Имаат многу состојки кои што се штетни за бебињата. Побарај низ мислењата имаше баш објаснето Биодевојка. Мислам дека во темата декларации на козметички производи а и во оваа нешто имаше напишано.
Da da kolku sto se sekjavam i jas doma proceruvav kremata mislam deka ima nafteni derivati i bas se na prvo mesto
Ќе почекаме одговор и од @Biodevojka, ама колку што разбирам овие за бришење кондури повеќе се имаат парабени, нафтени деривати, PEG-ови куп... Се ова е јок како можат бе на вакви материи да пишат за бебе?! Индустријава значи
Одма ги баталив @Biodevojka купив сега едни од тинех прв пат ги гледам изработени за тинех само Baby care нега за бебе се викаат состав : ВОДА, КОКО ГЛИКОЗИД,ПАНТЕНОЛ, ГЛИЦЕРИН,ЕКСТРАКТ ОД КАМИЛИЦА,ФЕНОКСИЕТАНОЛ, ПАРФЕМ,БЕНЗОЕВА КИСЕЛИНА,ДЕХИДРОАЦЕТНА КИСЕЛИНА,ЛИМОНСКА КИСЕЛИНА.СО ПРОВИТАМИН Б5 КОЈ ШТИТИ ОД БОСПАЛЕНИЈА И СУШЕЊЕ НА НЕЖНАТА КОЖА.БЕЗ ПАРАФЕНИ БЕЗ АЛКОХОЛ...ШТО ЌЕ КАЖЕШ ЗА ОВИЕ ?
Odi nekolku strani ponazad, ima obrazlozeno za ovie maramici. Baby care sensitive mislam deka gi pofali poveke odkolku obicnite.
Здраво драга, без разлика што си ги баталила, јас сепак да си кажам можеби некоја друга мајка да се мисли за нив. Ај што има две ПЕГ на почетокот и еве ај да си речеш не се високи броеви (иако јас секогаш ги избегнувам), во марамициве има два парабени, Ај што ставиле парабени како конзерванс ставиле и 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL кој е конзерванс кој испушта формалдехид. Со ова реков сѐ. Поздрав Малку се збунив со декларацијава на мк, онаа што претходната феминка ми ја постираше беше малку поинаква и имаше и полисорбате кој според мене пожелно е да го нема. Дали на латиница на марамиците ова е декларацијата? Аqua, glycerin, polysorbate - 20, allantoin, chamomilla recutita flower extract, phentoxyethanol, sodium benzoate, parfum, potassium sorbate, citric acid Која декларација е вистинска?
Agua,Coco glucoside, Pamthenol,glicerin,Chamomilla Recutita Extract,Phenoxyethanol, Perfume,Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Citric acid
Во тој случај ок се овие марамици, можеби се некоја трета верзија, јас тие што ги видов имаа полисорбат. Овие се добри. Поздрав и фала за декларацијата во оригинал.
@Biodevojka sto mislis za bebeskite maramici na Lalin, od Kam eftinite? Eve sostav AQUA, PHENOXYETHANOL, C12-C15 PARETH, PARFUME, BENZOIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, ALOE BARBADENSIS FLOWER EXTRACT, CITRIC ACID. Gi koristam niz doma za sekakva upotreba, nekogas za mene za lice, za bebe ednas ili dva pati koga sum nemala drugi pri raka. Vaka sostavov ne mi izgleda nesto ubav ama ti strucno ke ni objasnis. P.s. za nova godina dobiv tolku kolekcui Bekutan za malata sto neznam sto da im pravam.
Јас бекутанот што ми ги носеа ги давав подароци наваму натаму за да не ми седат така, и ми останаа две шампончиња кога еден ден маж ми влезе да се тушира, и вика од ВЦ му завршил шампонот. И ај ми текнува у моментот му го пружам едното бекутанче, да го потроши нели. Леле луѓе наредниот ден чешање, црвенило, првут насекаде, се искорна човекот. У живот вика сум немал првут, ова ко вошки да имам ме чеша! Престана да го користи-за два дена скалпот му се исчисти. И така фрлив све од бекутан што имав дома.
Uste ednas proveriv bas sega na ovie moi doma sostavot e kako sto go pisav, so polysorbat. Zboram za zelenite baby care... sega i jas sum zbunka, da ne ima.nekoja dr serija bez polysorbat???? Moze li da gi slikate tie so.poinakov sostav?
Јас кремите и млекото ги употребив, ама од шампонот еднаш само му ставив и очињата веднаш му се зацрвенија и не престануваше да ги чеша, претпоставувам му лутело. Сега татко му го користи, тој не е осетлив
Ние откако сме родени мустела користиме, ама почна на главата корупки да му се појавуваат и земав шампонче на хип и сега е ок. Телото продолживме со мустела. Бекутанот тато го користи.и таман му е.
Здраво драга, марамициве ми се малку чудни во смисла по водата доаѓа конзерванс кој во козметиката не се користи повеќе од 1%, па се прашувам колку ефективно има алое вера во самиот производ штом на втора позиција има конзерванс? Според мене ни трага ни глас. Што се однесува до козметичките производи кои немаат убав состав и не нзаете што да им правите, еве ви неколку идеи: 1. Млеко за чистење на лице Доколку имате млеко за чистење на лицето кое не ви одговара на кожата или пак е полно со штетни состојки како силикони и нафтени деривати, не грижете се. Може да го искористите како чистач на предмети од кожа како каучи, ташни, чевли. Се што треба да направите е да го ставите на памукче и со него да ја преминете кожата. 2. Балзам за коса Доколку вашиот балзам за коса не ги задоволува вашите потреби и воопшто не одговара за вашиот вид на коса, тогаш употребете го како омекнувач за алишта. Доволна е мала количина во одделот за омекнувач во машината за перење. 3. Шампон или гел за туширање Доколку сте купиле шампон или гел за туширање кои не ви одговараат и се премногу агресивни за вашата кожа и коса, тогаш користете ги како средство за чистење на подот. Доволно е да растворите многу мала количина во кофа со вода и со крпа или џогер поминете врз подот. Исто така се одлични и како средство за миење на колата. 4. Масло за тело или коса Доколку сте купиле масло за тело или коса на база на течен парафин и не сакате да го нанесувате на вашата кожа или коса, во тој случај користете го за да ги светнете металните површини или пак за нега на мебелот. Со оглед на тоа што главното дејство на нафтените деривати е да создава заштитен филм на површината каде се нанесува, ем ќе го потрошите производот кој не ви се допаѓа, ем ќе ги заштитите металните или дрвените површини. 5. Влажни марамици Доколку имате влажни марамици кои не ви се допаѓаат или пак оние за вадење на шминката кои не одговараат на вашиот вид на кожа, тогаш користете ги за бришење на прашината. Верувајте ми одлично бришат прашина од скоро сите видови на површини. 6. Крема за тело Доколку имате креми за тело полни со силикони, користете ги за светнување на кожните чевли или ташни. Силиконот е одличен за оваа работа. И мене ме интересира ова. Ако може слика од марамиците.
Други се овие, интересно, не сум ги забележала. Сигурна сум дека @stefanija70 мислеше на оние грчките (на грчки нешто пишува) и ги има во аптека. Јас барем на тие мислев. Поздрав.