Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Влажни само ако сме негде излезени, инаку под чешма правец одма:)

На ZojaP и PUPICA им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    I nie taka eve skoro 9,5m,nema pocisto...nikakov osip ni nesto ne sme imale

На ZojaP и victoria им се допаѓа ова.
  3. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.672
    Допаѓања:
    35.508
    Same here :)

На ZojaP му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    po cesma i koga e mockano i kakano taka li pravite? sakam i jas da gi trgnam vlazniteno neznam dali vo koritce dali pod cesma. samo so voda ili stavate sapunce?

5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.672
    Допаѓања:
    35.508
    Јас само кога е какана под чешма, а мочкана кога / како, ама најчесто со марамици.
    Обавезно со сапунче / гел за туширање инаку каките не се вадат (барем јас така правам)

6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    I kakan i mocan pod cesma so sapunce "eucerin".Eve otkako zatopli i ne sekogas go mackam,koga mackam mnogu malku,koristam od ragjanje vitaminskata na bekutan.Generalno,ne sakam mnogu mackanici.Mleko za telo ne koristam,go banjam so maslenata kupka na eucerin.Nekogas znam da go zamackam so kokosovoto maslo koe go koristime i za jadenje a duri ne stopli,go mackav so jekoderm.

7. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Ние сме 18месеци и цело време и какан и мочкан се одмиваме.. Ако е само мочкан може само водичка, а ако сме какани со сапунче chicco. Откако е роден имам потрошено се на се 3_4кутивчиња од оригиналната павливичева..ретко ставам...

8. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    jas stavav pavloviceva a sega so cink krema. prvata e mn mrsna a vtorata pak ja susi kozickata. ke promenam i jas so vodicka i bez mn slakanja. nemavme problem a sega ni se javi i crvenilo i sitni beli tockicki na preponcinjata i ne znam kako da i pomognam . odma ja preslakam koga kaka pelena cesto menuvam ama ete od zestinite izgleda

9. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Koga ja odmivas, ubavo brishi ja so tapkanje so krpata kozickata kaj preponite... I ostavi ja nekolku minuti bez pelenka.. Toplo e nema nushto da i bide a i kozickata ke se ishushi prirodno

На PUPICA, Mrs.Bass, ZojaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.298
    Допаѓања:
    76.395
    Go miev so eucirin sapun po telceto i go mackav so jekoderm i mnogu imase tockicki po celo telce. Eve sega dve, tri nedeli go banjam so Merima sapunce i go mackam so eucirin i nema tocka na nego, belicok mekicok e cel :) sapunceto mislam e povekje za pomrsna kosicka bidejki susi dosta, ama pa na moj bebus taka mu odgovaralo :) sapunov svekrva mi mi go zborese gi banjale bebinjata se so takov samo.. pa go nacekav vo Tinex i srekja sto go probavme epten ni se pogodi :)

11. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    765
    Јас од кога е роден син ми само со мерима сапунче си го капам мислам дека е најубаво само што многу лути ако му појде во очината и со хип шампонче за косата,ама сега шампонот ми е ппри крај и мислам да земам корин де фарм,друго ништо не мачкам ни масло ни млеко само некогаш многу многу ретко маст за газе и имаме кожа како свила,мислам дека не треба многу хемикалии на детската кожа доволно е само сапунче или гел за туширање и шампонче.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Мамички моето бебе има многу сува кожа, јас пробав со бекутан купка и бекутан со рибино масло го мачкам после бањање, ама кожата пак му е сува. Кажете ми дали некој ја користел ЛОГОНА колекцијата, педијатрите во чаир ептен ми ја испофалија, природна органска била.

13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    ^
    и педијатрите на гак ја испромовираа истата козметика. :)
    Јас немам пробано, ама имам слушнато само пофални зборови.

Ирена, ако кожата на бебето се лупи сега, не мора да значи дека му е сува, таа треба така да се лупи сега. Баш и педијатарот ни го кажаа истово.
    И на моето бебе му се перута кожата на рачиња и ножиња, јас го бањам само со вода, дури денес ставив малку од купката, и со ништо не го мачкам. Кожата ќе си дојде на свое. Така беше и со син ми. И сега има најубава кожа на свет :)

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Најдобра медицинска козметика за бебиња и мали деца е Mustela. Колку што можев да приметам во една аптека во Ченто е многу поефтина за разлика од другите аптеки како зегин, еурофарм и другите приватни. Аптеката се вика Јана, кај тинексот во Ченто и секогаш имаат се од Mustela, а доколку им се потрошило уште истиот ден набавуваат. Многу добра е и аптекарката и се ти објаснува :)

На Kaffe и zuto им се допаѓа ова.
  15. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Исто и јас од мустела сум презадоволна.

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    И ние користиме мустела и ништо повеќе. Ни млека за тело, ни масло, ни пудра...
    Презадоволна. И плус многу долго трае.

На Kaffe му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Ако си од Ск во оваа аптека кај што напишав е стварно поефтино се од Мустела и тоа за 50-100 денари. Со оглед на тоа што сите нивни работи се над 500 денари и ако користиш повеќе нивни работи стварно ти се исплаќа да дојдеш и да си земеш се или пак да им се јавиш и да ти порачаат се што ти треба и кога ќе дојдеш ти ги даваат спакувани во украсна кесичка :)

18. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Не сум од Ск :)

19. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Не знам дали доставуваат до другите градови, најдобро ако имаш некој од ск да ти земе па да ти прати залиха :)

На Kaffe му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Што е најдобро е тоа што знаеш дека тоа е најквалитетно за твоето најмало а и многу од нивните производи може да ги користат и возрасни.