Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детска козметика

Дискусија во 'Бебе' започната од Elena941, 12 февруари 2010.

1. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    799
    Јас ја капам со Мустела 2 во 1 до сега немав проблем, но сега забележувам дека има фатено ира на главчето коај лошо мириса... ве молам совет што да превземам, дали мислите дека е до мустелата и дали да ја мачкам со нешто? Имаме 2 месеци да напоменам.

2. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Не користам многу за мачкање на обравчиња малку зошто му е суца кожичката еуцерин атопик а за тело преку неколку дена на чико лосионот. За газе одамна ништо... Се миеме и бе користиме ну влажни.. Го гледам составов на лосионот сигурно не е без некоја лоша состојка, само те молам @Biodevojka ако можеш да ми ги укажеш кој се... За да внимавам при купување во иднина.. Однапред благодарам 20151208_094801.jpg

3. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    765
    Мами каде да најдам сунгерче и ли нешто слично за капење на син ми само да не е кинеско се разбира,во зегин немаат ништо такво и во неколку други аптеки што сум прашала ,незнам дали имаат во еурофарм немам прашано пример, да се од бејбии нова или незнам некој друг бебешки бренд,или ако има добри во дм нека ми каже некој или нека постира слика па да јазангажирам комшивката да ми купи и донесе.

4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Mislam nemas potreba od sunger.Nebare bebinjava cel den se na niva pa aj da gi trieme.Toa e bar moe mislenje.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    765
    Знам дека е така еве скоро две години сме и не сме употребиле ништо ама сепак си викам колку пена дда се створи а вака само со рака го мијам а далеку од тоа дека ке го тријам.

6. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    46.146
    Јас деновиве земав од Бебесупермаркет, 150 ден. Малку таму им се напунпани цените ама не ми текнуваше кај на друго место има.

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    765
    Не ми е важна цената ама и тој го немаме во битола за жал.

8. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    46.146
    Некој ако доаѓа за Скопје да ти купи.

9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Sunger i jas ne preporacuvam.
    Jas licno ne koristam a kamoli za bebe,dete.
    Nema potreba od pena.Sungerite se polni bakterii.

На MaLeCkO :), TrinityNeo и PUPICA им се допаѓа ова.
  10. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    @ubavka1 ако веќе инсистираш на сунѓер, најдобро е да користиш природен сунѓер. Такво имаш во ДМ, некаде околу 600 денари кошта. Или уште поубаво ако оди некој за Грција таму се многу поевтини.

11. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568

Другарка има вакви за бебето околу 100-150 денари ги има земено.

12. Bibi 88

Bibi 88 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    54
    Мајки павловиќева здраве бебе мислам бугарска е има некој користено искуства?

13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ne zaprimetiv dali biodevojka napisa za vlazni maramcinja koi se podobri po sostav,ako nekoja zmae?
    Inace barav kaj nas vo zegin i po drugi apteki kolekcija na walete,nemaat

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.421
    Да не е веледа галапче не walete?

На Kaetana и galapce им се допаѓа ова.
  15. macy28102012

macy28102012 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    57
    И јас истото сакав да ја прашам.Во зегин има Weleda јас од таму купувам.

На galapce и joy1 им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Pogresno napisav,za istata se raboti.Kaj nas nema.

17. *цветче*

*цветче* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    1.249
    Галапче, ако ги замолиш во зегин можат да ти нарачаат само за тебе производи од линијата на Weleda, и тоа конкретно кој производ сакаш. Јас неколку пати така ми се случило, има аптеки (на зегин) во кои не дистрибуираат одредени производи бидејќи нема побарувачка, но ако нарачаат по потреба ќе им донесат. Е сега за влажните марамчиња јас ја прашав биодевојка што ќе препорача, но не добив конкретен одговор.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    765
    Некаде низ темиве ама незнам на која имаше биодевојка пишано за влажни некој од дм дека се добри мислам дека и имаше слика ставено само не можам сега да барам мислам дека беја на бејби лов портокалово или жолто кесе.
    https:/е /www.dm.de/babylove-oel-pflegetuecher-p4010355011237.html еве ги една страна поназад

На joy1 и galapce им се допаѓа ова.
  19. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Имав тестер од кремата за тело на weleda, денес ми текна да ја пробам, почнав да ја мачкам и осетив силен мирис на алкохол. Ја проверив декларацијата и навистина има алкохол, не знам како ова е соодветно за бебешка козметика но престанав да ја мачкам и не би ја купила кремата. Ако може појаснување од @Biodevojka за алкохолот во бебешката козметика. image.jpg

20. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво, германските козметички компании го користат алкохолот како конзерванс на производите во комбинација со етеричните масла, затоа е присутен. За жал не може да сфатиме колкав е процентот (а фирмите никогаш не го кажуваат), меѓутоа еве од мирисот понекогаш може да се одреди дека е премногу. Мислам дека до 5% не прави проблем, ама ако ги прашаш фирмите сите ставиле до 5% никој повеќе :). Во некои креми не се ни чувствува мирисот, додека во други да. Во моментов истражувам сеуште за дејството на алкохолот како конзерванс (има подвоени мислења) и ветувам дека наскоро ќе пишувам и на оваа тема. Најискрено до пред година дена користев и јас производи со алкохол, на некои не се чувствуваше многу кај некои да. Откако ги сменив тониците (тие се наопасни затоа што во нив нема масла), забележав разлика. Кај една крема (од она што моментално го знам) каде има многу масла алкохолот служи и да ја направи кремата малку помалку масна (со оглед на тоа што поради телесната топлина алкохолот испарува и носи дел од мастите во кремата со себе). Во некои формули претставува природна замена за силиконите во самата крема со оглед на тоа што ја прави кремата полесна. Како што реков сеуште истражувам на оваа тема и наскоро ќе ви пишам. Поздрав.

На Kaetana, slobodka, MissDior и 2 други им се допаѓа ова.