Знам дека нема потреба, два месеци ништо не користев, освен за пеленска регија и Јекодерм по потреба. Ама не можам да го оставам така со сува кожичка. За бањање користев Еуцерин маслена купка и мислам дека повеќе му ја сушеше кожата. Сега сменив со Babylove шампонче и почнав со лосион. На сувите делови на лицето ставам Јекодерм, ама па не можам цел да го мачкам со тоа.
Пантенол крем на лице и ставам... на два дена ја бањам и тогаш само ставам, после бањање.. Многу беше осипана на 2м на лице, а ништо не ставав... и Јасна тогаш ми рече пантенол крем. Знам и да скокнам да не намачкам. Но кога мачкам, едно топче мало на прст го размачкувам и после на лице.
Јас не и ставав ништо на лиценцето, пред скоро месец и се направија црвени обравчињата и сува кожата. Ја земав на веледа face cream, сега е супер ^^ Не се мисли земи си ја ако си ја наумила.
Ние на Биодерма користиме колекција. Кожата и сија, дури и ја пофали педијатарот дека ептен убава и е. Е сега сакав и јас на Веледа кремата да и ја земам, пошо ние си атопична сме и не ја оставам без крема на лице, пошо мислам и од воздух ми се исфрла некад.