po cesma i koga e mockano i kakano taka li pravite? sakam i jas da gi trgnam vlazniteno neznam dali vo koritce dali pod cesma. samo so voda ili stavate sapunce?
Јас само кога е какана под чешма, а мочкана кога / како, ама најчесто со марамици. Обавезно со сапунче / гел за туширање инаку каките не се вадат (барем јас така правам)
I kakan i mocan pod cesma so sapunce "eucerin".Eve otkako zatopli i ne sekogas go mackam,koga mackam mnogu malku,koristam od ragjanje vitaminskata na bekutan.Generalno,ne sakam mnogu mackanici.Mleko za telo ne koristam,go banjam so maslenata kupka na eucerin.Nekogas znam da go zamackam so kokosovoto maslo koe go koristime i za jadenje a duri ne stopli,go mackav so jekoderm.
Ние сме 18месеци и цело време и какан и мочкан се одмиваме.. Ако е само мочкан може само водичка, а ако сме какани со сапунче chicco. Откако е роден имам потрошено се на се 3_4кутивчиња од оригиналната павливичева..ретко ставам...
jas stavav pavloviceva a sega so cink krema. prvata e mn mrsna a vtorata pak ja susi kozickata. ke promenam i jas so vodicka i bez mn slakanja. nemavme problem a sega ni se javi i crvenilo i sitni beli tockicki na preponcinjata i ne znam kako da i pomognam . odma ja preslakam koga kaka pelena cesto menuvam ama ete od zestinite izgleda
Koga ja odmivas, ubavo brishi ja so tapkanje so krpata kozickata kaj preponite... I ostavi ja nekolku minuti bez pelenka.. Toplo e nema nushto da i bide a i kozickata ke se ishushi prirodno
Go miev so eucirin sapun po telceto i go mackav so jekoderm i mnogu imase tockicki po celo telce. Eve sega dve, tri nedeli go banjam so Merima sapunce i go mackam so eucirin i nema tocka na nego, belicok mekicok e cel sapunceto mislam e povekje za pomrsna kosicka bidejki susi dosta, ama pa na moj bebus taka mu odgovaralo sapunov svekrva mi mi go zborese gi banjale bebinjata se so takov samo.. pa go nacekav vo Tinex i srekja sto go probavme epten ni se pogodi
Јас од кога е роден син ми само со мерима сапунче си го капам мислам дека е најубаво само што многу лути ако му појде во очината и со хип шампонче за косата,ама сега шампонот ми е ппри крај и мислам да земам корин де фарм,друго ништо не мачкам ни масло ни млеко само некогаш многу многу ретко маст за газе и имаме кожа како свила,мислам дека не треба многу хемикалии на детската кожа доволно е само сапунче или гел за туширање и шампонче.
Мамички моето бебе има многу сува кожа, јас пробав со бекутан купка и бекутан со рибино масло го мачкам после бањање, ама кожата пак му е сува. Кажете ми дали некој ја користел ЛОГОНА колекцијата, педијатрите во чаир ептен ми ја испофалија, природна органска била.
^ и педијатрите на гак ја испромовираа истата козметика. Јас немам пробано, ама имам слушнато само пофални зборови. Ирена, ако кожата на бебето се лупи сега, не мора да значи дека му е сува, таа треба така да се лупи сега. Баш и педијатарот ни го кажаа истово. И на моето бебе му се перута кожата на рачиња и ножиња, јас го бањам само со вода, дури денес ставив малку од купката, и со ништо не го мачкам. Кожата ќе си дојде на свое. Така беше и со син ми. И сега има најубава кожа на свет
Најдобра медицинска козметика за бебиња и мали деца е Mustela. Колку што можев да приметам во една аптека во Ченто е многу поефтина за разлика од другите аптеки како зегин, еурофарм и другите приватни. Аптеката се вика Јана, кај тинексот во Ченто и секогаш имаат се од Mustela, а доколку им се потрошило уште истиот ден набавуваат. Многу добра е и аптекарката и се ти објаснува
И ние користиме мустела и ништо повеќе. Ни млека за тело, ни масло, ни пудра... Презадоволна. И плус многу долго трае.
Ако си од Ск во оваа аптека кај што напишав е стварно поефтино се од Мустела и тоа за 50-100 денари. Со оглед на тоа што сите нивни работи се над 500 денари и ако користиш повеќе нивни работи стварно ти се исплаќа да дојдеш и да си земеш се или пак да им се јавиш и да ти порачаат се што ти треба и кога ќе дојдеш ти ги даваат спакувани во украсна кесичка
Не знам дали доставуваат до другите градови, најдобро ако имаш некој од ск да ти земе па да ти прати залиха
Што е најдобро е тоа што знаеш дека тоа е најквалитетно за твоето најмало а и многу од нивните производи може да ги користат и возрасни.