Hipp sensitive- за бањање; Becutan - сапунче од камилица за газето; Becutan - влажни марамици; Babylove Wind & Wetter -крема за лице; Јекодерм - за суво лице; Детска Витаминска Крема од Галафарм - за газето.
Која крема за лице ми ја препорачувате за син ми има скоро 14 месеци до сега не сум го мачкала со ништо гокапам со хип шампонче и мерима сапунче ама на лиценцето му се појави малку црвено и др ми даде пентаксол маст и сега е ок. Сега сакам да му земам некое кремче за лице и се мислам дали мустела.корин де фарм или незнам кое друго ајде предложете нешто поискусните.
Mamicki i jas se mislam okolu ozmetikata pa kolku sto uspeav da procitam mnogu ja falat Corin de Farme? Pa ajde pomos dali stvarno e tolku dobra ili da si zemam standard becutan za bebusot moj koj za mesec dena zdravje treba da ni pristigne
Ние користевме бекутан првиот месец сега скоро 7 месеци користиме корин де фарм, презаговолна сум супер мирис и нема алергија, 98% органска
Ние ги користиме шампончето, купката и витаминската маст на Бекутан, но за лицето се одлучив за Corine de Farme зошто кремчето на Бекутан некако ми е мн мрсно. Јас по мене си знам ако ставам толку мрсен крем на лице веднаш бубуљици ќе ми се направат, па не сакав да ризикувам со син ми.
Мами пред некој ден купив Веледа за газето таа кремата што е и беше триста и нешто денари и таа ми рече на попуст се. Не сум купувала до сега, и не знам колку е нормално, така да ако ви се глеа драстична разлика да знаете одма купујте пошто се на попуст
Мислам дека Бекутан купката е многу јака за новороденче пече ако дојде во контакт со очи и ја суши кожата, за малата користев прво Мустела,потоа Себамед и двете се одлични и супер задоволна сум, додека за телото купив Мустела млеко ама советот на педијатарот беше да не мачкам млеко и така неискористено ми остана. Само на интима мачкам оргинал Павловичева крема и јекодерм околу фалтите додека беше помала.
Nie koristime Mustela sapunce za banjanje, vitaminska mast od Bekutan , a mleko za telo poretko I stavam.
Па не сум заприметила да има било каква реакција од купката на Бекутан, а го капам со неа од прв ден. Кожичето му е како свила а не го мачкам со никакво млеко. И во очињата му има влезено сапуница кога претка мн во коритцето и нема никаква реакција, ниту му се иритирале, ниту заплакал некогаш...
majkicki zdravo. sto da i stavam i dali voopsto da stavamnesto na vratceto malku i e zacrvenetko kaj sto i se vitka kozickata. nekoja krema so cink ili?
И на мојата и се правеше црвено кај вратчето како помала и јас и ставав пудра на Бекутан и и поминуваше. Кога ќе јс бањаш убаво бришија кај вратчето зошто може и од што останува вода да и се вцрвенува.
за синко почнав да користам вакво кремче...преубаво мириса има лесна стуктура и бргу упива... претходно до 1 год само јакодерм
mene mi treba za zamenana pavloviceva. gazeto i se zacrvene za prv pat . imame pet meseci. i jas za mackanje samojekoderm a zabanjanje corine de farm no segami kazaa mesto pavlovicevakrema so cink.
од кремата со цинк користам една германска незнам како и е името....а исто и пенатен со цинк имаш..и двете се одлични!
Ова е за во зима, заштита од студ и ветер, за лицето е супер. За сега не е, многу е топло. @ZojaP, имаш крем за пеленски осип на Corinne de Farme, со цинк е. Има и на Бекутан исто со цинк, и од двете сум презадоволна. Е сега, оваа првава ја немам користено конкретно за пеленски осип, пошто сега ја купив, а синко одамна не е во пелени. Ама ја зедов затоа што му се појави црвенило на газето поради тоа што во градинка не ги бришат убаво кога одат по голема нужда, само со влажни марамици ги забришуваат колку да не се ептен валкани. Кремата на Корин де Фарм ептен помогна.
se odluciv i jas za corine de farm posto nea ja koristime i za banjane i mnogu mi se dopaga. uste vlaznite maramici ne sum gi probala no po preporaka na dermatolog sakam da pocnam da koristam samo voda a ne vlazni. mi rece deka se pravele od reciklirana hartija i se polni so hemikalii pa ne se za sekojdnevna upotreba. samo ne znam kako da go izvedamtoa so voda samo treba pod cesma da ja mijam taka mi kaza ona.
Jas moram da priznaam deka koristam vlazni maramici, no edno vreme koga toa ne go pravev go primenuvav sovetot od majka mi: malo peskirce mokrev na ednata strana I go cistev gazeto, a potoa go brisev so suvata strana. I koga koristam vlazni maramici zadolzitelno posle so suva krpa go pominuvam da ne ostane vlaga.