Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Ќе земам ете на weleda, ако имаш слика прати ми. Да знам што да барам у аптека :)

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    24.222
    Леле 4 цуцли :D моиве 2те не фатија цуцла, купив една па сега на 4 месеци друга пак да пробам, ама не сака...
    Пелените можи ќе ги искористиш, моите одма на 2ка преминаа, само 1 пак единица.

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Само на томи типи или на авент зелената и на др браунс ниедна друга цуцла :)

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.178
    Допаѓања:
    107.291
    Фактор за сонце не се мачка пред 6м освен за директно изложување, да знаеш.

5. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    66
    оф леле, јас вчера баш список правев 100 работи има на списокот и од цел список купив сако microlife термометар зошто во еурофарм беше на попуст 20% :).
    Пелени сега се чудев што е разликата од pamper harmony- active baby- premium care :)
    Цуцли исто ми е дилема бибс или авент да нарачам и од вакви дилеми неможам да го спотерам списокот со купување

6. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    4.880
    @Ivana 8 i jas bioderma atoderm maslena kupka i mlekce zemav, po preporaka na povekjeto drugarki. So weleda nekoi imale egzemi, a so biodermava si na sigurno, isto i uriage se medicinska, pa cela remedika bebinjata so uriage gi banja. Medicinska e da, ama ovie za atopicen se tolku nezna kozmetika, nema nisto silno i stetno vo nea, a zdravje ponataka planiram babylove da probam, ama posle godinka.
    Za gaze weleda zemav, i mustelata dosta ja koristat, koj kako ke mu se pogodi kakov gaz ima :D ova moevo na tatkovo ako e, i na 30 godini ke se banja so istive :lol: za lice uste nemam zemeno, na alverde taa za zastita od ladno mi ja falea, ama ke kupam ponataka.

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Јас имав земено бејбилов млеко за мачкање едвај се размачкуваше и нервоза ми направи и го фрлив. Премногу густо беше затоа не ни пробувај :)

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    4.880
    Super fala na dojava. Inace setete se pred x-godini so kosili koga ne banjaa celi , ili bekutan, i oci pecat stipat ti vikas, ama jbg toa e toa :D Taka da so sto i da se pocne nema greska. Ako ima problem ke menjas, sto pomalku slapanje toa podobro, sepak imame "dobri" bakterii na kožata, prirodna bariera sto so mnogu jaki hemii i precesto banjanje ke se trgne i posle op, problem.

На lackygirl, Fenix05 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  9. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Е ајде де, убави ми беа цуцлите :) маж ми е 5кг роден баткава малку напреден во килажа е и уште не ми е јасно зошто единица 2 пакетчиња земав ама пази големи не мали ама нека има , ако останат ќе ги подариме :)

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Е сега знам :)

11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    9.367
    Добро тоа сигурно е со долг рок а на лето 7 8 месеци ќе отидете може некаде па ќе го мачкаш, можеби и за надвор ако сте некаде подолго изложени низ град, јако е сонцето кај нас сепак.

На Ivana 8 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Немам памет веќе :) список имам чекам другаркава да дојде да ми каже што треба што не зошто ја претерувам :)

13. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Да ама у моментот не ми требало :) хаоси сум хахахах :)

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    9.367
    Мајки за папочето што и дали треба нешто да се купи спреј и прашок некој или даваат насоки од болница за тоа ?

15. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    45.685
    Исто и за маслената купка мислиш?

16. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Братучедка ми работи во аптека и ми рече дека доаѓале татковците со список од болница што требало за папочето, витамини, знам и другата братучетка кога се породи со зет ми бевме во аптека со список... јас тоа ништо нема да купам ќе чекам да ми кажат од болница или ќе прашам. А ми рекоа газички да не сум заборавела имало некои се лепеле на папочето да не се мокри.

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.178
    Допаѓања:
    107.291
    Маслената купка е друго, таа се мие, ама крем кој ќе ги затвори порите кои треба да дишат и поради икс причини се иритирани, не ми е логично да се стави. Не знам, така размислувам. Како што знам дека јекодерм се става на изгорено за да се заштити од иритации местото изгорено, така знам и за ова.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.910
    Допаѓања:
    4.880
    I jas ke cekam da mi kažat, inace drugarka mi kaza obicni gazi 5x5 , baneocin prasok, alkohol ili 3% hidrogen malo sisence. E sega nekoi baneocin ne koristat, kako ke kazat od bolnica, ako ima potreba posto e antibiotski toj.

Probiotik Biogaia, Normia ili nekoj drug.

Za pocetok K vitamin e vazen, za da go vrze kalciumot od mlekoto, go ima zaedno so D3 za bebinja Babytol na 4U Pharma. A ponataka plus omega se davalo.

I mast za potpareno, sudokrem i jekoderm mi se na lista na cekanje.
    Mislam na pocetok na GAK na site preporacuvaat jekoderm, nekoi i do 40 dena toa mackaat.
    A ovie mastive sudo i potpareno se za pelenski osip.

19. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Мене за витамини ми рекоа педијатар да ми каже. А за папочето у болница коа ќе сум се породела и јас сакам да купам за да не трчкара после сопругот ама викам тоа ќе почека да кажат што и како треба.

20. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Слободно продолжи да го користиш Јекодермот, баш помага за сува и атипична кожа.
    Биодермата помага за таков случај, но не би ти препорачала да го миеш лицето на бебето со купка, можеш само со вода, а купката за косата и телото во минимална количина.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.