Јас ги имам пробано и не ми се свиѓаат. Особено не со розево што е млекото едвај се размачкува од што е густо и не упива одма како да имаш ставено дебел слој на кожата. Бекутан цела козметика ја уништија одамна веќе. Човекот што го правеше бекутанот отиде во пензија и не се водеше според кинагата на составот туку си го правеше по искуство он. И кога требаше да обучува луѓе никој не се замараше и така се упропасти и состојките не се земаат веќе од каде што се земале порано се е батал. Така да одбери друга козметика подобро.
Не сум користела ништо сем јекодермот на Бекутан, не ни сум планирала, ама ми кажаа дека била многу убава. Инаку Бекутан од времето внука ми кгоа беше мала не ја бива а внука ми 14 ќе полни. Се сеќавам другарка на сестра ми имаше бебе малку поголемо од внука ми, значи веќе има детето 14+, седевме кај нив и им однесовме колекција Бекутан мислејќи ете квалитет е и ни покажуваат бебево, цело стомаче изгорено, татково да го избања си стаило на рака и директ на кожа, изгореница огромна од Бекутанот. Тогаш на детска им рекле дека не чини Бекутанот да не го користат. Јас имам исто плачено од Бекутан млеко за тело, после сончање се намачкав, ама ај мислев дека изгорена па ме пече, ама па нели не би требало, си викаш бебешка колекција, епа не е така.
Дали секое менување на пелена ставате крема? Мојата ми е со цинк од Белина од линијата уртекрам. Дали да продолжам да ја користам (затоа што е со цинк) или да земам обична крема? До сега е ептен добра, малечката ми е 2 месеци нема проблем со црвено газе.
Не мора на секое менување, посебно со цинк знае да ја исуши кожата. На 2/3 менувања бидејќи е уште мало и често се менуваат пелените или кога е какано после миење.
Ako imate red za kakanje gledaj da stavis pred da kaka. Mene vo Remedika koga se porodiv na obukata za banjanje mi rekoa deka e zensko da stavam pavloviceva bilo koja sakam ne samo na gazeto tuku i na dundeto nagore za da se zastitelo od kakata da ne navleze. I nekako mi ima logika nie zenskite sme poskloni na infekcii radi anatomijata dole neli.
Обична земи. И мојата нема проблем ама на 3та пелена веќе гледам да и ставам крема. Јас од кам на бекутан ја користам или другата продерм .
Горе даде совет ни крема за газ од Бекутан да не пробува а самата користиш. Нешто не сваќам или незнам.
Да зошто Бекутан,Павловичева,Нивеа,Продерм итн се на исти ранг. Кога веќе треба да шлапаш на газ нешто сите би ја одбрале најефтината опција.
Не.Никогаш не одбирам нешто оти е најефтино или најскапо.Одбирам квалитетно и со добри состојки.Па дури и за бебешко газе.Осип на тој дел и те како знае да боли и да биде непријатен за детето.
Па нема потреба од секојдневно шлапање на газето си креми Еве јас купив Мустела и Судокрем уште пред раѓање ,бебе е 6ипол месеци кремите се како нови. Мачкам само кога е рапаво или врцвенето газето. Така да сум дала 600ден а уште не ми се ни потрошени за овие 6м
Здраво мамички, ќе може ли да споделите мислење и искуства за Биодерма маслената купка за тело и коса за новороденче? Ми ја препорачаа таа да ја земам па ме интересира како сте задоволни?
Eve jas. Veke 26 dena se banjame super ni e. I so mlekceto isto atoderm go mackam. Ja obozavam, samo mema nikakov miris, go banjas i ne mirisa na banjato
Не треба да мириса битно да му одговара... Со првото дете сеуште ја користсм 5 год бидејки имаше атопичен дерматит и сеуште на периоди му се прават егземи. Ако нема потреба бебе во смисла егземи или сува кожа нема Потреба од медицински козметики, за бебево користам веледа жолтата со невен и сум презадоволна 5 месеци е
Како сте задоволни од уриаж ако може некој да сподели искуство се мислам помеѓу уриаж и бииодерма, гледам доста се фалени а делуваат и исплатливи.. и дали знсете каде се најефтини?
Убави се и уриаж и биодерма, која и да ја одбереш нема да згрешиш. Биодермата мааалце поубаво ми мириса. Ако не ти е итно, стрпи се уште некоја недела, обично пред 8 март има попусти на козметика во Зегин и Анифарм (и во други аптеки). Моментално има попуст во Анифарм на одредени производи уриаж. https://www.annifarm.com.mk/product-category/sales/uriage-akcija/