Тоа е нормално, малечко е. Не мора ни било каква козметика за почеток може и само со вода. Или пак нешто без мириси.
Без гајле ќе помине. Мачкај со козметиката што си ја купила или можеш јекодерм. Тоа им е заштитен слој на бебињата кој што мора да падне. Иако не изгледа баш убаво за очи.
За овие марамчиња прашав и во групата за совети од 0-6 месеци, но да прашам и тука. Што мислите за овие суви марамчиња, за чистење на лицето, се натопуваат во вода и се пребришува.
Јас ги користев за бришење газе и за првото и за второво кога беа многу мали. Ама мислам дека може и за лице. Кога ќе се намократ секако се меки и подобро отколку влажна марамица.
Убави се и јас ги користев место влажни марамици кога менував памперс,а и лице му имам миено со нив посебно кога бевме излезени.
@Biodevojka што мислиш за составот на оваа СПФ крема? Caprylic/capric triglyceride, zinc oxide [non-nano], dicaprylyl carbonate, Sesamum indicum (Sesame) seed oil*, cocoglycerides, titanium dioxide [non-nano], Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil*, sorbitan olivate, glyceryl isostearate, cetearyl alcohol, polyhydroxystearic acid, Butyrospermum parkii (Shea) butter*, glyceryl undecylenate, Argania spinosa kernel oil*, tocopherol, hydrogenated castor oil, stearic acid, cetearyl glucoside, alumina. *ingrédient d’origine Biologique.
Препорака за добар СПФ за дете, физички филтри и да се размачкува убаво? За тело и лице посебно, ако има некое за лице во форма на стик нешто би било супер И Ако може @Biodevojka да даде мислење за детскиот спф стик на мустела Ingredients COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, DICAPRYLYL CARBONATE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, DIBUTYL LAUROYL GLUTAMIDE, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, DIBUTYL ETHYLHEXANOYL GLUTAMIDE, GAMMA-OCTALACTONE, TOCOPHEROL, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, DIETHYLHEXYL SYRINGYLIDENEMALONATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE.
Хемиски филтри...лично не би ти го препорачала Добар е составот ми е допаѓа. Филтрите се обложени со алумина што значи дека штитат и од УВА зраците не само од УВБ и има антиокидантно дејство. Формулата е едноставна ама убава.
Majki kazete mi nekoj ubav losion za mackanje na bebus. Momentalno koristime jekoderm i mu odgovara no ne mi se dopaga kako mirisa. E sea se mislam za mustela no toa e hidrantno mleko a jekodermot e mrsen i ne znam sto da pravam. Do sega kozata mu e super no sakam nesto sto ke mu mirisa ubavo.
Ne ti treba sekoj den da go mackas celo bebe so jekoderm, toa se koristi samo ako ima potreba na nekoi delovi. Zemi si losion najobicen bebeski, mozes od koja sakas firma. Licno jas koristam Bioderma za decata, a imas i drugi kako Mustela i Waleda mozes da probas kao organska bila mada ne veruvam. Ama sekako podobra opcija od toa sekoj den da zapusuvas kozicka na bebe sto treba da dise so jekoderm. Ostaj ti starite sto zborat jekoderm pa jekoderm porano ne ni znaele nit pa imale drugo
Babylove sensitive (белото паковање) користел некој за бањање/мачкање новороденче? Дада си го користи тоа, па мислев кога ќе се роди батково со исто да ги терам. За првово се потресував со Мустели, Биодерми, 2 г и 8 м е уште е партал со егземи, без разлика што користиме. Со второво полабаво планирам.
Dali nekoj ima iskustvo ili znae dali na Chicco Baby Moments kolekcijata e dobra za novorodence? Ve citam deka povekjeto koristite Bioderma, Uriage, Weleda, Mustela itn no cenite za zal mi se malce nadvor od budget vo momentov. Becutan ne sakam a Babylove na DM kolekcijata nekako ne mi se zima i zatoa se mislev za Chicco pa dobro bi mi doslo nekoj sovet
Составот на Baby love козметиката е подобар од тој на Chicco, ако веќе правиме споредба. Јас сум задоволна од Бејби Лав, добро се покажа кај моиве дури беа мали. А пристапна цена има.
Мајки, син ми е скоро месец дена, неколку дена има како точка црвена де на едниот образ, де на другиот. Сакам да му земам некоја крема за лице па да ми препорачате. Од раѓање го бањам со биодерма и го мачкам со млеко за тело исто на биодерма, но крема за 0+ за лице нема. И дали кога ги изнесувате надвор толку мали им ставате заштитен фактор
За која крема се работи може да прикачиш слика. @Biodevojka ноже да ми кажеш мислење за оваја крема. Ми треба за секојдневна употреба на лице кај дете 10 години со светол тен. Дали е доволен факторот или да ми препорачаш некоја друга.