Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Има и од Алверде или Бејбилсв во ДМ. Планирам да земам деновиве

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Јас на бејбилав му ставав во туба е со портокалово, освн ако не смениле дезен нешто и задоволна бев само што треба да се нанесе 30минути пред излегување надвор(ова практикувај зима кпга ќе биде и поладно)

3. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    126
    Феминки, здраво
    Користам хипп шампон и млеко. Бебе е сега 3 месеци и сега скоро се појави сува кожа на рачињата и ноџињата, како малце зацрвенета на места и сува. Според педијатар, треба да сменам козметика со биодерма, мустела, еуцерин, маслени купки. Тие што сте пробале, што мислите - што е подобро? И дали има нешто поблаго, се плашам да не ја навикнам на силна козметика

4. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.183
    Допаѓања:
    7.228
    Па таа баш не е силна козметика, медицинска е, маслената на Биодерма и балзамот Атодерм е супер, Еуцерин не ми дале некој ефект.
    Липикар линијата на Ла Рош е исто убава.

На simpleewa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    179
    Може да пробаш со јекодерм да го мачкаш по капење, ако не ги сакаш маслените купки, иако добри се тие, биодермата има 1 литар и трае многу долго

6. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    126
    Јекодерм мачкав, се потсмирува ама тука е уште црвенилото и перутањето. Готово, нарачав Биодерма од Зегин, на попуст е цела козметика.
    Фала на помош

На natash.a му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.171
    Јас прв пат направив нарачка на Зегин, куп работи нарачав за 1500.

8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Мајки дали знаете каде можам да најдам Биодерма,Уриаж или La roche posay тестери од лосионите и купките за атопична кожа?
    Воопшто не се ефтини големите пакувања,а сакам да пробам малку дали ќе му одговара на кожата.
    Во мометов користам Еуцерин пх5 маслена купка и лосион,но му се појавија лишаи на надлактици,бутчиња дури и на лице,можеби веќе не му одговара еуцеринов..

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    И кај моето се појави од ВиолетА купката и шампонот и бекутанот, земав уриаж лавандер маслена и млеко за тело и му помогна со тоа само се среди. Уриаж немаат тестери не даваат освен негде штанд ако имаат промовирање па тогаш. Зегин барај си тестери за другите или АнниФарм. Али и купката и лосионот ако ги земеш ти ќе си ги користиш што неверувам дека ќе му направат иритација. Пред да смениш на уриаж се земи од нив Xémose anti-irritant лосион многу брзо решава вакви работи,особено и за луѓе што им се перута кожата или имаат како егзема.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.828
    Допаѓања:
    23.637
    Нз за тестери ама биодерма мислам ќе помогни, маслена купка и лосион, со истиот и на лице го мачкав првото.

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Зегин само од Frezyderm имаат тестери:D така ми рече девојката,а првото кога беше бебе ми дадоа еуцерин тестер.

На ова мислиш?
    Screenshot_20231110_094441_Chrome.jpg

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Да :)

13. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    126
    Во Ох во нивата аптека имаат попусти на овие брендови, може на некој ќе му притреба. А мислам дека работат и со нарачки.
    Тестери не знам, ама и јас сменив козметика со Биодерма и сум задоволна, маслената и балзамот. Ем убаво мириса маслото, ем мека кожичка на бебе, скроз препорачувам.

Прикачени фајлови:

На Tess36 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Може да се мачка и на лице така? Дека и лицето е рапаво,се познаваат како мозолчиња и на обравчиња и околу веѓите. Јас тука читав за крема на Алверде од невен ја земав,но има минимално подобрување.
    Инаку не се сите производи на Биодерма на попуст,бар така гледам на сјатот на Виа фарм.
    На овие мислиш?
    Screenshot_20231110_123426_Samsung Internet.jpg Screenshot_20231110_123551_Samsung Internet.jpg

15. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    126
    Да, маслото е тоа, а балзамот е овој на сликата. И на лице може да се мачка. И моето бебе на почеток имаше како жолто кај веѓите, и тоа го триев нежно со тетра пелена после бањање, и после и се перуташе лиценцето.. сега и е стакло. А на телото на рачињата и бутчињата и се правеа како лишаи црвенкасти и со сува кожа.
    И се тоа кај нас било од алергии, еве денес ми кажа педијатарот да се ставам на режим без млечни производи следните 2-3 месец.
    Инаку, попустот е дека отвараат нова аптека во Ох. Ама јави се, може ќе ти излезат во пресрет

Прикачени фајлови:

16. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.310
    Допаѓања:
    19.671
    Овие се навистина добри помалиот има дерматит еднаш толку многу му се влоши што дури кожата му испука до крв. Со Биодермава маслено и лосионов со едно мачкање се смири чешањето, а за неколку дена почна да се повлекува и измазнува кожата. Уријаж има тестери во Еурофарм и тие се добри.

17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Јас едно ќе кажам. Веќе не верувам ни на лосиони ни на купки. Сѐ пробав. И на сите им дадов време, не е дека од одма реков "еве не ги бива". Еве Еуцеринот последно со месеци го користиме, сега како залади времето пак му се воспали кожата. Џабе е се. Секоја зима е исто. Претходно до рани доаѓаше, само кортико помогна да се смири. Не дај боже ако пак се влоши до толку ситуацијата, сигурно пак ќе му дадат кортико.

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.383
    Допаѓања:
    103.171
    Ама сува кожа и кожа со сериозни дерматити не е исто, да се разбереме. Едно е дерматит обичен, друго е сува кожа, лишајче.

На fashion-addict му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Може е веќе прашано ама не можам да најдам слика , дали ќе може да ми ја пратите кремата за лице за ладно кога е надвор на бејби лов ? Уште таа крема не ја земав ..

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Screenshot_20231113-222539_Chrome.jpg еве ја сега изгледа со плаво им е тубата за против ветер и студ. Види дали ќе ја најдеш во некој дм можеби уште да не е донесена да им е "рано" :)

На Maja1986. му/ѝ се допаѓа ова.