Што користите за против убоди од комарци и инсекти? Бебе ќе е 7 месеци кога ќе одиме на одмор ама и за до тогаш ми треба. Смее ли нешто да се мачка под 6 месеци?
Женски дали сте виделе некаде кај нас производи на Пенатен ,онаа плавата колекција за деца и бебе? Знам едно време ги имаше ,па ги снема и сега не знам дали се наоѓа кај нас или да порачувам да ми донесат странциве .
Од кое апаратче против комарци сте задоволни? Во Тополино има две, едно е на батерии, другото е за во штекер.
Истото е, јас ги имам двете. Прво го купив тоа на батерии за да можам да го користам и надвор (на количката), ама се случуваше да се потроши батеријата среде ноќ па го земав тоа за во штекер за дома. Ако ти е само за дома, тоа за во штекер ти е подобра опција.
За дома, сега баш си мислев дека за надвор подобро е спрејче или стик со оглед на тоа дека трча, шета и нема да ми значи апаратче кога сме надвор. Фала на препорака
Јас ги земав апаратчињата лани, кога беше бебе. Не сакав да го мачкам многу со спрејчиња и слично, ова ми беше најдобра опција и ок поминавме. Годинава го користам тоа за во штекер, го носев и на одмор, ама дефинитивно не е доволно. Мустикер спрејчето ми е незаменливо, секоја вечер кога ќе заспие го прскам. Еднаш да не го испрскам, обавезно е каснат. Има и комарници, ама пак го наоѓаат.
Koe i da se resis da go kupis, zemi si go od DM... Jas go zemav toa na baterii za 200 denari poevtino nego li sto e vo topolino, a se zborese pred nedela dve vo grupava i deka se naogjale i vo kam na kasa Za efikasnost ne bi znaela seuste da ti kazam, ne sum imala prilika da go iskoristam.
Za prvoto i dvete gi kupiv.Iskustvo ova na baterii vo kolickata go zakacuvav no nemase nekoj efekt Toa za vo steker se pokaza podobro.Sega i za vtoroto bas toa za vo kolicka go stavame no primetuvam da i se motkaat nad glava komarci ako ne mi e stavena mrezata ...Belezica od Chicco,sprejce Chico beliot podobro mi se pokazaa za zastita . A sto pisale vo Kam ne gi prodavaat aparatcinjava na kasa gi imaat sprej,rolon,belezica.
Да, за апаратчињата знам дека ги нема во КАМ. Јас земав од алките на Chicco и се покажаа доста ефикасни, а сега и спрејчето планирам исто да го земам. До сега со Бекутан спрејот за деца прскам, ама многу е загушлив и доста силно мириса.
Da Becutanot e pojak i e za pogolemi deca ne za bebinja.Nad 1god e. Jas ja prskam pogolemata so nego i super se pokaza no bebco ne,so Chhico beliot sprej malku na oblekata ne direktno bidejki sega e vo faza se lize vo usta i racete i nozete gi jade pa ne bi rizikuvala Zatoa alkata na noga i po malku prsnuvam po oblekata ,ako sme so kengurot na setka na mene prsnuvam isto ili na kolickata.
Дали правите комбинација од една фирма за шампонче, друга за млеко за мачкање ? Дали е во ред тоа или не?
Нема потреба од мачкање. Ако има некој проблем со кожата, тогаш, инаку навистина нема потреба да се мачка со млека или лосиони.
Па еве да треба. Чисто ме интересираше искуства од вас како поискусни. На апликација гледам и хаос ми стана глава. Извикани козметики имаат помала оцена од оние што се многу поефтини од нив. И решена бев за една и сега мисла во глава ми влезе, а веќе треба да направам мини шопинг со вакви работи.
Доволно ти е купка да имаш за почеток. По мене никакво млеко за мачкање не е потребно ако има нормална кожа. На почетокот не користев ни јас. После кога се покажа дека има атопична кожа, купив соодветна купка и млеко.
И купкава ми е мисла. Бев ептен решена за Биодерма, ама други со подобра оцена ми извадија. Или да не почнувам одма со козметика од типот на Биодерма, Мустела…
Ич не ти треба со такви. Јас за моиве тоа никогаш не сум користела, дури и кога малото ми беше со атопична кожа. Има многу подобри. Лично мене Логона колекцијата од невен ми е најубава, и Натура Верде бебешката колекција со овес што е (не сум сигурна дали ја има уште кај нас, во Веро ја купував).
Јас почнав со Веледа како поприродна опција. Така да барај си нешто такво, со добар рејтинг (на инци бјути претпоставувам гледаш), и со пристапна цена (иако не се дотрошуваат купкиве веќе година дена сме со истата и уште има ). Понатака ако не дај боже има потреба ќе видиш што ќе му одговара на бебето. Јас лутав доста дур и погодам крема и купка. Ама со специфична кожа е па затоа.