1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    135
    Немој од стружанка, катастрофа се. Јас баш прашував за нив во друга тема, барај памучно, тие со мушама се, во состав пиши памук и пвц:!:сега ќе земам од локо кроко, а тоа од стружанка ќе го заменам за нешто друго:D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    892
    Мајки, привршувам со купување за бебе и ми треба малце помош. Се изначитав во темава и пак сум збунета :^)
    За почеток ќе земам хип купка 2 во 1, и хип лосионче за тело (не планирам секој ден да ставам, еднаш на два три дена)
    Е сега ми треба крема со цинк (по потреба), која е најдобра? Читав за фрезидерм, мустела, судокрем или препорачајте друга.
    Исто, сакам крема за пеленска регија за посекојдневна употреба ама пак и таа би ја користела или само навечер или на 2 3 дена (не на секое менување). Павловичева, хип крема има една (не знам која и е намената), или некоја друга?

И последниот, бидејќи термин ми е декември, дали ми треба крема за лице со оглед на тоа што ќе биде надвор многу ладно а ќе треба да се излегува за контроли и слично. И која?

Еве ја кремата на хип што ја најдов, не знам дали е оваа за лице, за газе, или може и за тоа и за тоа хаха.

Прикачени фајлови:

3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.097
    Допаѓања:
    7.642
    За секојдневна иако немаш потреба оригиналната Павловичева е топ, крема со цинк, најзадоволна сум од Веледа.
    Крема за лице не ти треба, премало е бебе, од кола на преглед ќе биде. Гледај колку што можеш помалку мачкање, шлапање бебе мало, поубаво.
    Хипов ти е супер избор.

На Лалина и Dodo1 им се допаѓа ова.
  4. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    4.124
    Какво кремче за лице користите кај деца над 3 години?

5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.097
    Допаѓања:
    7.642
    Мојата е со атопичен ја мачкам со Еуцеринот за тело што и е.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dodo1

Dodo1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    892
    Фала ти. Крема за лице на почеток ме ама после кога ќе шетаме надвор, а февруари март ќе биде? Тогаш веројатно ќе ми треба. И јас мислев павловичева оргинал да земам ете барем за навечер после бањање да ја мачкам ама некако тука не е фалена многу хаха. Па мислев да не има некоја друга.

7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.097
    Допаѓања:
    7.642
    Па со млекото за тело Хип можеш да си го мачкаш, не мора посебно.
    Мене за ќерката супер ми се покажа Павловичева. Од јасли е во градинка, таму по едно кило им ставаат, никогаш не била нафрлана. Не знам зашто не е фалена тука, ваљда сите се по модерниве "органски" козметики повеќе. 70 години постои, да не чинела немала да постои до сега.
    Синчето сега му ставам да речеме еднаш во 2, 3 дена, Веледата ако се зацрвени нешто после какање.
    Ќерката цело време ја мачкав со Павловичева, со атопичен дерматит е, никогаш немала проблем. Еднаш само ми се потпари, Судокрем одма ја среди.

8. Dodo1

Dodo1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    892
    Супер фала ти многу, уште да размислам дали со цинк да земам веледа или фрезидерм некако тие најмногу око ми фаќаат. А влажни 99посто вода на бејбилав океј ли се? И такви пелени
    На оваа Павловичева мислиш?

Прикачени фајлови:

9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.097
    Допаѓања:
    7.642
    Да оваа.
    Влажни Виолета вода јас користам супер се. Бејбилав за ќерката користев пелени ок беа, марамици не сум користела.
    Искрено јас не користам Бејбилав зашто морам да идам во продавница да купувам. Правам онлајн нарачки Зегин и ми носат до врата се што ми треба. Со две деца не можам да шеткарам многу.

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.849
    Јас ги користам на Бејбилав и за мене нема подобри влажни, се зезнав земав и Слипи и Виолета и свашта, џабе, тоа е жива глупост според мене, се лизгаат, дебели, мали и не ги бива. Е сеа знаат да се залепат една за друга Бејбилав, ама не е толку страшно.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    156
    @Dodo1 јас секојдневно ја користам розовата павловичева од Галафарм (највисока оценка имаше на апликацијата за природни производи). По потреба ја користам Веледа, подобра е од Фрезидерм.

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    210
    Има негде попуст на мустела?

13. MyMala

MyMala Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    1.835
    Во зегин, -25%

На LeL15 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    819
    Допаѓања:
    1.379
    Water Wipes влажни каде наоѓате во Скопје? Цело време онлајн нарачував, сега веќе нема ништо на страната

15. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    1.721
    Јас само веледа користам за пеленска регија секој ден, еднаш до два пати го мачкам со неа, прашав ми кажаа може да се користи потенок слој за секое менување памперс ама нема потреба зошто кремата е тешка и мрсна,1-2 пати во денот ставам. Ниту еднаш ми се нема подпарено или зацрвенето.

16. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    1.721
    Дали сте задоволни од кремата на Weleda за лице која штити од студ? Сакам да ја земам заприметив дека кожата на лицето на бебо е рапава:|

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.849
    Од Веледа само од оваа крема не сум задоволна. Многу лош мирис, му ствараше гнојанички и ја фрлив. Можеби едноставно мојата беше расипана не знам.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dodo1

Dodo1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    892
    Мајки вие што користите бејбилав козметика, која крема за пеленска регија е подобра од овие две(двете се со цинк). И дали оваа последната со белово капаче е добра замена за павловичева (зборам за ете посекојдневна употреба)

Прикачени фајлови:

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.428
    Допаѓања:
    200.996
    Не ти треба крем за секој ден, само ако има осип е доволно, и тоа кремот со цинк. Од искуство со две деца. Не фрлај пари за џабе.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.849
    Ретко потпишувам твое мислење ама да, потпишувам :D Две деца, ниедно немам ставено Павловичева, нит па на дневна база шлакани деца. Кога си иде од градинка преку пелена смрди на Павловичева, како плашат толку не знам.