1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.263
    Preporaka za mleko za telo za deca so normalna cena? Osven hipp deka veke go koristevme do segw pa da smenime?

2. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    1.376
    На Виолета, бејби лов, чико.. не ми текнува на други со пониска цена.. Имаш исто убави на Уријаж, мустела, веледа, еуцерин, corine de farme

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.090
    Допаѓања:
    7.628
    Babylove sensitive

На Leo-nora и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  4. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    1.376
    Baby boo во зегин. Ги заборавив тие и сега чекајќи ред ги видов :D тие последно ги користев и ми беа убави а цена како хип мислам беа

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.841
    Па на топлово зар ги мачкате ако нема потреба? Денес 3 пати е туширан, ако го мачкам на секое за млеко за тело треба да живеам. Нит ја се мачкам летно време освен после плажа, нит него.

6. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.263
    Na violeta ima mleko za telo? Deka mislev samo kupki se

7. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.263
    a ako nema potreba zosto bi barala?
    Jas imam suva koza 365 dena sum sum eo kremi za lice i telo. Detego e isto ko mene, no deka mala ne pramtikuvam ceso.
    No sega letovo po celi denovi e u bazen na vikendicata i od hlorot od soncevo od se detetevo e pobeleno celo.Se gleda deka ima porreba da se macka
    Baram zasto mi treba w ne od cista mira deka bas do toa mi doslo.
    Izvini se osetiv ko drsko da mi se obrakas

На MarcyNA, Tea SK и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    15.792
    Имаат и шампон/гел и млеко за тело.

На Leo-nora и TammiB5 им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.841
    Јас не се обратив дрско, напротив. Прашувам. Јас немам мака и не знам зошто е тоа така. Ако имате проблем тогаш Виолета не барајте, тоа не ви е решение. Јас водев инат со купување поскапа козметика и купував поефтини опции ама сите ако беа ефтини ми траеа месец два, кога купив Мустела излезе дека 9м ја користев и кога удрив математика Мустела на попуст и нежната кожичка од неа, со Алверде козметиката и ништо посебно од неа, поарно ми дојде од Мустелата. Земи си нешто поубаво, поголема количина, ќе ти траат повеќе. Штета што волку доцна ја открив. Сега за туширање дури и големото од 8г ја користам мустелава. Мислам и Биодерма се многу убави, да поскапо е еднаш кога го купуваш, ама трае многу долго.

10. yazanna

yazanna Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    10
    Здраво,што козметика користите за бебе?

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    1.082
    Uriage pelenska regija, shampon i mleko za telo. Od mlekoto za telo ne sum bas zadovolna ne hidrira i suva e kozata a 1000den. Si stavam mast so ribino maslo sekok vtor den top e odma ja omeknuva kozata. Isto i uriagot za pelenska regija ke go isfrlam dobar e ako ima crvenilo odma go snemuva ama pavloviceva si e klasika ubavo mirisa, nezna, mrsna i smiruva.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.428
    Допаѓања:
    200.992
    За пеленска регија се става по потреба, кога има осип. Инаку не мора. Ти како би се осеќала да ти е газот спурен во пелена со тежок мрсен крем? Не мачкај ништо.

На H.VAGA, joy1 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  13. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    1.082
    Не скокај одма од каде излезе тоа да не се става крема на пеленска регија? Павловичева од доктор паввлович не е тешка крема и плус мачце ставам. На неколку сајтови што прочитав на сите пишува да се става после менување на пелена дека служи како бариера и штити да не се направи црвенило

Прикачени фајлови:

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.428
    Допаѓања:
    200.992
    Од искуство со две веќе големи деца. Нема потреба од мачкање, навистина. Бариера, баш. Само да му се спури кожата на топлово.

На 1209, Tiny Love и joy1 им се допаѓа ова.
  15. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    1.082
    Ама јас не го вадам на жешко, дома сме пошто еден месец ми е, а и кога ќе почнам да го вадам ќр биде насабајле рано нема да се спурува.

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.748
    Допаѓања:
    324.202
    Никогаш ништо не намачкав ни на кожа ни на газето.Никогаш немале проблем со кожата.И тоа што купив пред да се роди на крај фрлив дека рокот измина одамна.

На MyMala, Annath и Tiny Love им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.841
    Ако павловичева е лесна крема, онда ајде намачкај се и стај влошка и седи така да те видам. После се чудите оти бебињата ви плачат без причина. Крема се става по потреба, не на секое, сега пелените не се ко порано да не впиваат, се впиваат, а и не ги менуваме 2 пати дневно, ја менуваш на 3ч, апсолутно непотребно да му затвараш пори. Исто, 2 деца имам, крем мачкам ептен на многу црвено газе, инаку не мачкам воопшто. Сакаш верувај сакаш не, 18м е, имам се на се потрошено 2 креми од кои едната ја мачкав и на големото имаше некоја инфекција па поише за него ја потрошив него ли за бебе. Сега баш ми изреагира на едни пелени, во градинка му намачкале павловичева, од надвор му мирисаше пелената, дома беше жар црвен, го измив, го исушив и не ставив ништо, само пелена, следното менување веќе беше подобро. Вечерта зошто подолго во иста пелена му ставив крема со цинк малку, само на црвенилото, до сабајле имаше уште малку ама пак на секое менување миев и не ставав крем воопшто, за 1 ден се смири. Во градинка им напоменав и исто им беше чудно како не ставам ништо а досега само овој пат од пелените појавил црвенило, они го коментирале дека му е стакло чисто газето, којзнае што сум користела.

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Не е битно дали е на жешко или не. Еве ти си со влошка па ти е склет и се потиш и така се ладиш. Бебињата не се потат и затоа лесно се прегреваат и замисли колку му е топло и тоа само со пелена. Ако нема мака не мачкај ништо.
    Било која павловичева е тешка и мрсна крема. Лесна крема е таа што е хидратантна крема. Бебето не ти јаде цврста храна за да би му се спенила пх во мокрача за да може да дојде до осип на кожата. Ако мислиш дека со мачкање му правиш бариера врска нема. Првото дете ми беше склоно кон потпарен гз па често менував пелена али сетоа тоа кога почна со цврста храна. Масло ни под разно на кожа летно време, хидратантен крем да, од масло може да ти се исфрли т.е. од топлото и да бид е прошарано па ќе се чудиш што му е.

Бебе не се бања секој ден зошто не се поти без разлика дали е лето или зима се додека не лази и чепка сегде затоа не се ни мачка со креми се додека нема некој проблем со кожата т.е. дерматит.

На AngelOfArh, Tiny Love и снежана2023 им се допаѓа ова.
  19. yazanna

yazanna Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    10
    А каков шампон сте користеле

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на: