Да, 100% со еуцерин ја бањаа мојава во ремедика, го видов тоа на обуката. Иначе мојата нема сензитивна кожа, нормална има. Јас обична мустела користам, нема потреба за медицинска за атопична кај нас. И одговара оваа линија.
Јас кога бев Систина со бекутан бањаа и такви пелени ставаа и креми...кога ја однесовме дома црвена беше на пеленската регија незнам како може тоа да си го дозволат
Со Еуцерин ги бањаат во Ремедика. Павловичева користеа за пеленскиот дел како крема а кан бебе користеа како пелени
Зошто се е со донации душо. Дека е приватна па мислиш подобро да набават? Па тоа пари се за трошење. Вака дај шта даш.
Жени едно прашање до сега не му ја мислев за козметика за бебе што да земам. Сега ми излезе во некоја аптека попуст на Веледа на цела козметика и мислам 20% на Биодерма ама не знам дали на сите производи. Дај кажете предлог што да купам и што би ми требало, и од кога се почнува со користење на козметика. Знам дека прво време најдобро е само со вода но до кога и што да земам за после?
Во Еурофарм се на акција, и јас гледав. Нас педијатар ни потврди дека бебе има атопична кожа и ми рече да продолжам со Бејбилов купка и Еуцерин атопи крема, бидејќи претходно ок ни беше таа комбинација. Ако е се ок тоа ќе користиме, ако пак се појави решив дека ќе пробам со Биодерма.
И Биодерма и Веледа се ок, на веледа со невен за пеленска регија мене многу добро ми се покажа, додека на Биодерма користиме се останато. Рачунај на Биодерма од литро купката може година ќе ти трае.
Za pocetok ke ti treba samponce, mleko za telo i krema za pelenska regija. Moze koja sakas kozmetika weleda, mustela, uriage ili dr. Nie od prv den si ja banjavme so samponce ne samo so voda i bolnica taka gi banjaat
Биодерма ти е медицинска козметика. Ако нема бебе проблем со кожата, земи некоја друга. Веледа, Мустела, Уријаж. Ќе ти треба шампонче и гел, 2 во 1 одат тие. Млеко за тело. За пеленска регија ако има потреба мачкај. Инаку на секое да мачкаш нема потреба.
Здраво Дали имате искуство со козметиката за бебе на Baby love? При крај сум со бременоста, па почнувам да се сремам
Супер е, а ефтина. Од почеток сум со неа, земав уште при крај со бременоста и јас. Еве веќе 10 месеци скоро, нема никаков проблем.
Дали користите нешто од средствата за сончање за бебиња? Моево ке биде 10+ месеци кига ке одиме на одмор во јуни, па не знам дали да планирам долга облека за заштита или да го мачкам со фактор...
Мислам дека после 6 месеци можеш. Но од оние купаќи со долги ракавчиња ти е најубаво, со капче, јас ко беше мал така правев. Само лиценцето ќе му го намачкав и повеќе под сенка.
Дека ке носи пелена сеуште, видов дека има такви за капење во ДМ. Тие купаќи идат преку пелената? И каде да побарам?
Од Зара, Х&М, Tuc Tuc имам земано. Да, пеленката иде испод како регулар пелена што си е, само што ќе ја редиш пред да влезе во вода, надвор со обична пелена бидејќи тие не задржуваат/не впиваат течност, само каки.
Обавезно користи, поготово покрај вода, мали се ептен. Јас на ќере и за обични прошетки и ставам. И се погоди Еуцеринот на неа ептен. А за на плажа и земав купаќи со заштита и има капче исто со заштита. Од Андреј компани ги земавме, на Banz се.
Може слика од Еуцерин? Јас од ДМ земав. Да, кажа докторката мора. Мојот е бел многу, денес бевме по надвор од сабајле, ама сонцето низ облаци си печело. Обравчиња и рачиња жар црвени. Па го мачкав јогурт. Среќа што мм не е дома. Кога ќе ме виде со бабините лекови