Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @bella.s јакодерм има мирис на рибино масло ама е преубав за кожата-јас лиценцето на син ми само со тоа го мачкам(некогаш и цело тело особено во почетокот кога се роди)
    мирисот исчезнува за некоја минута ама пак затоа кожата е премека и преубава!

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    970
    Kokosovo maslo ma celo telo i lice,sekoj den posle banjanje, preubavo nesto. Pavloviceva originalna za pelenska regija i hipp kupka. Toa ni e cela kozmetika.

3. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Na liceto stavam mustela i sum zadovolna,inaku koga se rodi ja mackav so krema sto mi ja dadoa od tamu sto gi mackaat ama sega na teloto ne i stavam nisto ja banjam i ja oblekuvam.na gazeto nivea ili jakodermot a kupka od chico no mirisot mi e nekako blantav pa ke probam nesto drugo,a od vlazni na pampers koristam i sum prezadovolna,onie sto se so mesecinka i sonce..

4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Бебушка има три и пол месеци и само два пати ја намачкав со бекутан лосион. Ништо не мачкам, ни на лице ниту на тело. Кожата и е преубава, премека.
    Исто и со син ми беше, само во зима за надвор мачкав хип крема за лице, за ветер и дожд. И покасно хип млеко за тело кога веќе беше малку поголем.

Од хипп козметика сум задоволна, ја користев најмногу.
    Сега за син ми користам Corine de farme, добри се.

Генерално, нас се ни одговара бидејќи и двајцата немаат проблематична кожа.

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Jas za sin mi koristam samo shamponce od bekutan i za gazeto originalnata pavliceva, a vlazni ne koristime si go brisam so pamukce i caj od kamilica, a po ednas / dva pati pod cesma, a i sekoj den se banjame. Pa mamicki me interesira dali sekoj den gi banjate malite? Nie sme mesec ipol

6. Вини-пу

Вини-пу Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    259
    Јас мислам дека нема потреба секој ден да се капат бебињата посебно зимно време. Во лето да...
    Јас ја капев 3 пати во неделата, исто така ме советуваше и педијатарот-неонатолог.
    Ја капам само со бекутан, шампон, маслена купка, пенливо, а за тело ја мачкам со бекутан млеко.
    За газето после сите испробани павловичеви и креми спас најдов со една крема се вика Бадемова. Црвенилото го снемува до наредното менување на пелена. Влажни исто така користам од бекутан ама гледам тоа да биде поретко.... барем дома, за в градинка е друго :|
    На почетокот и јас користев јекодерм и можам да кажам дека е незаменлива.
    Во лето бекутан со 50 фактор обавезно на лице. :nod:

7. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    970
    Jas da, bebeto go banjam sekoj den, isto pravev i za golemata. Koga e vo gradinka golemata obavezno ja banjam sekoj den, a i inaku retko se slucuva nekoj den da skokneme, edinstveno kosickata i e dolga i ja mieme 2 pati nedelno.

На Sky-butterfly, joy1 и eatpraylove90 им се допаѓа ова.
  8. DoktorkaOz

DoktorkaOz Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    32
    Кога веке сакаш да го менуваш средството за капење, пробај со Primalga gel na A-derma, медицинско е и феноменално, кожата на бебенцето е мека и убава, без никакви суви делови, ниту пак проблеми со пеленски осип, јас сум презадоволна а и исплатливо е пакувањето 500мл и трае подолго време. :)
    http://apteka.com.mk/ubavina/koza/Gel-Primalba

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Dali imate iskustvo so samponce Kosili i mleko za telo isto na Kosili?

10. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Ние секој ден го бањаме бебуш околу 19h и ако утнеме саат кенкав е. Од раѓање се во исто време се бањаме. Сега како залади пуштаме клима да се стопли па се бањаме. Не сакам да му го скратам задоволството бидејќи ужива во кадичка. На почетокот стававме купка и шампон 2 во 1 на corine de farme. Како го истрошивме првото пакување земавме уште едно ама како да го сменија малку ич не пенеше. Земавме weleda и тоа не пенеше, само ја правеше водата матна. Сега се капеме со бекутан 2 во 1 шампонче и купка и супер е. На почетокот го мачкав со мустела хидратантно млеко ама кожата на некои делови му беше груба. Остана пола и повеќе од мустелата и му земав еуцерин млеко за тело со црвено капаче и супер е да не го подречам :) На газето ставаме здраве крем за да не се вцрвенува и оригинална павловичева, а пошто е буцко под вратчето и мишките ставаме бекутан пудра.

11. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.129
    Од родилиште го бањаа со Хип. Со таа козметика продолжи . Бидејќи се роди во лето ми рекоа млеко од Хип да мачкам после капење. Секој ден се капе. На почеток под чешма како во родилиште зашто плачеше во када, а од пред една недела почнавме во кадичка и ужива. Тоа му е знак дека треба да спие. За газе користам Оригинал павловиќева, а за навечер бидејќи не менувам пелена Пенатен. До сега немаме проблем. Влажни не користам туку под чешма го мијам кога е какан. Инаку бебе има 2 месеци.

12. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Јас ја имам купката, ја користам при бањање за телото. Многу е убава и преубаво мириса. Ми ги врати спомените од моето детство :hug:

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Mene mi donese majka mi za bebenceto sto treba da se rodi naskoro, kosili pa zatoa vikam dali e dobra..

14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Ќе мораш да пробаш еднаш за да знеш. На некои бебиња многу им годи на кожата, на некои им прави црвенило (алергија). Зависи од бебенцата.... мајка ми уште памти дека кога сите користеле Косили и ги фалеле, јас сум јавувала алергија и сум се вцрвенувала. Значи спред ова сметај колку е стара оваа марка... ама ете мене не ми го примала кожата. Ама јас сум промашен случај, и до ден денес не можам да користам секаков шампон или одма ми се воспалува скалпот :D

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  15. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Јас уште малку ќе станам мама па сакав да знам што ми е потребно за бебуш од страна на козметика и дали да купам уште сега или да почекам уште 2-3 недели да се роди па да видам на болница со што ќе ја капат па да знам ако не е алергична да и купам такво? многу се двоумам затоа и прашувам ... :wasntme:

16. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Твоја одлука е. Еве прочитај наназад ќе видиш искуства а и важен е џебот:) зависи кај ќе се пораѓаш ама обично бекутан користат а на ГАК мислам дека не ни ги бањаат- ги бришат само.
    Ако имаш можност купи си органска козметика- логона, корин де фарм, веледа....
    Јас за двете користев и уште користам од чико. Немаа лоша реакција па не сменив. Син ми е скоро 5 години и уште го бањам со чико.

17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Ќе се пораѓав во приватна болница и не е битно колку пари е.Ми понудија во аптека Мустела мислам 500 мл. и баш аптекарката ми рече дека ќе го користам долго време и дека со истиот тој шампон ги капеле бебињата во болницава кај што ќе се пораѓам јас... Овие што ми ги наброи отприлика колку мл се и колку пари?

18. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Не знам точно но веледа е најскапа ,за споредба крема за газето од невен 200 мл е 500 мкд....па мислам дека логона па корин де фарм се кско најефтини, околу 270 мкд беше амс колку гр не знам. Оди во зегин се ќе прашаш. Уствсри во зегин нрмаст веледа, во аптека бети имаат.
    Мустелата трае долго не е скапа е сега колку е органска..

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Логона е 650 денари шишенце од 200 милилитри. Јас сум задоволна, му одговара на кожичката, ама скапа е. Па си викам мора ај додека е малецко да не му менувам, понатаму ќе видиме.

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Mustela e super I samponot navistina dolgo trae. Mlekoto sekako pokratko, smeniv nekolku posle toa, sega imam na Hip I e odlicno.