Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Фала ти :l:

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  2. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Za prvoto dete se pokaza radi atopija deka eucerin pa bioderma najdobro i odgovaraa.Dali nekoja majka sega koristi od raganje Bioderma atoderm za novorodence da ne raspravam po doma razni kolekcii so ogled deka prvovo seuste si e so Bioderma atodetm osetliva koza ima Dali ste dobile preporaka nesto od pedijatar za kozmetikive...

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Слободно кпристи си ја истата доколку му одговара. Истото и јас ќе го правам уриаж највеќе му одговара на првото и бебево со истата ќе биде нормално доколку му одговара.

На @Ledi@ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.169
    Морам да се согласам со ова, конечно маслена што убаво мириса, не знам зошто не почнав со неа. Од еуцеринот ми се гади колку лошо ми мириса, Биодермава е супер и за бебе, а и за мене ја користам веќе и многу трае.

На simpleewa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.828
    Допаѓања:
    23.637
    Јас уште користам биодерма маслена и лосион по потреба за големиот 5 год, за малото користам Веледа за капење и веледа за пеленска регија по потреба, др ништо на малото, засега се е во ред, нема сува кожа, дури и сипаници прележа, нема промени, 3 месеци е

На @Ledi@ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ANITA.sk123

ANITA.sk123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    32
    Здраво мајки.. ќе може ли да ми предложите што да земам од козметика за бебе, прво дете ми е и искрено немам искуство со ова:$ а гледам има многу различни мислења па не знам што би било најсоодветно за новороденче.. малце сум збунета:smirk: ако може помооошш:?::lol:

7. hope123

hope123 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    35
    Јас земав на веледа и сум задоволна од сите производи. Лосион+шампон за бањање, лосион за после, и крема за пеленска регија.

8. snow..white

snow..white Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    За моето бебе бирам се да е природно, по можност и органско. За козметика одбрав Weleda цела линија за бебе, шампон, крема за лице, лосион, масло, крема за пеленска регија. 10 месеци сме само со тоа и сме презадоволни. До сега не сме имале иритација, осип, црвенило ило некакви проблеми со кожата.

9. IvS05

IvS05 Нов член

Се зачлени на:
    4 септември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има искуство со козметиката на Pura Perla?
    Се работи за органска козметика, путерот за трудници секако ќе го испробам, незнам за козметиката за бебиња Screenshot_20231206_092942_com.instagram.android.jpg

10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.375
    Моето бебе е ептен атопично. Од прв ден јс користиме таа линија, секако и големиот уште со биодерма го бањам

11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.983
    Допаѓања:
    26.375
    Такво е бебето. Да има атопична кожа што сакаш ставај, многу малку помага. :(

На Mandela му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.932
    Допаѓања:
    177.593
    Дали е ова маслениот сет на Биодерма?
    IMG_9389.png

До сега избегнував биодерма оти мене не ми одговарала, ама може нив ќе им се погоди. Проблемов се јавува само на зима и веќе нема што не пробав уште ова остана. :doh: Редуцирав и бањање на еднаш неделно, ама џабе ми се чини.
    Колку често ги бањате и колку често мачкате крема за да има ефект?

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Да тоа е. Љубопитна сум за цената:D
    Два пати неделно бањам,речиси секој ден мачкам кај што има лишаи. По совет од педијатар. Давам и пробиотик
    Скоро месец дена ги користиме,кожата му е како свила.

14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.932
    Допаѓања:
    177.593
    Конкретно сетот на сликата горе во различни аптеки е различна цена од 32 до 37 евра ми излезе од прилика, ама барам онлајн. Најдов помала милитража во меѓувреме за проба прво
    IMG_9392.jpeg
    овој е скоро 20 евра без попуст во аптеката од кај што најчесто нарачувам.

Од педијатар добив совет само да редуцирам бањање и да мачкам хидратантна крема. Нема што не пробав и хидратантно и за атопична кожа. Лани зимата Ла рош малку помогна ама сега ич. Уште ова да пробам.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Јас почнав со еуцерин ама залудно се трудев да го негувам,нон стоп се појавуваа нови лишаи. Сега со Биодерма на рацете и лицето целосно се повлекоа, на стомачето се гледаат само како флеки а на нозете се минимално суви. Така што задоволна сум засега од козметиката. Фала и на членките што споделија дека помага.
    И јас бев скептик но ете,делува кај моето бебе.

На Fenix05 и Yowannty им се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.932
    Допаѓања:
    177.593
    Лани имаше само едно лишајче на гради што се рашири и по некое на едната рака и на нозете. Сега има повеќе. А не се вака нешто многу воочливи.. :?: Повеќе на допир се осеќа. На големата нозете пак се многу суви.
    Ги нарачав сега, ги најдов со попуст на друго место за 12 евра. Па да видам дал ќе направи ова разлика.
    Иначе јас имам лошо лично искуство со Биодерма и затоа ја избегнував оваа козметика до сеа. Ама и кај моиве со еуцерин немаше никаква промена.

Кажи ми уште ова ако сакаш, глава миеш со истово или со посебен шампон?

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Моево има три влакна:D 5 месеци има,му испопаѓа косичката тек сега му расте нова. Така да му мијам,не ми изгледа мрсна зошто нема многу коса.
    А кај големиот кога го бањав со маслена Еуцерин,околу годината веќе почнав со шампон зошто како немиена му беше.
    Пробај,не знам како ќе е со Биодермава зошто по состав некако ми е поретка,не е толку масна и густа како Еуцерин.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.824
    Моето е со атипична кожа, овој сет на Биодерма супер му се погоди. И косата со маслената му ја мијам, убаво се измива. Многу коса има иначе :)

На Yowannty и Fenix05 им се допаѓа ова.
  19. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    102
    Незнам во која тема да пишам, па слободно нека се премести ако не е за тука. Ќерка ми има 3,5 год и користам Мустела шампон, не сум ни пробала никогаш друг супер и беше, ама во последно време дал е сменет или поверојатно ми е дека и се презаситила косата и е сува, да ми препорачате некој друг или барем што е 2во1 со регенератор ил слично

20. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    BABY BOO Шампон и балсам со масло од макадамија. Го земав од Зегин, убаво мириса и лесно се расчешлува косата.

На Anya321 му/ѝ се допаѓа ова.