1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    372
    Да, мене многу јако ми мириса и никако не ми е мирис за бебе

На Aldi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.092
    Допаѓања:
    13.268
    Мене ај што лошо ни мириса, па прелоша ми е некако козметикава. Не знам што толку фалена.

На Aldi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.689
    Допаѓања:
    186.168
    Веледа е предобра природна бебешка и детска козметика, има одличен состав. Мириса на камилица, има суптилен и нежен мирис кој не трае многу долго, а кожата ја прави кадифена. Бебето не ни треба да мириса на козметика, туку на тоа што и е - на бебе. Не се води по мирис, туку по состав кој ќе одговара.
    Секако, како и секоја друга козметика може да не одговара. Јас ја користам и за трето бебе во моментов и сум многу задоволна. Во последно време пробувам и некои работи што се наменети за возрасни.

Имај во предвид дека која и да ја земеш може да не одговара и да треба да смениш неколку додека ја најдеш онаа крема што ќе се погоди.
    Почни со природни козметики пред да вклучиш хемии како биодерма, Ла рош и слични. Хидрирај почесто чим нема многу сува кожа можеби само треба почесто хидратација, овој период од годината е и нормално да се потсушува кожата. Доколку има потреба вклучи хемија. И син ми правеше лишајчиња и после се што пробав биодерма кај него се покажа ефективна. Ама се среди кожата, веќе го вратив на Веледа оти не сакам толку јака хемија да мачкам без потреба.
    Исто литл Сиберика е многу добра природна козметика, ја имам користено и претходно и нарачав и сега неколку производи за поголемите деца.

На MeowMeow, Anifani, Ladyme и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    372
    Сосема ми е во ред бебе да не мириса на ништо и не ја разбирам потребата во Веледа да е налупано се ова од сликата за да мириса како што мириса…
    Составот океј секако најбитен е, ама мене лично ми е јак и неубав мирисов
    upload_2025-10-5_20-43-25.png

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.689
    Допаѓања:
    186.168
    Ок е. :D Затоа имаш милион други да си избереш кај што ги разбираш потребите на налупаното. :)

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.155
    Допаѓања:
    4.198
    И мене мн ми сметаше мирисот на weleda на невен, не ни помислив за бебе да ја користам - исто мириса имав тестер од аптека за пеленска регија :envy:

7. ekonomski202

ekonomski202 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Ние сме цело време со Бекутан. Мириса чисто и кожичката е мекичка..
    Користиме сензитив