1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    207
    Што користите за против убоди од комарци и инсекти? Бебе ќе е 7 месеци кога ќе одиме на одмор ама и за до тогаш ми треба. Смее ли нешто да се мачка под 6 месеци?

2. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.518
    Go ima i vo Enci Menci. I vo Kam ako go najdes najevtino e. Za nad 2 meseci e

Прикачени фајлови:

На LeL15 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.558
    Допаѓања:
    15.554
    Женски дали сте виделе некаде кај нас производи на Пенатен ,онаа плавата колекција за деца и бебе?
    Знам едно време ги имаше ,па ги снема и сега не знам дали се наоѓа кај нас или да порачувам да ми донесат странциве :).

4. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    308
    Од кое апаратче против комарци сте задоволни? Во Тополино има две, едно е на батерии, другото е за во штекер.
    Screenshot_2024-07-23-13-19-27-681_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-07-23-13-19-05-157_com.android.chrome.jpg

5. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    57.725
    Истото е, јас ги имам двете. Прво го купив тоа на батерии за да можам да го користам и надвор (на количката), ама се случуваше да се потроши батеријата среде ноќ па го земав тоа за во штекер за дома.
    Ако ти е само за дома, тоа за во штекер ти е подобра опција.

На DaftyCrafty му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DaftyCrafty

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    308
    За дома, сега баш си мислев дека за надвор подобро е спрејче или стик со оглед на тоа дека трча, шета и нема да ми значи апаратче кога сме надвор.
    Фала на препорака :D

На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    57.725
    Јас ги земав апаратчињата лани, кога беше бебе. Не сакав да го мачкам многу со спрејчиња и слично, ова ми беше најдобра опција и ок поминавме.
    Годинава го користам тоа за во штекер, го носев и на одмор, ама дефинитивно не е доволно. Мустикер спрејчето ми е незаменливо, секоја вечер кога ќе заспие го прскам. Еднаш да не го испрскам, обавезно е каснат. Има и комарници, ама пак го наоѓаат.

8. MarcyNA

MarcyNA Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2023
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    74
    Koe i da se resis da go kupis, zemi si go od DM... Jas go zemav toa na baterii za 200 denari poevtino nego li sto e vo topolino, a se zborese pred nedela dve vo grupava i deka se naogjale i vo kam na kasa :) Za efikasnost ne bi znaela seuste da ti kazam, ne sum imala prilika da go iskoristam.

9. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    191
    Za prvoto i dvete gi kupiv.Iskustvo ova na baterii vo kolickata go zakacuvav no nemase nekoj efekt:( Toa za vo steker se pokaza podobro.Sega i za vtoroto bas toa za vo kolicka go stavame no primetuvam da i se motkaat nad glava komarci ako ne mi e stavena mrezata ...Belezica od Chicco,sprejce Chico beliot podobro mi se pokazaa za zastita .
    A sto pisale vo Kam ne gi prodavaat aparatcinjava na kasa gi imaat sprej,rolon,belezica.

На DaisyDream и DaftyCrafty им се допаѓа ова.
  10. DaftyCrafty

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    308
    Да, за апаратчињата знам дека ги нема во КАМ. Јас земав од алките на Chicco и се покажаа доста ефикасни, а сега и спрејчето планирам исто да го земам. До сега со Бекутан спрејот за деца прскам, ама многу е загушлив и доста силно мириса.

11. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    494
    Мустела,од раѓање и еве 2 ипол години е уште ја користиме.Презадоволна :)

12. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    191
    Da Becutanot e pojak i e za pogolemi deca ne za bebinja.Nad 1god e.
    Jas ja prskam pogolemata so nego i super se pokaza no bebco ne,so Chhico beliot sprej malku na oblekata ne direktno bidejki sega e vo faza se lize vo usta i racete i nozete gi jade pa ne bi rizikuvala :) Zatoa alkata na noga i po malku prsnuvam po oblekata ,ako sme so kengurot na setka na mene prsnuvam isto ili na kolickata.

13. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.102
    Допаѓања:
    15.789
    Дали правите комбинација од една фирма за шампонче, друга за млеко за мачкање ?
    Дали е во ред тоа или не?

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.428
    Допаѓања:
    200.992
    Нема потреба од мачкање. Ако има некој проблем со кожата, тогаш, инаку навистина нема потреба да се мачка со млека или лосиони.

На @Ledi@, BellaBibi и joy1 им се допаѓа ова.
  15. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    57.725
    Да, јас комбинирам, не ни е се од ист производител.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.102
    Допаѓања:
    15.789
    Па еве да треба. Чисто ме интересираше искуства од вас како поискусни.
    На апликација гледам и хаос ми стана глава. Извикани козметики имаат помала оцена од оние што се многу поефтини од нив.
    И решена бев за една и сега мисла во глава ми влезе, а веќе треба да направам мини шопинг со вакви работи.

17. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    2.798
    Доволно ти е купка да имаш за почеток. По мене никакво млеко за мачкање не е потребно ако има нормална кожа. На почетокот не користев ни јас. После кога се покажа дека има атопична кожа, купив соодветна купка и млеко.

18. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.102
    Допаѓања:
    15.789
    И купкава ми е мисла. Бев ептен решена за Биодерма, ама други со подобра оцена ми извадија.
    Или да не почнувам одма со козметика од типот на Биодерма, Мустела…

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.428
    Допаѓања:
    200.992
    Ич не ти треба со такви. Јас за моиве тоа никогаш не сум користела, дури и кога малото ми беше со атопична кожа. Има многу подобри.
    Лично мене Логона колекцијата од невен ми е најубава, и Натура Верде бебешката колекција со овес што е (не сум сигурна дали ја има уште кај нас, во Веро ја купував).

20. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    2.798
    Јас почнав со Веледа како поприродна опција. Така да барај си нешто такво, со добар рејтинг (на инци бјути претпоставувам гледаш), и со пристапна цена (иако не се дотрошуваат купкиве веќе година дена сме со истата и уште има :D).
    Понатака ако не дај боже има потреба ќе видиш што ќе му одговара на бебето. Јас лутав доста дур и погодам крема и купка. Ама со специфична кожа е па затоа.