото дете изнакупив и никогаш не ги искористив. Ете мене не ми течеше млеко, а ни сега со второво иако дојам. Ќе купиш ако ти затреба. И хидроген купив за првото, не го ни отворив, немаше потреба. И за второво само алкохол употребував, така ми кажа педијатар на испис и на контроли. Во болница ќе ти кажат што да земеш за папоче и како да го чистиш, па тогаш може да си купиш тоа што ќе треба. Земи си туфери од ДМ и со нив натопени во вода може да бришеш газе наместо со влажни. Не сум фан на влажни на толку мало бебе. Крем за пеленска регија и шампон/купка.
Блазеси ти. Јас со првото не земав влошки за гради никој не ми кажа и течев само. Сите блузи лом и смрдев на расипано млеко. Тогаш немаше вакви со лепенка па морав и прслук и вакви влошки. Сега видов дека и со лепенки прават спас да не мора прслук на секое. Сега од одма си се снабдив да не течам...
Za slikava alal da ti e za nedela nekade planiram i jas da si kupam neka stoe moze nema da imam dr prilika da posetam dm e sega malku glupo prasanje otpilika kolku vreme koristis od toa sto ti e na slika mesecno na 2 3 dokupuvas i otpilika kolku plati da se sprema psihicki i za toplomer kade i kakov e najdobro da zemam i sisinja bar edno da imam
Што би ми препорачале за пеленска регија, бебето има црвенило никако да му помине пробав повеќе производи, што би можело да помине а да го најдам во Италија 5 месеци е
Траат доста за козметиката зборам , ќерка ми големата купката за бањање секој ден што ја туширам ми трае по 3,4 месеци, кремот до 5 мес може и поише... Не ставам секој ден
Ми треба мислење за бебе од месец ипол што да земам за сува кожа? Лицето и е суво и и се појавуваат лишаи, а и на телото и се осеќа само на допир. Мустела, Веледа, Еуцерин, Ла роше или пак нешто друго? Мислев со мустела да пробам. Инаку првично купив од Бејби лов ама не у одговара ич, ни за бањање, ни кремата за лице од алое.