Ne znam vo koja privatna ke odis, ama nesto kriza i kaj niv vo posledno vreme. Sistina porano koristea mustela i pampers, sega se komplet preflreni na becutan, peleni, kupki, mleko,za telo na novorodence???? Remedika isto, ne znam sega kako e, ama pred 5 god gi banjaa decata so sto ke stignat, t.e. koja firma kako ostavila promotivni pakuvanja, denes bubchen, utre becutan, zadutre hipp i can bebe peleni. Kako e vo Sante i Plodnost ne znam. Inaku, organska,kozmetika od gorenavedenite e logona i weleda. Drugite ne se, nitu chicco, nitu hipp, mustela ili corine de farm. Ok se i ovie, ne deka se losi, ama ne se organski.
@m.i.g во Плодност користат Lansinoh за бебињата, на часовите ни ги покажуваа исто и за градите ланолин од таа фирма, а за пелени користат canbebe. Козметиката е органска и природна, ама и скапа. http://www.earthfriendlybaby.co.uk/our_products/ Јас за почеток зедов само hipp купка, оригинал павловичева и јекодерм, па таму ќе видам од нив ако има потреба.
Ве читам и не сакам погрешно да ме разберете...Што помалку шлаканици,толку подобро.Врти,сучи,се е хемија. И секоја кожа реагира различно.Некој и од најскапа колекција ќе се нафрли, или, обратно. Ние сме веќе 13+,од раѓање се бањавме само со еуцерин сапунче, се мачкавме со јекодерм,на газе мачкавме на бекутан портокаловата против пеленски осип. Во меѓувреме почнавме да ја користиме маслената купка на еуцерин. До сега никаков проблем сме немале. Цело тело ќе му подзамачкам 1-2 недело,па ете како свила му е кожата. Влажни марамици(бекутан) користиме само кога сме на гости. П.С.Според мене,најбитно и најхигиенски е миење после секоја мочана/какана пелена.
Bekutan sapunce i mleko za telo koe go nanesuvam 1 nedelno pavloviceva za gazeto vlazni maramici nikakvi ja mijam na sekoe menuvanje na pelenata toa im go preporacuvam na site majki
A kako mienje posle sekoe menjanje na pelena? Koga e kakano da, ama i koga e mocano bebeto da se mie? Neli e malku preterano toa, znam deka vodata e po zdrava od vlaznite maramici ama po cel den ne mozes pod tus da go nosis bebeto, so znam, jas za prvoto dete samo koga se pokakase go miev 2,3,4 pati kiga i da se pokakase, a za mockanje go brisam so vlazni. A za vtoroto zdravje bas kje vidam da go praktukyvam toa da se mie posle sekoja promena na pelena...
Јас син ми од како се роди после секоја какана пелена го миев со ставање на газот под чешма во купатило. А кога беше мочкан не. Е арно ама се разболе, настинат е, носот му е затнат има секрети, а плус и времето не е веќе толку топло. Некако ми е ризично во овој период неколку пати дневно да го мијам под чешма. Јас ја затоплувам просторијата, ама купатилото неможеш до тој степен, дур не почне грејна сезона да го уклучат парното. Па мислам дека од две зла го бирам помалото. Па сега и кога е какан преку ден со влажни марамчиња, не ми се ризикува да се доразболи.
Mene mi e ne izvodlivo ova so mienje pred sekoe menuvanje pelena,i bas me interesira kako uspevste da go izmiete, sami ili so pomos?ako ima osip,crvenilo ili slicno vo red e,inaku mi e malku preterano,pogotovo vo zima.sepak bravo zs vas na koi vi uspeva toa..
Pa i jas toa vikam kako uspevate na sekoe mockanje pod tus sekoj den po 10 pati dnevno? Ajde da e leto ok e nekako ama za vo zima?? Kaj nas do dysa zimata e topol stanot ima parno nasekade i pak si velam moze da mi nastine deteto nosejki go nataka navaka i plus sekoj moment nemame topla voda, pa da gream voda i ako sum sama kako bi go izvela toa navistina ne znam plus imam uste edno dete doma...
Јас го мијам детето после секое какање, 2-3 пати во денот. Кога беше помал бришев со марамчиња и еднаш на ден го бањав. Откако почна сам да стои ми е лесно, во када имам онакво што се постила за да не се лизга, го застанувам, едната рака ја протнувам под пазув и преку мешето, со истата го држам тушот а со другата рака мијам. За да ми биде полесно користам шише со пумпица, само го дополнувам со шампонче. Пуштам грејач во купатило, одма загрева, додека го мијам во дневна е пуштена климата, а во ходник греалката и во дневна го облекувам, барем додека да пуштат парно. Големо е детето (15 месеци) и каките му се големи, треба три паковања влажни марамици на ден да користам. Кога е мочкан со ништо не го бришам, само мењавам пелена, ептен ако ми се види мокар му ги бришам препоните со суво пешкирче и толку. До сега не сме имале проблем ни со осип ни со настинка, а има сува кожа склона на дерматит.
Ne mora vo kada ili tus kabina,vo lavabo brzinski i cao prijatno.Nekogas sto se vika i samo voda da mu projde e dovolno.P.S.Da,ne e bas lesno ama eve veke 13m terame taka.I toa se sama,tato ne saka da se mesa u kupatilo...doduse i vo drugite sektori malku e zastapen
Јас ја миев малата под чешма секогаш после какање порано, ем дека беше помалечка, поосетлива, каките поводлести па сета брше извалкана, ама сега не. Ако ептен има потреба тогаш да, ама инаку нема потреба до толку. А и поголема ми е, прета и не можам да ја додржам со една рака. Ја бањам секоја вечер обавезно и тоа е. Преку ден користам влажни.
Се уште имам време до пораѓај здравје само се нека е добро а за козметика ке почнам со мустела прво кпката што е и памперс (памперс) исто и влажни од памперс и нај важно после бањање најдоброто млеко за тело - убаво премиена свинска маст. Тоа е мајка за детето го утоплува го измазнува и го штитити од секакви настинки
Eve ne so diskusijata za svinska mast i ovde. Kolku sto svativ ovde povtorno ja preporacuvate za sekojdnevna upotreba ( vo drugata tema imavte 2 razlicni mislenja, prvin sekojdnevno, a potoa samo pri nastinki), pokraj skapata mustela za banjanje. Moze li da znam od sto toa go izmaznuva bebeto?
На почеток ништо, само со водичка. Потоа со шампончето за глава тело од веледа. Кремата од истата линија за газето само неколку пати е употребена. Нема црвенило, не гледам потреба да ставам. И за лице е исто од велета но не ставам секој ден. Само кога е потребна хидратација или има некое мозолче. Уљето од веледа го користиме истотака само при потреба, при грчеви. Се на се на редовна база, на здрава неиритирана кожа или онака само за да мириса убаво, не.
И мене не ми е јасно како тоа кожата на бебето е многу мазна кога ќе го намачкаш. Демек ненамачкано има груба кожа? А бре бебе и само со вода поминато, па и небањато има мека и мазна кожа. Бебето по дифолт е мекано и мазно, не за џабе комплимент е да ти речат имаш кожа како бебешко газе
Првите 3 месеци го бањав само со сапунче еуцерин и го мачкавме цело тело со рибина маст, за газето оригинална павловиќева...после тоа за глава земав чико шампон, телото го банкаме се еуцерин и млеко за тело земав исто од еуцерин го мачкам понекогаш ако приметам дека му е сува кожата. Презадоволна сум од производите на еуцерин и понатаму ќе продолжиме со нив.
Колку долго може да се користи јакодермот за мачкање на газето,имавме некое црвениило кое долго ни стоеше и пред некој ден зедов јекогел( се вика моето од галафарм бидејки немаја јакодерм тој е од галеника ама аптекарката ми кажа дека е исто само друг производител)и некако како да му се подсмире само незнам дали има проблем да се користи исто како другите масти за газе тоа не ја прашав.