Се мачкам јас, за моето бебе има време дур дојде на свет ама баш се мислев, тоа би било наједноставна варијанта за мене.....да го мачкам со кокосово масло....едно масло многу употреби
Вие така ќе се смените ти со детско кремче тоа со масло за возрасни. Бебешките производи неретко се наменети и за возрасни со чувствителна кожа .
otkako e rodeno samo so toa go mackam, nisto dr ne sme stavile,ni jekoderm. Steta sto go nemase za prvoto dete, pa,pravev izleti so razni kozmetiki od koi samo se isfrlase. Sega i nejze na ladno po liceto samo toa ja mackam. Prezadovolna
Nesto,pod 300 den, 290 i nekoj denar mislam bese 200ml, ima i pogolemi, ama za mackanje ova mi trae po 2 i kusur meseci taka da kupuvam od ova. Jas go zemam,vo Biokult vo GTC na,treti kat, proizvoditel Bioplanet, moze go ima i na dr mesta,ne znam. Taka da izleguva i mnogu ekonomicno.
Ако сака некоја мајка што го користи јакодермот да ми го напише составот(дали е ист) ако не и тешко,јас го користам јекогал на галафарм кој има 25гр рибино масло,и помошни супстанции бел вазелин,бел восок,цврст парафин,изопропил миристат и парфем @Biodevojka ме интересира што ке кажиш за овај состав или да го земвам оргиналниот јекодерм на галеника @Kitten извини што те тагнувам ама ти мислам пиша дека користиш јакодерм па ако не ти е тешко пиши го составот ако го користиш тој на галеника
Ухх незнам Убавка, го имам фрлено кутивчето со упатството. Инаку ставам само на газето, по потреба кога е зацрвенето.
@Biodevojka благодарам на советите и насоките во дискусијата за детска козметика. Водена од списокот што го постираше ги проверив витаминската крема на Алкалоид и лосионит за тело на bubhen и не пронајдов "непожелни состојки" какво е твоето мислење за овие производи? И дали може коментар за мустела, една од најскапите и најфаворизирани производи. Јас ја користам стелатопија меѓутоа ја имам фрлено амбалажата, затоа ќе ставам линк. http://www.mustela.com/en/content/STELATOPIAr-Lipid-replenishing-balm
Здраво драга, првата слика која ми ја постираше не ми се допаѓа затоа што веќе на 4та позиција има петролатум а на крај има 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL кој е конзербанс кој испушта формалдехид. Втората слика која ми ја постираше убаво почнале со формулата и на крај ставиле силикон диметикон кој е во мала количина ама сепак јас се борам за козметика без силикони!!! Поздрав
мами ајде ве молам за совет,син ми до сега го капев со корин де фарм за коса и тело ама одкако го прочитав постот на биодевојка решив да се префрлам на хип,кремата за лице ја зеддов и е преубава сега сакам да земам крема за газето на хип,шампончето кое порано го имав користено и беше преубаво и се мислам сега за капење дали да земам купка или гел за туширање што е поубаво а имаат и крем гел исто за туширање кажете ми што да земам незнам не можам да се одлучам. А цените ми се доста добри кремата за лице 95 денари,шампончето 88 денари а купката 350 мл 190 денари а од 1000мл 290 денари и кремата за газе некаде беше околу 140 денари ова во зегин.
Кремата за газе на Хип ја видов и не е лоша со пантенол и цинк. Има само еден синтетички згуснувач ама ништо страшно. затоа што е во мал процент (се наоѓа веднаш по состојката Cetearyl Alcohol која во козметичките производи не може да биде присутна повеќе од 2%, така да сѐ што следи после неа е во количина од 1% во целокупниот производ). Што се однесува до гелот за миење ја разгледав декларацијата и не е лоша, убав производ и благ за кожата. Земи го слободно. Ова другово ако сакаш да го разгледам утре во аптека затоа што не го видов кога ги разгледував производите. Поздрав.
@biodevојка Ти благодарам многу само што кремата за газе со цинк оксид кај нас во битола ја нема во неколку аптеки што прашава ја имаат само обична витаминска на хип со бадемово масло мислам дека и таа ке биде ок( што мислиш ти) а купката ја имаш коментирано кај една мама што имаше постирано слика и кажа ти дека е добра,мене ми беше прашањето што е подобро за капење купка или гелче за тушираање сепак ти благодарам многу и само уште ова да те прашам дали доколку ја најдам со цинк кремата нема проблем да се користи секој дневноподолг период идејки има цинк,јас крема ставам на газето само нојкебидејки тогаш пелената стои подолг период цела вечер.
Ах ете веќе сум ја коментирала. коментирав толку многу производи што веќе заборавив Инаку за кремата со цинк јас сепак мислам да ја ставаш само кога има потреба а не секојдневно да се нанесува. Сепак според составот мислам дека не треба да се претерува. Ова е мое мислење еве нека ти каже некоја мама со повеќе искуство со пелени
@Biodevojka, прочитав се досега напишано и со синко се пронајдовме во козметиката што ја сметаш за добра (хип и веледа) и сме особено среќни за тоа за оргиналната павловичева чинам имаш напишано дека содржи нафтени деривати, па и покрај тоа што не ја користевме мн. често, сега целосно ќе ја исфрлиме од употреба. Моето прашање е следно:користиме бекутан влажни марамчиња и се запрепастив кога прочитав што се содржат! Зарем тоа не е премногу хемија за таков производ и што препорачуваш ти да се користи? Фотографија во прилог
Здраво мене многу ми се допаѓаат влажните марамици на Алверде со шеа путер. Убав состав имаат а и овие на babylove не се лоши https://www.dm.de/babylove-oel-pflegetuecher-p4010355011237.html Поздрав
Убавка имаш фина колекција на Алверде како за капење така и за после капење. Ние си ја користиме таа со повремено менување на BabyLove. Составот им е супер пробај разгледај ги во Дм. Мене ми се неспоредливи во однос на Хип.
Ех да имавме и ние дм во битола можеби ке ја пробав ама немаме а не ми се досадува на друг да ми купува од ск така си ја зедов колекцијата на хип за која биодевојка рече дека е ок спрема корин де фарм која ја користев