Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.233
    Допаѓања:
    15.578
    Weleda е подобра и поприродна.

2. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.809
    Допаѓања:
    4.484
    Не ти треба млеко. Само за пеленска регија и купка маслена зошто е понежна за кожата. Од лично искуство, ако е нежна кожата ке менуваш сигурно. Купив се од Биодерма и после сами користевме литар купка, литар млеко за тело. Појави атопичен дерматит и покрај тоа што користев козметика Биодерма што е за атопичен, па само со Авен ксеракалм му поминуваше и Риластил маслена купка му одг. Мислам поскапи креми и купки нема на пазарот.
    После 1 година немаше веќе мака ама ако е нежно бебето тоа е.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    83
    Да ми предложите нешто за кадрава косичка, зедов на Чико спрејче за расчешлување, но некако не ме бендисува составот.. нешто повеќе на природна база барам..

4. Thor

Thor Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    836
    IMG_20260420_153430.jpg
    Ќерка ми има кадрава косичка, ова го користиме и сум презадоволна. Никогаш досега сме немале проблем со расчешлување и преубаво мириса

5. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.387
    Да бидам искрена, купив све од мустела и нешто бејби лав, павловичеви, врагови, што све не, од мерак. Ќе купиш и ти. Ама од мое искуство, најдобро испадна дека е- речиси ништо :D
    Одмивам со вода скоро секое менување пелена, бањам со бејби лав шампонче, и толку. Кожата, газето, кадифе :inlove:

На Peperutce6, Joanna28, NIKA@ и 2 други им се допаѓа ова.
  6. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    26
    Дали треба да земам посебно шампонче, купка млеко за тело, масло или е премногу? Се двоумам помеѓу колекцијата на. Babylove (цените мн пристапнии) и сапинче со камилица на weleda . Па да комбинарам некако од се. Знам дека се најфобри веледа ама цела колекција од сите производи ми иде мн скапо

7. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    827
    Индивидуално е, секое бебе и кожа е различна. Јас земав козметика од Babylove не ѝ одговараше, освен таа за пеленска регија. Др. Павловиќ оригиналната маст за пеленска регија и е супер а гледав лоши рецензии. Бекутан за пеленска регија беше супер докај 4 месеци. Бекутанот купката многу и ја сушеше кожата па ни препорачаа Биодерма Atoderm маслената купка и Intensive Baume. Изгор скапи се, но голема количина и пречиста и е кожата. На некои не им одговара дури ни Веледа и Мустела, имам гледано лоши рецензии.

8. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    14.501
    Веледа или Биодерма за капење а за пеленска регија Frezyderm најдобра крема уште ја користам на малата ако има потреба.

9. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    588
    За почеток мислам дека ти е доволно маслен чистач за туширање, лосион и крема за пеленска регија, шампон ќе си докупиш ако се роди со повеќе косичка. Јас користам Уриаж, често се на попуст во Зегин, а и пакувањата се големи така што траат многу долго.

10. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.974

Ние користиме Биодерма атодерм маслена купка за цело тело, лосион исто Биодерма атодерм и Веледа за пеленска регија. Друго ништо. Скапи се, ама маслената купка еве веќе цела година ја користиме и пола е потрошена. Со лосионот тераме 7-8 месеци. Со атопичен дерматит е.

На Astrum.Obtutus му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.878
    Допаѓања:
    3.902
    Моево од раѓање е со бејбилов и одговараат. Ми се допаѓа што не пече на очи и таа за пеленска не е премрсна како бекутанот или павловичевата.

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.043
    Допаѓања:
    190.597
    Купката е и за тело и за коса, лосион за после бањање и крема за пеленска регија. 3 работи. Повеќе од ова не ти треба. За бејби лав не сум сигурна во врска со составот, ама Алверде и Хип се со добар состав и пристапни цени. Избегнувај масла за тело и креми од типот павличева и бекутан кои се со многу лош состав. Избегнувај козметика со мирис на лаванда која иако е привлечна, знае да е токсична при подолго користење и секој дерматолог прво на тоа упатува кога се работи за бебе. И ќе си видиш при користење, првата козметика може и да не се погоди па да треба да менуваш. Генерално, козметиката за бебе се користи по малце и по потреба, без многу шлакање и трае подолго. :)

13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.285
    Допаѓања:
    13.823
    Зошто користите крема за тело после бањање? Нарушувате природна структура на кожата и и стварате зависност.

14. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.878
    Допаѓања:
    3.902
    Баш сакав да прашам дали има некој како мене да не ја мачка после секое бањање.
    Ја бањам преку 1 ден а крем еднаш на да кажеме 3 бањања.

На EarthFire и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  15. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    8.840
    Јас големиот прекинав да го мачкам после бањање кога му помина атопискиот. Ова па има еден тен проѕирен, суво бело кожиче, мора да се мачка. Ако нема потреба не би мачкала. Ама децава очигледно се на мене, јас имам најсува кожа на светот. Не сум зависна од мачкање, мачкала не мачкала се исто ми е.. Сахара :|

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.878
    Допаѓања:
    3.902
    И мојата е сува ,баш ради тоа сакам да им ја навикнам да не ги мачкам ама големата е иста како мене...

17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.043
    Допаѓања:
    190.597
    Затоа што некогаш кај некои бебиња природната структура на кожата е нарушена и има потреба од дополнителна хидратација. Ако се работи за нормална кожа, нема потреба од секојдневно мачкање креми.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.974
    Јас не мачкав ништо на почеток, потоа почна да му се суши кожата и ставав Бејбилав лосион. Откако се појави атопичниот дерматит мачкам само после бањање, а го бањам на два дена.

19. GirldD123

GirldD123 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2025
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    53
    Здраво мајки
    Од кој СПФ сте задоволни?
    Ве молам за препорака :l:

20. Ане.