Девојки прашање, имавме проблем со кожичката кај дундето цел месец. Црвено, па брунчиња, па коа географска карта и се правеше... Па стигнавме до ранички. Нејсе, средивме со белогент и канестен по препорака на кожно. Се вопалило ради кандида. Еден месец е поминат, бевме на контрола за понатамошно третирање бидејќи и искочија пак неколку брунчиња... (читај: не користиме влажни марамици, само мијам газе и дунде) Докторката ми препорача да мачкам убав дебел слој Павловичева на секое и по потреба комбинација белогент канестен. Навистина несакам да ја привикнувам на кортико. И знам дека има друга солуција за ова да прекине. Во аптека ми викаат има некоја крема на природна база со ефект на кортико, па дали да пробам со таа? И што да мачкам во меѓувреме, пробав цинк, пробав да ја сменам Павловичевара. Не и одговара крема со цинк воопшто...
Судокрем, веледата, мустела, Бекутан, хипп, бејбилав... Дома ми е аптека. Све е пробано ништо со цинк не и чини.
Да пробаш некој период со платнени пелени. Да не се иритира од пелената. Која е таа крема што ти ја нудат во аптека? Пази реклама да не ти прават само.
Истиот проблем го имаме и ние црвени брунчиња. Креми со цинк само влошуваат. Пробав со канестен, белогент ама пак се појавуваат. Пробав и со флогомаст по препорака на педијатар ама џабе. Ке нарачам крема за пеленска регија од марија галена фарм, уште со тоа да пробам. Ако го решиш проблемот те молам пиши ми. Кај кој кожен доктор беше?
Пробај бепантен, нас само таа ни помага за црвенило и тоа прилично брзо има ефект. Кремата од фрезидерм со ефект на кортико ја имам јас, еднаш само мачкав, беше нешто нафрлен околу устето и носот и имаше моментален ефект, не дека не. Ама тоа беше еднаш само, не можам да тврдам за ефикасност. Плус скапа е доста, би било добро да даваат тестери.
Како мирисаат? сакам убав бебешки мирис . Мустелата не ми мирисаше убаво ич. а немавме проблем никаков погодена . ептен му одговараше на син ми. од каде ги зема гамарде?
Има мирис, ама не е јак. Мене ми мириса бебенцето убаво. Ама не е јак како на пример Бекутан или Косили што имаат појак мирис. Инаку Мустела имам мириснато бебенце намачкано со стелатопиа што е, и стварно неубаво мириса. Инаку од страната од кај нив нарачав. https://gamarde.mk/ Дека многу ми се допадна бебешката линија, вчера баш нарачав и за мене 5 работи, баш ме интересира какви ќе се покажат. До сега јас само биодерма користам скоро се' за мене за лице и тело.
Јас сакам да нарачам од гамарде, ама за почеток се мислам што да земам освен шампонче. Линимент , млеко за тело или хидратантна крема?
Јас зедов гел за туширање, крема за пеленска регија (ма да и павловичева користам), млеко за тело, и зедов линимент. После докупив и за кремата за лице за атопична кожа, кога видов 2-3 акнички. После капење ја мачкам со млекото за тело. А така преку ден кога ќе ја пресоблечам скроз со линимент (еднаш на два дена отприлика).
Преубаво мириса Гамарде, најубав, нежен и бебешки мирис има. Ги има производите и во Ани Фарм аптеката во капитол Во Ани Фарм https://www.annifarm.com.mk/product-category/sales/bioderma-akcija/
Фала што ме просветливте Приметив дека после бањање и се појавува а незнаев што да менувам , користам Уриаж од раѓање а со ова сега на 9м се соочивме ама буцка е малку
Дали после чистење на темениците мачкате нешто на главчето, ама да не е масло? Сува и е кожата и се перута
Zdravo majki imam edno prashanje na bebce mu e suva kozhata mi preporacaa bioderma maslena kupka i losionot od bioderma no malata mi ima 3 ipol meseci i od kupkata mi plache koga ja banjame izgleda peche i mu smeta na ochinjata no mnogu ni pomogna dali znaete nekoja slichna kupka shto e za suva kozha no da ne peche i da mozhe da se koristi na tolku malo bebce i da bide dobra ?