Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337

Чекај бе.. кај ја најде цела колекција од пенатен?????? :o :o :o :o :o
    Па се имам отепано од барање и не можам да најдам ништо освен онаа кремата со цинк оксид што е.. аман кажи каде ја најде.. :clap:

2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jas ja zedov od real, a ja ima i vo aptekite i vo drugite dobrosnabdeni marketi..vo lidl ne se sekavam dali ja vidov..znaci dobri se proizvodite neli..osobeno za kremata da e dobra za gazenceto?!

3. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Јас за пенатен знам од мајка ми. Таа го порасна брат ми со оваа козметика и со бејбиситер влажни марамици. Јас ја имам само онаа кремата со цинк оксид што е. И ја ставам навечер пред спиење пошо долго време ми е во пелени мочана.. фала богу досега е супер. Нема ни црвенило ниту ништо. После 10-12 саати спиење кога ќе ја преслечам сабајле уште на нејзе има од кремата.. тоа е доказ дека мочката само се лие по кремата и не стигнува до кожата. Ќе пробам да ја најдам цела колекција.. многу ми ја фалеше мајка ми ама досега не успеав да ја најдам мислев дека ја имаат тргнато од продажба. Баш ме израдува! :inlove:

4. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Мислам дека нема Пенатен во МК,имам видено само крем кој едно време го користев и беше совршен.

5. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    765
    да ви кажам мамички моето синче има 17 дена и уште кога си дојдовме дома почнавме да се бањаме со бекутан шампонче и купка 2 во 1 и кожичето почна да му се лупи да му е суво ама не помислив дека е од бекутанот
    кога отидов на 2 недели на здраво педијатарот ми кажа никакосо бекутан само од него му е тоа содржел многу хемикалии ми кажа само со чиста вода да го бањам во која ке ставам и чајче од камилица ама мене само така да го бањам мие некако не убаво па зедов мериам сапунче па сега ке видиме како ке биде
    а таму на здраво една друга мамичка со едномесечно бебче уште кога го виде моете бебче како е во кожичето ми рече дека е од бекутанот бидејки и таа го имала истиот проблем од кога му го сменила му се средило кожичето
    така да мамички колку можете избегнувајте го бекутанот за бањање а за маст ја користам таа на бекутан и немаме проблем до сега за неа педијатарот ми рече можиш да продолжиш да ја користиш

6. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Не е проблемот само во Бекутанот туку бебето има по сува кожа па полошо делува и плус честото капење.Затоа да ми е овој памет пред да се роди дете не се брза за козметика.
    Совет од мене,мајка на дете со атопичен дерматит, употребувај маслена купка од типот мустела,еуцерин или било што ќе најдеш и крема/лосион за после бањање.

7. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Корлистел ли некој Суду крем (Sudocrem) и за што?
    Знам дека го има во Џамбо и е скапо, ние добивме огромна кутија на поклон од пријатели од Англија.
    Па не знам дали да ја мачкам малата.

8. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Јас користев судокрем за пеленски осип базата му е цинк оксид, благ анестетик, благ антимикотик. Помага доста, во џамбо е 300 денари.

9. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Дали некој го користел дуел сензитив прашокот за перење за бебиња??

10. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Многу мајкички го препорачаа како најдобар. Јас веќе го купив, купивме денес и облека за бебушка па кај и да е деновиве ќе ги исперам.

11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.343
    Допаѓања:
    148.234
    за керка ми користев посебен прашак а сега за син ми перам со истиот што го користам и за нас само ставам сензитив омекнувач ленор бел и се разбирA неговите алишта одделно ги перам.мислам дека не игра толку улога прашокот колку тоа да се добро исплавени алиштата за да нема некоја реакција.

На Jeny му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Worried.Bt за прво бебе тинтраме, со второ е поискулирано :D

13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.343
    Допаѓања:
    148.234
    баш така :) ке видиш.прво ти е,така?
    здравје боже за второто ке ти биде битно да е чисто и најадено а за ситници нема да се замараш. ;)
    не го запоставувам да не бидам погрешно разбрана ама па и не се потресувам за се и сешто.

На Jeny му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    И ќе користам Дуел јас се мислев за персил сензитив оти овде на форумов многу го фалеа ама видов дека дуел е поефтин а каде што одев на вежби за трудници сестрата кажа да го приспособуваме бебето на нашиот стандард и можности. Да не се претерува во тинтрење што би рекла јас нормално и потребно без марки на облека и скапи козметики она што е добро да се купи, не секогаш скапото е добро и убаво.

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Не знам дали сте забележале,но повторно ги има во продажба производите на Косили,зборувам за оригиналните производи.
    Јас ја купив купката и шампончето за ќерка ми и сум презадоволна.

16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Од каде ги зема?

17. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Мамички дали има Мустела 2 во 1 купка и шампон? Сакам деновиве да купам додека имам сеуште некој денар. Или од оваа фирма одат посебно купка-посебно шампон? Исто наместо јекодерм сакам да ја земам павловичева оригиналната 220 ден. е од Др.Павловиќ. Од пелени сакам да земам Памперс Премиум за почеток па после ќе видиме дали ќе мењаваме. Уффф 50 евра не ми бегаат само за козметика, ама за убаво нека е. Инаку сум скоро 32 недела.

18. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Ги купив од супермаркет,а ги забележав на поеќе места.
    А во аптеки немам прашано дали ги има.

19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Вчера бев во Зегин да ја купам Мустелата ама аптекарката ме убеди да ја земам Corine de Farm гел и шампон 2 во 1 и крем-млеко за тело за мачкање. Ми рече многу се барани и ги земаат и доста поефтини се. И нив ги зедов. Ме препорача и нешто за осип од пелени ама не зедов не знаев дали треба. Ја купив и оригиналната павловичева 210 ден е. Сакав и цинк оксид да земам ама не знаев од која фирма и не зедов. Дали треба друго нешто да се купи на почеток?

20. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Све од бекутан за внучко мој..најубај се,ми мирисаат на бебешко :rofl: