Ве молам искуство со FrezyDerm од Зегин за новороденче. Го купив на препорака на вработените таму, претходно немав ни слушнато за овој бренд.
Јас го користам уште од првиот ден кремот со камилица, пантенол и цинк ,презадоволна..а за други производи немам искуство
Krema za pelenska regija, shamponce i mleko za telo. Jas sum zadovolna od uriage a veruvam i mustela deka e dobra
Јас ја користам мустела од само раѓање,секоја препорака! Ти треба шампон и купка 2во1 ,млеко за тело после бањање , пеленска регија (јас ја користам на Freezyderm), хидратантна крема за лице ( ќерка се нафрлуваше до 6 недели со брутче/осип на лицето) и мн ми помогна мустелата.
Zdravo, da prasam dali od mustela hidratantno mleko za telo mozam da go koristam i za lice na bebe?ili treba posebna krema za lice? Za novotodence stanuva zbor
Козметика користиме на веледа и до сега одговарала. Е сега на бебе му се појави црвенило и сува кожа ама само на прстињата на стапалата. Ставав пантемакс и јекодерм ама слабо помага. Што да земам за да помине ова?
Како за почеток купив памперс едно пакување. Е сега се мислам дали и влажни марамици исто памперс да земам. Гледам има sensitive и fresh clean.
Дали е добра козметиката на hipp за новороденче? Многу убаво ми мириса.. и што треба да земам за почеток. Купка некоја две во едно (за тело и косичка), лосионче или млеко за тело? И што користите за пеленска регија, и како мачкате, секое менување пелена, секое бањање или?
Да, мене ми е одлична и ја користам од прв ден до сега ја немам сменето. Користам шампон за тело и коса, млеко за тело. За пеленска регија користам на мустела 123, после секое какање и бањање.
Ti treba samponce za banjanje telo i kosa, krema za telo-posle banjanje i krema za pelenska regija. Jas koristam uriage sampon i mleko za telo. Za pelenska regija ako ima crvenilo uriage ili sudokrem ako nema pavloviceva ubava mi e omeknuva i mrsna e ne ostava belo kako drugite so cink. Krema stavam posle sekoe menuvanje na pelena. Probav da ne stavam na sekoe menuvanje pelena ama i se vcrvenuvase gazeto
За пеленска регија ништо не ти треба, освен кога има иритации, тогаш крем со цинк. За секојдневно, ништо. И јас будала со првото го шлапав нонстоп со Павловиќева, газето нонстоп мрсно му беше, и често ми правеше пеленски осип. Со второто ништо не ставав, џам му беше кожата на газето, иако беше со атопичен дерматит. Пеленски осип ако имал еднаш преку сила, за разлика од првото. Ама и замисли си ти да се мачкаш секој ден по неколку пати, непријатно е чувството и верувам дека и на бебињата не им е баш пријатно, ама не знаат да кажат. За другото, користев Логона и Бејби Лав, задоволна сум.