Постариот син има 6 години и од почеток го бањав телото со сапунче а главата со Мустела 2/1 гелот за новороденчиња... Подоцна за телото многу работи менувавме, особено како потпорасна користиме разни гелови со суперхерои ама главата сеуште му ја мијам со Мустелата, една од 500мл ми трае една година. Кога се роди вториот син продолжив со истото како за првиот.. Кај нас Мустелава е претерано скапа, купкава е 800 и нешто денари, јас имам среќа еднаш годишно службено да патувам во Франција, таму истава купка веќе со години е 6,5 евра. Минатиов месец кога бев имаше и некоја акција, една беше 6.50, две 9.90, три 12.90 евра. Значи земав 3 како тука цена за 1. Сум се опремила, да се изнабањаме
Кое сапунче ,влажни марамици и крема за газе за новороденче се најдобри?и пудро за газе се става ли? Поима си немам @Kaetana просветлиме те гледсм онлајн си
За мене колекцијата на мустела се покажа за најдобра.Сеуште го користам сапунот од неа.Поскап е за е разлика од другите( 400 ден) но бавно се троши.Исто и кремата за тело мустела стелатопиа.Пудро никогаш не сум ставила не ти е неопходна. Влажни исто немора да користиш ако си го миеш бебето на секое преоблекување.Инаку најдобри се бекутанот(за мене)
И јас сум најзадоволна од бекутан, а како новороденчиња ги користев памперс сензитив марамиците и само павловичевата крема и за газе и за цело тело и лице, повремено на лицето им ставав јекодерм, а купки за капење избегавав, повремено им ставав по прстофат хиперманган, па како растеа почнав со марамици купки шампончиња кремче од бекутан, а тоа со фактор 50 им го мачкам од мај до октомври при секое шетање. За старт ти препорачивам павловичева и јекодерм, а марамчиња колку можеш избегнувај, влажна памучна крпа подобро, млаз млака вода најдобро. Сепак, каква и да е козметика си има хемија во себе па на новороденчиња сум практикувала само минимално. Ќе експериментирате и ќе си пронајдете што ви одговата најмногу.
i jas da vi ja predlozam vitaminskata krems na Mustela uste na vtoro mackanje se iscisti crveniloto na gazeto. Vlaznite maramici.gi otkazav konecno i ja mijam so pamukce i caj od kamilica. Ne mozam krpce deka kaka po nekolku pati vo denot a pod cesma.ne saka se plasi. Sega koristime corine de farm no moze da probam i kozmetika nivna za banjanje.na kozickata ne mackam nisto osven jekoderm ako vidam crvenko.
Pa normalno deka forsiraat odredeni kozmetiki, si zemaat provizii, sponzorstva za seminari i cudo, poveketo se vrzani so distributerite. Eden vika eucerin, drug mustela, tret bekutan, cetvrti bioderma i taka vo krug. Mene ako me prasas, najdobra e taa sto mu odgovara na bebeto. Kaj nas na primer, eucerin sapunce i maslena kupka, jekoderm,vitaminskata na bekutan, pampers... Znaci imame od se po nesto, site ovie od prv den ni se pokazaa super.
Taka e, prasajte samo na kolku seminari i kongresi kotizacijata im e platena od zastapnicite za odredena kozmetika, adaptirano mleka, vitamini i sl. A najdobra e definitivno onaa kozmetika koja mu odgovara na bebeto. I po moznost bez konzervansi, parabeni, jaki mirisi i sl. Eve jas na pr imam tolku loso iskustvo so site proizvodi na becutan sto ne mi paga na pamet da gi koristam ili bilo komu da gi preporacam, a tuka gledam mnogu str zadovolni id niv. Toa e toa, sekomu razlicno odgovara.
Ne velam deka ne zemaat provizii doktorite,zboruvam i od svoe iskustvo zatoa sto i jas gi koristam za sebe,plus i za sin mi,mi imaat receno deka i mustela se dobri,no koga gi nemam koristeno nemozam da kazam kakvi se i da gi preporacam na nekoj a za eucerin samo najdobro.
Jas na Hipp koristam, prvo imav Becutan ama pece na oci, a ova ima protiv solzi formula i baska ubavo mi mirisa isto i Johnson baby ne pece na oci i toj sum go probala, ne e los
Јас за син ми,кога излеговме од болница ни рекоа користете логона, да му се исчисти кожата ова она.. Ја земав, иако дома имавме мустела шампонче и млеко.. Ја користевме логоната до 40 дена, и преминавме на мустелата.. Логоната нема никаков мирис, и кога ке се испотеше синко мирисаше гадно, како со недели да не е бањат.. Од мустелава сум презадоволна.. Павловичева оригинал крема, памперс влажни марамици( повлажни ми се од бекутанот)
Јас купив сега на Hipp млеко за мачкање, многу сум задоволна. Претходно имав Мустела, што исто беше добра, ама Бекутан и Bubchen (особено ова второво) ми беа преретки некако.
Mlekoto epten mi se dopagja, ne e ni preretko ni pregusto, I ima mnogu prijaten miris. Sampon nemam koristeno.
Da ve zamolam za mislenje, se mislam pomegu Corine di farme i Chicco za novorodence, plus ke zemam jekoderm i pavloviceva rozeva na galafarm, ako ima nekoj iskustvo, bidejki pisuvam od mobilen se izvinuvam poradi latinicava.
Mene ako me prasas,samo jekoderm za celo telo,nikakvi mleka,losioni,trista slakanici...za nekoj den 13m ke pravime,kozata ni e kako svila.Od ragjanje koristime jekoderm(poslednive 4-5m) dva pati nedelno dali go mackam,se banjame so maslena kupka eucerin,vlazni ne koristime,posle sekoe kakanje,mocanje direkt na cesma,go mijam so sapunce(eucerin ili merima),gaze mackam so vitaminskata na bekutan.P.S.Toa e moe iskustvo,sovet.Sto pomalku slakanje,toa podobro.Sepak,izborot e tvoj
Од само раѓање до сега (скоро 14 месеци) користам Corine de farme за малиот за бањање и сум презадоволна. Воопшто не ни планирам да го менувам, кожата му е како свила. Имам и хидратантна крема од Corine de farme ама ја користам многу ретко. Павловичева користам оргинална и исто не сум имала проблем, мене таа ми ја препорачаа како подобра. А за јекодермот се согласувам дека е незаменлив. На почеток кога се роди, додека да му се исчисти кожата го користев секојдневно, сега веќе не. Понекогаш кога мислам дека има потреба (најчесто летово на одмор, после сончање) знам да ставам.
Ve citam za jakoderm,ima nekoja posebna za telo kako mleko ili ja mackate onaa vo tubicka sto e,pa neli vi mirisa na mrsno nekako,neprijaten miris,jas od taa stavam samo na gazeto ako vidam deka e vcrveno