Леле 4 цуцли моиве 2те не фатија цуцла, купив една па сега на 4 месеци друга пак да пробам, ама не сака... Пелените можи ќе ги искористиш, моите одма на 2ка преминаа, само 1 пак единица.
оф леле, јас вчера баш список правев 100 работи има на списокот и од цел список купив сако microlife термометар зошто во еурофарм беше на попуст 20% . Пелени сега се чудев што е разликата од pamper harmony- active baby- premium care Цуцли исто ми е дилема бибс или авент да нарачам и од вакви дилеми неможам да го спотерам списокот со купување
@Ivana 8 i jas bioderma atoderm maslena kupka i mlekce zemav, po preporaka na povekjeto drugarki. So weleda nekoi imale egzemi, a so biodermava si na sigurno, isto i uriage se medicinska, pa cela remedika bebinjata so uriage gi banja. Medicinska e da, ama ovie za atopicen se tolku nezna kozmetika, nema nisto silno i stetno vo nea, a zdravje ponataka planiram babylove da probam, ama posle godinka. Za gaze weleda zemav, i mustelata dosta ja koristat, koj kako ke mu se pogodi kakov gaz ima ova moevo na tatkovo ako e, i na 30 godini ke se banja so istive za lice uste nemam zemeno, na alverde taa za zastita od ladno mi ja falea, ama ke kupam ponataka.
Јас имав земено бејбилов млеко за мачкање едвај се размачкуваше и нервоза ми направи и го фрлив. Премногу густо беше затоа не ни пробувај
Super fala na dojava. Inace setete se pred x-godini so kosili koga ne banjaa celi , ili bekutan, i oci pecat stipat ti vikas, ama jbg toa e toa Taka da so sto i da se pocne nema greska. Ako ima problem ke menjas, sto pomalku slapanje toa podobro, sepak imame "dobri" bakterii na kožata, prirodna bariera sto so mnogu jaki hemii i precesto banjanje ke se trgne i posle op, problem.
Е ајде де, убави ми беа цуцлите маж ми е 5кг роден баткава малку напреден во килажа е и уште не ми е јасно зошто единица 2 пакетчиња земав ама пази големи не мали ама нека има , ако останат ќе ги подариме
Добро тоа сигурно е со долг рок а на лето 7 8 месеци ќе отидете може некаде па ќе го мачкаш, можеби и за надвор ако сте некаде подолго изложени низ град, јако е сонцето кај нас сепак.
Немам памет веќе список имам чекам другаркава да дојде да ми каже што треба што не зошто ја претерувам
Мајки за папочето што и дали треба нешто да се купи спреј и прашок некој или даваат насоки од болница за тоа ?
Братучедка ми работи во аптека и ми рече дека доаѓале татковците со список од болница што требало за папочето, витамини, знам и другата братучетка кога се породи со зет ми бевме во аптека со список... јас тоа ништо нема да купам ќе чекам да ми кажат од болница или ќе прашам. А ми рекоа газички да не сум заборавела имало некои се лепеле на папочето да не се мокри.
Маслената купка е друго, таа се мие, ама крем кој ќе ги затвори порите кои треба да дишат и поради икс причини се иритирани, не ми е логично да се стави. Не знам, така размислувам. Како што знам дека јекодерм се става на изгорено за да се заштити од иритации местото изгорено, така знам и за ова.
I jas ke cekam da mi kažat, inace drugarka mi kaza obicni gazi 5x5 , baneocin prasok, alkohol ili 3% hidrogen malo sisence. E sega nekoi baneocin ne koristat, kako ke kazat od bolnica, ako ima potreba posto e antibiotski toj. Probiotik Biogaia, Normia ili nekoj drug. Za pocetok K vitamin e vazen, za da go vrze kalciumot od mlekoto, go ima zaedno so D3 za bebinja Babytol na 4U Pharma. A ponataka plus omega se davalo. I mast za potpareno, sudokrem i jekoderm mi se na lista na cekanje. Mislam na pocetok na GAK na site preporacuvaat jekoderm, nekoi i do 40 dena toa mackaat. A ovie mastive sudo i potpareno se za pelenski osip.
Мене за витамини ми рекоа педијатар да ми каже. А за папочето у болница коа ќе сум се породела и јас сакам да купам за да не трчкара после сопругот ама викам тоа ќе почека да кажат што и како треба.
Слободно продолжи да го користиш Јекодермот, баш помага за сува и атипична кожа. Биодермата помага за таков случај, но не би ти препорачала да го миеш лицето на бебето со купка, можеш само со вода, а купката за косата и телото во минимална количина.