Здраво Ве молам за совет, освен купка/шампон, лосион за тело и крема за поленска регија, дали нешто друго ми е потребно за новороденче од козметика?
Земи си и кремче за лице, не мора да мачкаш од почеток ќе видиш како ќе има потреба. Јас не зедов кога купував не знам зошто, добивме Мустела па ни се најде.
Weleda, особено кремот за пеленска регија, кога и да имал син ми некое црвенило или осип најбрзо ми помогнала, без да стравувам од штетни и агресивни состојки. Зависи и до кожата на бебенцето, кога имаше проблем со сува кожа и лишаи користев козметика за атопична кожа (La Roche, Bioderma, Uriage), ама после се свртев на Weleda, Alverde и Hallohebame (ги има во ДМ, а Weleda по аптекиве).
По колку време сврте на по природниве козметики? Јас првиот месец користев weleda за малава ама почна атопична да и станува кожата па се префрлив на bioderma (само за пеленска регија уште сме со weleda) Сега и е супер кожата ама страв ми е не ми се ризикува пак да и менувам. Мислев еднаш атопична засекогаш атопична или грешка сум? 3 ипол месеци сме
Јас го користам, ептен задоволна сум, мека, нежна, свиленкаста кожичка и не мириса многу јако. Цена и состав топ за разлика од други брендови.
Уф не се сеќавам поточно, но мислам дека пред година дена се осмелив бидејќи проблемот му исчезна и фала Му на Бога не се појави пак, но гледам скоро секој ден да го намачкам со маслото од лаванда на Hallohebame, тоа е всушност масло за масажа пред спиење, додека имаше проблем со кожата маслените купки ми беа најубави, а сега користам различни гелови за туширање, но гледам да се добри по состав.