Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Delilah90

Delilah90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    55
    Бебе 2 месеци, користам веледа крем за лице но многу му е суво некако и рапаво. Што би ми препорачале?

2. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    880
    Bioderma Atoderm маслената купка за бањање и Bioderma Atoderm Intensive Baume, скапа е ама стакло и е лицето и телото, од 2 месеци ја користиме сега е скоро 7. Сега и со еднаш мачкање нема гајле. Јас отсекогаш сум била скептик на медицинските козметики за лице/тело и за возрасни и за бебиња/деца, но сега се уверив дека делува. Сега секое бебе е различно, ова е само наше искуство.

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. *Снегулка*

*Снегулка* Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    155
    Препорака за крем за лице за бебе што ќе ги исчисти црвенилата и црвените точки настанати од лиги а притоа нема да му ја суши кожата.

4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.559
    Допаѓања:
    43.395
    На uriage има крем за перорална нега, само за околу уста

На *Снегулка* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Astrum.Obtutus

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    880
    Би требало да помине со тек на време кога ќе стекне имунитет, гледај да се суви наборите кај вратот оти знае и таму да се јави црвенило. Јас мачкав сегде Bioderma Intensive baume на лицето но бидејќи сува кожа имаше, на наборите на вратот многу малку од Биодерма и и многу малку од Декотал по препорака на дерматолог, (не ти препорачувам сама да ја мачкаш прашај си дерматолог, кортикостероид дека е не можеш долго време да ја мачкаш и никако на лице) гледај да не одат надолу лигите, менувај лигавчиња. После 6 месеци на ќерка ми и прекина црвенилото. Сега мачкаме само во тенок слој Судокрем на наборите на вратот, под пазуви и нема никакво црвенило нити сувост. Но секое бебе е различно, ова е наше искуство.

На *Снегулка* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *Снегулка*

*Снегулка* Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    155
    Сега за сега нема на вратот,не му се слеваат надоле лигите..На лицево само околу устето и кај носето како црвени точки од лигите, ќе го намачкам со цинкова крема и поминува одма ама па ја суши кожата ептен и никако не сме на чисто (facepalm)

7. Astrum.Obtutus

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    880
    Епа мачкај малку похидратантна па со цинк во тенки слоеви, ако е од лигавење ќе помине.